Viessmann Vitoligno 300-C ısıtma sisteminde basınç düşüyo

tanyasemin · 21 Mar 2026, 15:30 · 524 görüntülenme · 7 yanıt

524 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
T
tanyasemin
Üye
21 Mar 2026, 15:30#1
Hayırlı günler,
Vitoligno 300-C'miz var, yaklaşık 3 yıllık. Son 1 haftadır sistem basıncı sürekli düşüyo. Sabah baktığımda 0,8 bar civarında oluyo, gün içinde 0,5'e kadar düşüyor. Manuel olarak su takviye edip 1,5 bara getiriyorum ama 1-2 gün sonra tekrar aynı durum.
Kombi çalışıyor, ısıtma yapıyor ama bu basınç düşmesi can sıkıcı olmaya başladı. İlk başta normal diye düşündük, belki hava almıştır diye, ama artık düzenli bir şekilde düşüyo.
Evde radyatörlerden birkaçını kontrol ettim, görünen bir kaçak yok. Kombinin altında da su birikintisi falan görmedim. Genleşme tankını da elle yokladım, normal gibi geldi ama çok bişey anlamam tabii.
Geçen sene aynı dönemde böyle bir sorun yoktu, hep 1,2-1,5 bar arasında sabit kalırdı. Şimdi sürekli takip etmek zorunda kalıyorum.
Bu tip sorunlar genelde nereden kaynaklanıyo? Umarım basit bir şeydir de kendim halledebilirim. Yoksa servise mi götürmek lazım? Maliyeti ne kadar olur acaba, çok pahalıya gelmez inşallah. Belki kolay çözülür diye umut ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.
U
umran_cet
Üye
23 Mar 2026, 12:01#2
Hocam genleşme tankının memranı patlamış olabilir. Bizimkinde aynen böyle olmuştu, sürekli su kaybediyordu. Tankın hava tarafına basınç ölçer bağla, 0,8-1 bar civarında olması lazım. Yoksa tank değişimi gerekir.
R
ruzgar.bayrak
Üye
28 Mar 2026, 12:39#3
Bu modelde çok karşılaştığımız sorun. NTC sensörleri bazen yanlış okuma yapıp sistemi sürekli tahliye moduna sokuyor. Servise git derim, garantin varsa bedava bakarlar. Yoksa 400-500 lira arası tutar genelde.
C
Cengiz.Yldrm49
Üye
4 Nis 2026, 11:16#4
Knk radyatör vanalarını bi daha detaylı kontrol et. Bizde de böyleydi, en son termostatik vanalardan birinin içi çatlamış, yavaş yavaş su sızdırıyordu. Görünmüyo ama yerler nemli oluyo.
I
ipekarslan
Üye
11 Nis 2026, 09:48#5
Aynı sorunu yaşamıştım geçen kış. 3-4 ay uğraştım, en son boiler serpantini çatlamış çıktı. Isı değiştiricinin içinde çatlak vardı, su dolaşım devresinden kayboluyordu. Tamiri 800 lira tutmuştu.
O
Onur.Polat_2533
Üye
24 Nis 2026, 19:11#6
İlk önce sistem purgajı yap bence. Havasını al düzgünce, sonra 24 saat bekle bakalım basınç tutuyo mu. Eğer yine düşerse o zaman arıza vardır. Purgaj maliyetsiz, kendin yapabilirsin.
C
Cengiz.Tun_3389
Üye
12 May 2026, 16:37#7
Geçmiş olsun dostum. Bizimkinde de aynı dönemde başladı bu sorun, mevsim değişimlerinde oluyo genelde. Üç yollu vananın contaları eskimiş olabilir, ya da sirkülasyon pompasının conta kısmı. Servise götür bence, kendi kendine iyileşmez bu tip arızalar.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.