T
21 Mar 2026, 15:30#1
Hayırlı günler,
Vitoligno 300-C'miz var, yaklaşık 3 yıllık. Son 1 haftadır sistem basıncı sürekli düşüyo. Sabah baktığımda 0,8 bar civarında oluyo, gün içinde 0,5'e kadar düşüyor. Manuel olarak su takviye edip 1,5 bara getiriyorum ama 1-2 gün sonra tekrar aynı durum.
Kombi çalışıyor, ısıtma yapıyor ama bu basınç düşmesi can sıkıcı olmaya başladı. İlk başta normal diye düşündük, belki hava almıştır diye, ama artık düzenli bir şekilde düşüyo.
Evde radyatörlerden birkaçını kontrol ettim, görünen bir kaçak yok. Kombinin altında da su birikintisi falan görmedim. Genleşme tankını da elle yokladım, normal gibi geldi ama çok bişey anlamam tabii.
Geçen sene aynı dönemde böyle bir sorun yoktu, hep 1,2-1,5 bar arasında sabit kalırdı. Şimdi sürekli takip etmek zorunda kalıyorum.
Bu tip sorunlar genelde nereden kaynaklanıyo? Umarım basit bir şeydir de kendim halledebilirim. Yoksa servise mi götürmek lazım? Maliyeti ne kadar olur acaba, çok pahalıya gelmez inşallah. Belki kolay çözülür diye umut ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.
Vitoligno 300-C'miz var, yaklaşık 3 yıllık. Son 1 haftadır sistem basıncı sürekli düşüyo. Sabah baktığımda 0,8 bar civarında oluyo, gün içinde 0,5'e kadar düşüyor. Manuel olarak su takviye edip 1,5 bara getiriyorum ama 1-2 gün sonra tekrar aynı durum.
Kombi çalışıyor, ısıtma yapıyor ama bu basınç düşmesi can sıkıcı olmaya başladı. İlk başta normal diye düşündük, belki hava almıştır diye, ama artık düzenli bir şekilde düşüyo.
Evde radyatörlerden birkaçını kontrol ettim, görünen bir kaçak yok. Kombinin altında da su birikintisi falan görmedim. Genleşme tankını da elle yokladım, normal gibi geldi ama çok bişey anlamam tabii.
Geçen sene aynı dönemde böyle bir sorun yoktu, hep 1,2-1,5 bar arasında sabit kalırdı. Şimdi sürekli takip etmek zorunda kalıyorum.
Bu tip sorunlar genelde nereden kaynaklanıyo? Umarım basit bir şeydir de kendim halledebilirim. Yoksa servise mi götürmek lazım? Maliyeti ne kadar olur acaba, çok pahalıya gelmez inşallah. Belki kolay çözülür diye umut ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.
Hayırlı günler, Vitoligno 300-C'miz var, yaklaşık 3 yıllık. Son 1 haftadır sistem basıncı sürekli düşüyo. Sabah baktığımda 0,8 bar civarında oluyo, gün içinde 0,5'e kadar düşüyor. Manuel olarak su takviye edip 1,5 bara getiriyorum ama 1-2 gün sonra tekrar aynı durum. Kombi çalışıyor, ısıtma yapıyor ama bu basınç düşmesi can sıkıcı olmaya başladı. İlk başta normal diye düşündük, belki hava almıştır diye, ama artık düzenli bir şekilde düşüyo. Evde radyatörlerden birkaçını kontrol ettim, görünen bir kaçak yok. Kombinin altında da su birikintisi falan görmedim. Genleşme tankını da elle yokladım, normal gibi geldi ama çok bişey anlamam tabii. Geçen sene aynı dönemde böyle bir sorun yoktu, hep 1,2-1,5 bar arasında sabit kalırdı. Şimdi sürekli takip etmek zorunda kalıyorum. Bu tip sorunlar genelde nereden kaynaklanıyo? Umarım basit bir şeydir de kendim halledebilirim. Yoksa servise mi götürmek lazım? Maliyeti ne kadar olur acaba, çok pahalıya gelmez inşallah. Belki kolay çözülür diye umut ediyorum. Teşekkürler şimdiden.