I
20 Nis 2026, 14:09#1
Arkadaşlar bu işlerden hiç anlamadığım için nasıl anlatayım bilemiyorum ama elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. İş yerinde Toshiba VRF SMMSe diye bi havalandırma sistemi var, bi 3-4 senedir sorunsuz çalışıyordu. Son bi haftadır garip sesler çıkarmaya başladı, dayanamıyorum artık.
Normal çalışırken sessizdi hemen hemen, şimdi sürekli vızzz diye bi ses geliyo, bazen de tık tık gibi sesler. Özellikle sabahları ilk açtığımızda çok kötü oluyo, sanki içinden bi şeyler çarpışıyo gibi. Öğlene doğru biraz azalıyo ama hiç kesilmiyo. Soğutma yapıyor mu diye bakarsan yapıyo, içerisi soğuk oluyo normalde olduğu gibi ama o sesler can sıkıcı gerçekten.
Patronla konuştuk, "bi tamirciye göster" dedi ama merak ettim acaba ne olabilir bu. Filtresi falan var mıdır bilmiyorum, temizlik mi ister nedir. Ya da kompresör mü bozuluyo, param harç oluyo diye korkuyorum. Geçen sene klima tamiri için 2000 lira vermiştik başka bi cihaza, bu sefer ne çıkar kim bilir.
Ses tam olarak nereden geliyo onu da bulamadım, duvar ünitesinden mi yoksa dışarıdaki üniteden mi belli değil. Bazen elektrikli diş fırçası gibi vızıldıyo, bazen de eski buzdolabı gibi tok tok sesi. İlk başladığında belki geçer diye bekledik ama git gide kötüleşiyo gibi geliyo.
Siz böyle bi durumla karşılaştınız mı, ne olabilir bu sesler?
Normal çalışırken sessizdi hemen hemen, şimdi sürekli vızzz diye bi ses geliyo, bazen de tık tık gibi sesler. Özellikle sabahları ilk açtığımızda çok kötü oluyo, sanki içinden bi şeyler çarpışıyo gibi. Öğlene doğru biraz azalıyo ama hiç kesilmiyo. Soğutma yapıyor mu diye bakarsan yapıyo, içerisi soğuk oluyo normalde olduğu gibi ama o sesler can sıkıcı gerçekten.
Patronla konuştuk, "bi tamirciye göster" dedi ama merak ettim acaba ne olabilir bu. Filtresi falan var mıdır bilmiyorum, temizlik mi ister nedir. Ya da kompresör mü bozuluyo, param harç oluyo diye korkuyorum. Geçen sene klima tamiri için 2000 lira vermiştik başka bi cihaza, bu sefer ne çıkar kim bilir.
Ses tam olarak nereden geliyo onu da bulamadım, duvar ünitesinden mi yoksa dışarıdaki üniteden mi belli değil. Bazen elektrikli diş fırçası gibi vızıldıyo, bazen de eski buzdolabı gibi tok tok sesi. İlk başladığında belki geçer diye bekledik ama git gide kötüleşiyo gibi geliyo.
Siz böyle bi durumla karşılaştınız mı, ne olabilir bu sesler?
Arkadaşlar bu işlerden hiç anlamadığım için nasıl anlatayım bilemiyorum ama elimden geldiğince açıklamaya çalışayım. İş yerinde Toshiba VRF SMMSe diye bi havalandırma sistemi var, bi 3-4 senedir sorunsuz çalışıyordu. Son bi haftadır garip sesler çıkarmaya başladı, dayanamıyorum artık. Normal çalışırken sessizdi hemen hemen, şimdi sürekli vızzz diye bi ses geliyo, bazen de tık tık gibi sesler. Özellikle sabahları ilk açtığımızda çok kötü oluyo, sanki içinden bi şeyler çarpışıyo gibi. Öğlene doğru biraz azalıyo ama hiç kesilmiyo. Soğutma yapıyor mu diye bakarsan yapıyo, içerisi soğuk oluyo normalde olduğu gibi ama o sesler can sıkıcı gerçekten. Patronla konuştuk, "bi tamirciye göster" dedi ama merak ettim acaba ne olabilir bu. Filtresi falan var mıdır bilmiyorum, temizlik mi ister nedir. Ya da kompresör mü bozuluyo, param harç oluyo diye korkuyorum. Geçen sene klima tamiri için 2000 lira vermiştik başka bi cihaza, bu sefer ne çıkar kim bilir. Ses tam olarak nereden geliyo onu da bulamadım, duvar ünitesinden mi yoksa dışarıdaki üniteden mi belli değil. Bazen elektrikli diş fırçası gibi vızıldıyo, bazen de eski buzdolabı gibi tok tok sesi. İlk başladığında belki geçer diye bekledik ama git gide kötüleşiyo gibi geliyo. Siz böyle bi durumla karşılaştınız mı, ne olabilir bu sesler?