Toshiba 3+1 multi split bir oda soğutmuyor

yigit_yil · 29 Mar 2026, 10:57 · 450 görüntülenme · 7 yanıt

450 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
Y
yigit_yil
Üye
29 Mar 2026, 10:57#1
Merhaba arkadaşlar,
Evimizde Toshiba marka 3+1 inverter multi split klima sistemi var, yaklaşık 3 senedir kullanıyoruz. Genel olarak memnunduk ama son bir aydır yatak odasındaki iç ünite soğutmuyor. Diğer üç oda gayet normal çalışıyor, soğutuyor da.
Yatak odasındaki üniteyi açtığım zaman çalışıyor gibi görünüyor, ses geliyor, fan dönüyor ama hiç soğuk hava gelmiyor. Hatta bazen ılık hava bile üflüyor sanki. Kumandada ayarları kontrol ettim, diğer odalarla aynı şekilde soğutma modunda 20 dereceye ayarlı. Filtresini de çıkarıp temizledim geçen hafta ama bir değişiklik olmadı.
Dış ünite de çalışıyor gibi görünüyor, kompresör sesi geliyor. Ama dikkat ettiğim zaman yatak odası ünitesini açtığım zaman dış üniteden gelen sesler biraz farklı oluyor sanki. Diğer odaları tek başına açtığım zaman normal sesler geliyor.
Elektrik panelindeki sigortaları da kontrol ettim, hepsi normal durumda. Multiplit sisteminde böyle tek bir oda soğutmayıp diğerleri çalışır mı bilmiyorum açıkçası. Bu durumda ne yapmam lazım? Servis çağırmadan önce deneyebileceğim bir şey var mıdır? Sistemi tamamen kapatıp bekletmek fayda eder mi?
Teşekkürler şimdiden.
A
adem.vardar
Üye
29 Mar 2026, 23:13#2
Bu sorunla karşılaştım daha önce dostum. Tek odanın çalışmaması genelde o odanın solenoid vanasından kaynaklı oluyor. Dış ünitede her iç ünite için ayrı vanalar var, büyük ihtimal yatak odasının vanası arızalanmış. Kendi başına çözebileceğin bir şey değil maalesef, servis gerekir.
G
guven.sel
Üye
31 Mar 2026, 23:05#3
Hocam gaz basıncı düştü mü hiç kontrol ettirdin? Bizde de aynı sistem var, geçen sene mutfak soğutmuyordu. Usta geldi baktı, gaz azalmış. Doldurdu 400 lira aldı. Ama senin durumda diğerleri çalışıyorsa gaz sorunu olmayabilir tabi.
C
Cem.Kurt_1930
Üye
5 Nis 2026, 23:24#4
Valla bu iş biraz karışık reis. Multiplit sistemlerde elektronik kartlar da sorun çıkarıyor bazen. O iç ünitenin kartı bozulmuş olabilir. Bi de baksan yatak odasının ünitesinde herhangi bi hata kodu yanıyor mu? Bazen ekranda fark edilmiyor.
M
Merve.zer_946
Üye
13 Nis 2026, 14:35#5
Ben olsam önce şunu denerdim kardeşim - sistemi tamamen kapat, elektrik panosundan sigortasını da at. Yarım saat beklet sonra aç. Bazen elektronik aksamda donma oluyor, reset atınca düzeliyor. Zarar gelmez denemeye.
E
efe_sonmez
Üye
27 Nis 2026, 13:01#6
Geçmiş olsun dostum, bu model de bu sorun sık yaşanıyor galiba. Komşumuzda da var aynı marka, onlarda da salondaki çalışmıyordu. Sonradan öğrendik ki iç ünitedeki fan motoru arızaymış. Değiştirdiler ama pahalıya patladı doğrusu.
C
cakir.haz
Üye
12 May 2026, 19:54#7
Hocam servis çağırmadan önce bi kontrol et - yatak odasının kapısı falan kapalı mıydı sürekli? Çünkü hava sirkülasyonu olmayınca üniteler zorlanıyor bazen. Bi de diğer odaları kapatıp sadece yatak odasını açık bırak, öyle dene bakalım nasıl oluyor.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.