Y
29 Mar 2026, 10:57#1
Merhaba arkadaşlar,
Evimizde Toshiba marka 3+1 inverter multi split klima sistemi var, yaklaşık 3 senedir kullanıyoruz. Genel olarak memnunduk ama son bir aydır yatak odasındaki iç ünite soğutmuyor. Diğer üç oda gayet normal çalışıyor, soğutuyor da.
Yatak odasındaki üniteyi açtığım zaman çalışıyor gibi görünüyor, ses geliyor, fan dönüyor ama hiç soğuk hava gelmiyor. Hatta bazen ılık hava bile üflüyor sanki. Kumandada ayarları kontrol ettim, diğer odalarla aynı şekilde soğutma modunda 20 dereceye ayarlı. Filtresini de çıkarıp temizledim geçen hafta ama bir değişiklik olmadı.
Dış ünite de çalışıyor gibi görünüyor, kompresör sesi geliyor. Ama dikkat ettiğim zaman yatak odası ünitesini açtığım zaman dış üniteden gelen sesler biraz farklı oluyor sanki. Diğer odaları tek başına açtığım zaman normal sesler geliyor.
Elektrik panelindeki sigortaları da kontrol ettim, hepsi normal durumda. Multiplit sisteminde böyle tek bir oda soğutmayıp diğerleri çalışır mı bilmiyorum açıkçası. Bu durumda ne yapmam lazım? Servis çağırmadan önce deneyebileceğim bir şey var mıdır? Sistemi tamamen kapatıp bekletmek fayda eder mi?
Teşekkürler şimdiden.
Evimizde Toshiba marka 3+1 inverter multi split klima sistemi var, yaklaşık 3 senedir kullanıyoruz. Genel olarak memnunduk ama son bir aydır yatak odasındaki iç ünite soğutmuyor. Diğer üç oda gayet normal çalışıyor, soğutuyor da.
Yatak odasındaki üniteyi açtığım zaman çalışıyor gibi görünüyor, ses geliyor, fan dönüyor ama hiç soğuk hava gelmiyor. Hatta bazen ılık hava bile üflüyor sanki. Kumandada ayarları kontrol ettim, diğer odalarla aynı şekilde soğutma modunda 20 dereceye ayarlı. Filtresini de çıkarıp temizledim geçen hafta ama bir değişiklik olmadı.
Dış ünite de çalışıyor gibi görünüyor, kompresör sesi geliyor. Ama dikkat ettiğim zaman yatak odası ünitesini açtığım zaman dış üniteden gelen sesler biraz farklı oluyor sanki. Diğer odaları tek başına açtığım zaman normal sesler geliyor.
Elektrik panelindeki sigortaları da kontrol ettim, hepsi normal durumda. Multiplit sisteminde böyle tek bir oda soğutmayıp diğerleri çalışır mı bilmiyorum açıkçası. Bu durumda ne yapmam lazım? Servis çağırmadan önce deneyebileceğim bir şey var mıdır? Sistemi tamamen kapatıp bekletmek fayda eder mi?
Teşekkürler şimdiden.
Merhaba arkadaşlar, Evimizde Toshiba marka 3+1 inverter multi split klima sistemi var, yaklaşık 3 senedir kullanıyoruz. Genel olarak memnunduk ama son bir aydır yatak odasındaki iç ünite soğutmuyor. Diğer üç oda gayet normal çalışıyor, soğutuyor da. Yatak odasındaki üniteyi açtığım zaman çalışıyor gibi görünüyor, ses geliyor, fan dönüyor ama hiç soğuk hava gelmiyor. Hatta bazen ılık hava bile üflüyor sanki. Kumandada ayarları kontrol ettim, diğer odalarla aynı şekilde soğutma modunda 20 dereceye ayarlı. Filtresini de çıkarıp temizledim geçen hafta ama bir değişiklik olmadı. Dış ünite de çalışıyor gibi görünüyor, kompresör sesi geliyor. Ama dikkat ettiğim zaman yatak odası ünitesini açtığım zaman dış üniteden gelen sesler biraz farklı oluyor sanki. Diğer odaları tek başına açtığım zaman normal sesler geliyor. Elektrik panelindeki sigortaları da kontrol ettim, hepsi normal durumda. Multiplit sisteminde böyle tek bir oda soğutmayıp diğerleri çalışır mı bilmiyorum açıkçası. Bu durumda ne yapmam lazım? Servis çağırmadan önce deneyebileceğim bir şey var mıdır? Sistemi tamamen kapatıp bekletmek fayda eder mi? Teşekkürler şimdiden.