O
25 Mar 2026, 15:32#1
Geçen yaz aldığım TCL Elite Serisi split klimada şöyle bir sorun yaşıyorum dostlar, cihazı açıyorum, tüm ışıklar normal yanıyor, uzaktan kumanda da tepki veriyor ama 20-25 dakika çalışsa da odada doğru düzgün bir serinlik olmuyor. Soğuk üflemesi lazımken bildiğin oda sıcaklığında hava veriyor. Klimacı çağırdım, gazı eksik demişti, geçen ay yeniden gaz bastılar, kısa süre biraz daha iyi gibiydi ama bir hafta dayanmadı gene aynı. Dış ünite de çalışıyor, fan sesi geliyor, borulara falan elle dokundum hafif serin ama buz gibi de değil. Filtreleri yeni temizledim, tıkalı değil.
Kısaca özetleyeyim, TCL klima dış üniteyle birlikte devreye giriyo, iç ünite üflüyor ama odada neredeyse hiç soğuma olmuyor. Klimayı 18 dereceye alsam bile hiçbir şey değişmiyo. Oda 22-23’ten aşağı inmemekte direniyor. Gece otomatik modda da denedim, yine fark yok. Rezistansla falan alakalı bir şey midir, yoksa iç borularda mı sıkıntı var bilmiyorum. Servisi aradım, “kart arızası” dediler direkt ama kart değişimi de 5-6 bin lira diyorlar, gözümde büyüdü açıkçası. İlk defa TCL aldım, pişman olacağım galiba. Aranızda başına benzer durum gelmiş olan var mı, başka çözüm önerisi olur mu, başka servise mi baktırayım, kart değişimi şart mı, yoksa başka bir şey mi var? Hava sıcakları bastırınca elim kolum bağlı kaldım resmen, acil akıl lazım.
Geçen yaz aldığım TCL Elite Serisi split klimada şöyle bir sorun yaşıyorum dostlar, cihazı açıyorum, tüm ışıklar normal yanıyor, uzaktan kumanda da tepki veriyor ama 20-25 dakika çalışsa da odada doğru düzgün bir serinlik olmuyor. Soğuk üflemesi lazımken bildiğin oda sıcaklığında hava veriyor. Klimacı çağırdım, gazı eksik demişti, geçen ay yeniden gaz bastılar, kısa süre biraz daha iyi gibiydi ama bir hafta dayanmadı gene aynı. Dış ünite de çalışıyor, fan sesi geliyor, borulara falan elle dokundum hafif serin ama buz gibi de değil. Filtreleri yeni temizledim, tıkalı değil. Kısaca özetleyeyim, TCL klima dış üniteyle birlikte devreye giriyo, iç ünite üflüyor ama odada neredeyse hiç soğuma olmuyor. Klimayı 18 dereceye alsam bile hiçbir şey değişmiyo. Oda 22-23’ten aşağı inmemekte direniyor. Gece otomatik modda da denedim, yine fark yok. Rezistansla falan alakalı bir şey midir, yoksa iç borularda mı sıkıntı var bilmiyorum. Servisi aradım, “kart arızası” dediler direkt ama kart değişimi de 5-6 bin lira diyorlar, gözümde büyüdü açıkçası. İlk defa TCL aldım, pişman olacağım galiba. Aranızda başına benzer durum gelmiş olan var mı, başka çözüm önerisi olur mu, başka servise mi baktırayım, kart değişimi şart mı, yoksa başka bir şey mi var? Hava sıcakları bastırınca elim kolum bağlı kaldım resmen, acil akıl lazım.