Siemens fırın ısınmıyor, alt-üst çalışmıyor, başına gelen var mı?

Gl.Bozkurt_4856 · 21 Oca 2026, 00:51 · 59 görüntülenme · 3 yanıt

59 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
G
Gl.Bozkurt_4856
Üye
21 Oca 2026, 00:51#1

Siemens HB23AB520T model bir ankastre fırınım var hocam, bundan 4-5 sene önce almıştık, valla bugüne kadar tık demedi ama son birkaç haftadır garip bir sorun var. Fırının programını ayarlıyorum, ister alt ister üst ister turbo hiç fark etmiyor, ısıya gelince içerisi neredeyse hiç ısınmıyor. Yani ışığı yanıyor, fan dönüyor, saat ayarı çalışıyor ama yemeği atıyorum, 40 dakika sonra bakıyorum en fazla hafiften ılımış. Alt rezistans da üst rezistans da aynı, ızgara denedim o da fıs. En başta sigortadan mı attı dedim, başka cihazlar çalışıyor evde, onda da sıkıntı yok. Fişini çıkarıp taktım, aç kapa yaptım, yine değişen bir şey yok.

Düğmeleri denedim, çocuk kilidi filan var mı diye kurcaladım, öyle bir şey de yok gibi geldi. Kapak kapanmıyor olsa zaten hiç çalışmaz, sesi de geliyor, iç lambası da yanıyor. Sanki ısıtma devresi hiç devreye girmiyor gibi. Başka foruma baktım bazıları termostat arızası diyor, bazıları kart diyor, kafam karıştı. Servisi çağırsam direkt kart deyip 3-5 bin TL kitler mi bilemedim hocam, bu devirde fırın almak da dert zaten, işin içinden çıkamadım.

Burada başına gelen oldu mu? Yani birebir bu model olmasa da Siemens fırınlarda bu şekilde komple ısınmama sorunu yaşayıp da kendisi çözebilen varsa anlatsın, ben de kurcalayım. Yoksa direkt usta çağırıp paramızla rezil mi olalım? Bir de bu işin kendin bakılacak yeri var mı? Valla evde ekmek yapamıyoruz, sarmayı da ocakta mı kavurcaz anlamadım. Bi yol gösterin reisler.
P
Pnar.Polat_2653
Üye
21 Oca 2026, 03:27#2
hocam o modelin rezistansları kronik arıza yapıyor valla. geçen sene bizim komşuda da aynısı oldu, üst alt komple değişti. ama ikisi birden bozulmaz genelde, bence karttan şüphelen. servise sor ama kazıklamasınlar, önce fiyat iste.
S
Serkan.Korkmaz_4334
Üye
22 Oca 2026, 03:04#3
bende de Siemens var, geçen ay ısınmama sorunu çıktı. ustaya sordum termostatı değişti düzeldi. çok pahalı tutmadı ama kart deselerdi maazallah yandık. kapağı tam kapanıyor mu bir bak istersen, bazen conta yüzünden fırın devreye girmiyomuş.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.