B
2 Mar 2024, 00:55#1
Siemens KG39NVL23N model buzdolabım yaklaşık 5 yıldır sorunsuz çalışıyordu ama son bir haftadır garip bir arıza başladı. Dolabın içine baktığımda hem üst hem alt bölüm eskisi kadar soğuk değil, özellikle dondurucu neredeyse buz tutmuyor. Arka tarafına dokunduğumda motor bölümü bayağı sıcak, sürekli çalışıyor gibi geliyor. Ara ara da içerden tıkırtı gibi sesler geliyor, önceden bu kadar sık gelmiyordu. Dijital ekranda herhangi bir hata kodu yok, ışıklar normal yanıyor. Fişi çekip bir süre bekledim, tekrar taktım ama değişen bir şey olmadı.
Dondurucudaki eriyen buzları temizledim, ızgaraların önünü açtım, arka duvarı kontrol ettim ama herhangi bir buzlanma ya da su birikintisi yoktu. Kapak lastiklerine baktım, tam kapanıyor gibi ama yine de emin olamadım. Altında biriken tozları da elektrik süpürgesiyle çektim, biraz rahatladı gibi geldi ama soğutma hâlâ normal değil. Elektriksel olarak evde bir sorun yok, prizde başka cihazlar sıkıntısız çalışıyor.
Forumda eski konulara baktım, bazen gaz kaçağı, bazen termostat, bazen de fan motoru gibi şeyler yazılmış ama bu modelde hangisi daha çok sorun çıkarıyor emin olamadım. Yiyecekleri başka yere taşımak zorunda kaldık, yaz günü bayağı zorluyor. Servisi çağırmadan önce evde yapılabilecek başka bir şey var mı, tecrübesi olan oldu mu bu arızayla ilgili? Özellikle bu modelde başına gelen varsa nasıl çözdünüz? Motorun sürekli çalışıp soğutmaması daha masraflı bir sorun mu, yoksa basit bir şey de olabilir mi?
Siemens KG39NVL23N model buzdolabım yaklaşık 5 yıldır sorunsuz çalışıyordu ama son bir haftadır garip bir arıza başladı. Dolabın içine baktığımda hem üst hem alt bölüm eskisi kadar soğuk değil, özellikle dondurucu neredeyse buz tutmuyor. Arka tarafına dokunduğumda motor bölümü bayağı sıcak, sürekli çalışıyor gibi geliyor. Ara ara da içerden tıkırtı gibi sesler geliyor, önceden bu kadar sık gelmiyordu. Dijital ekranda herhangi bir hata kodu yok, ışıklar normal yanıyor. Fişi çekip bir süre bekledim, tekrar taktım ama değişen bir şey olmadı. Dondurucudaki eriyen buzları temizledim, ızgaraların önünü açtım, arka duvarı kontrol ettim ama herhangi bir buzlanma ya da su birikintisi yoktu. Kapak lastiklerine baktım, tam kapanıyor gibi ama yine de emin olamadım. Altında biriken tozları da elektrik süpürgesiyle çektim, biraz rahatladı gibi geldi ama soğutma hâlâ normal değil. Elektriksel olarak evde bir sorun yok, prizde başka cihazlar sıkıntısız çalışıyor. Forumda eski konulara baktım, bazen gaz kaçağı, bazen termostat, bazen de fan motoru gibi şeyler yazılmış ama bu modelde hangisi daha çok sorun çıkarıyor emin olamadım. Yiyecekleri başka yere taşımak zorunda kaldık, yaz günü bayağı zorluyor. Servisi çağırmadan önce evde yapılabilecek başka bir şey var mı, tecrübesi olan oldu mu bu arızayla ilgili? Özellikle bu modelde başına gelen varsa nasıl çözdünüz? Motorun sürekli çalışıp soğutmaması daha masraflı bir sorun mu, yoksa basit bir şey de olabilir mi?