Siemens bulaşık makinesi E15 hatası veriyor, suyu boşaltmıyor

mer.ztrk_5520 · 19 Oca 2026, 00:25 · 87 görüntülenme · 3 yanıt

87 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
M
mer.ztrk_5520
Üye
19 Oca 2026, 00:25#1
Arkadaşlar selam, iki senedir kullandığım Siemens SN23HI60DT model bulaşık makinesi geçen akşam yıkamanın ortasında bi anda durdu, ekranda E15 hatası çıktı. Ne yaptıysam gitmedi. Makinenin altından çok hafif bir su sesi geliyo ama dışarıda su birikmesi falan yok. Fişi çekip aç kapa yaptım, değişen bi şey olmadı. Tuzu, parlatıcıyı filan yeni koymuştum, içinde de çok fazla tabak çanak yoktu, aşırı doldurmamıştım yani.

Hatanın üstüne biraz araştırdım millet su kaçağı falan diyo ama mutfak dolabının içi de kupkuru. Benim anlamadığım, bu alet niye kendi kendine suyu boşaltmaya çalışıp duruyo. Sanki pompa sürekli çalışıyo gibi garip bir uğultu yapıyo açınca. Suyu boşaltmıyo da, içinde bir miktar su kalıyo. Alt taraftaki filtresi temiz, pervaneleri de tıkalı değil.

Servisi aramadan önce bi el atarım belki diye yazıyım dedim, çünkü servis gelirse direkt kart der 3-5 bin kitler biliyorum. Youtube'da bi kaç video izledim, altını açıp suların olduğu yere bakıyolar ama bizim mutfakta makineyi sökmek tam eziyet oluyor, taş gibi ağır. Daha önce başına gelen oldu mu? Altına karton koyup yatır diyen var, aklımda deli sorular. Boşuna servis parası vermemek için son bi şansımı deniyim dedim. Hocam bu E15 olayını yaşayan varsa bi akıl verin valla kafayı yiycem. Teşekkürler şimdiden.
E
Elif.Koak_1545
Üye
19 Oca 2026, 01:38#2
Reis o E15 hatası su kaçağı algıladı diye verir genelde. Alt tablada ufacık da olsa su birikti mi hemen pompa devreye giriyo, sürekli boşaltmaya çalışıyo alet. Geçen sene bizimkinde de oldu, altını hafif kaldırıp bi karton rulo peçete sokup suyu çektirdim, sonra düzeldi. Denemediysen bi bak ona, fişi çek ama çarpılma falan olmasın.
E
Emre.Acar_2021
Üye
19 Oca 2026, 21:09#3
Kardeşim aynı model bende de var, maşallah nazar değmesin şimdilik hiç böyle bi şey yapmadı. Senin anlattığın ses pompadan geliyorsa su kaçağına odaklan derim, ama dışarda su yoksa belki de sensör kafayı yedi. Işıklar sürekli mi yanıp sönüyo yoksa sabit mi? Bazen sensörü söküp takınca düzeliyor diyen de var forumlarda, ben bi kere resetlemiştim işe yaramıştı.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.