Siemens bulaşık makinesi E15 hatası ve su boşaltmama sorunu

Emine.Eren_3992 · 4 Mar 2024, 00:30 · 179 görüntülenme · 3 yanıt

179 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
E
Emine.Eren_3992
Üye
4 Mar 2024, 00:30#1
Yaklaşık 5 yıldır Siemens SN636X03ME model bulaşık makinesini kullanıyorum. Son bir haftadır programın ortasında makine bir anda duruyor ve ekranda E15 hatası çıkıyor. Makineyi kapatıp açınca bazen çalışıyor, bazen yine aynı hatayı veriyor. Bir defasında ise program sonunda makinenin dibinde su birikmişti ve kapak açıldığında içeride köpük kalmıştı, yıkama bitmemiş gibiydi. Deterjan bölmesi de tam açılmamıştı.

Öncelikle alt kısmı açıp su olup olmadığına baktım, biraz ıslaklık vardı. Makinenin içindeki filtre ve pervaneyi çıkarıp temizledim, alt tarafta büyük bir parça veya yemek artığı yoktu. Hortumu kontrol ettim, tıkalı gibi değildi. Sonra tekrar çalıştırdım, kısa programda yine E15 verdi ve program ortasında durdu. Bu sırada makinenin iç kısmında su kalmıştı, kendi kendine boşaltmamıştı.

Su giriş musluğunu kontrol ettim, su geliyor. Farklı deterjanlarla da denedim, sonuç değişmedi. Şu anda makineyi açınca ekranda E15 yanıyor ve hiç başlamıyor. İnternetten bakınca sızıntı, su kaçağı gibi bir şey olabileceğini yazıyorlar ama emin olamadım. Evde kendim yapabileceğim başka ne kontrol edebilirim, yoksa servis mi çağırmak gerekir bilmiyorum. Benzer durum yaşayan veya çözüm bulan var mı, yardımcı olursanız sevinirim.
S
Seda.Acar_1301
Üye
8 Mar 2024, 01:12#2
E15 hatasını geçen yıl bizim Siemens’te de gördük. Çoğunlukla makinenin altına su sızınca alt şasede bir yerde su birikiyor ve o zaman bu hata veriyor. Ben o zaman makinenin fişini çekip öne doğru hafifçe eğmiştim, alttan bayağı bir su aktı. Sonra birkaç saat kurumasını bekledim, açınca hata gitmişti. Ama bizimkinde tekrar etti ve sonunda servis çağırdık. Meğer alt contaların birinde kaçak varmış, onu değiştirdiler. Yani kısa vadede kurutmayla düzelebilir ama su kaçağı devam ediyorsa tekrar çıkar. Elektrik bağlantılarına dikkat etmek lazım, altı çok ıslaksa fişi çekmeden uğraşma.
D
Deniz.Kara_1848
Üye
15 Mar 2024, 01:50#3
Ben de yeni gördüm, geçen ay arkadaşın evindeki Siemens bulaşık makinesinde benzer bir sorun olmuştu. Onlarda da program aniden duruyormuş ve makinenin tabanında su birikiyormuş. Temizlik yaptılar, hortumu kontrol ettiler ama düzelmedi. Servis gelince makinenin altına bakıp sızdırmazlık contasından hafif su kaçırdığını bulmuş. Yani kendi başına çok fazla bir şey yapılamıyor, özellikle altına su kaçtıysa alt kapağı açmak biraz riskli olabilir. Zaten makineyi fazla yatırıp kaldırınca başka sorunlar da olabilir. Önceki yorumda dediği gibi, eğer makinenin altı çok ıslaksa, kısa süreli kurutmayı deneyebilirsin ama tekrar ederse servis şart gibi.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.