E
4 Mar 2024, 00:30#1
Yaklaşık 5 yıldır Siemens SN636X03ME model bulaşık makinesini kullanıyorum. Son bir haftadır programın ortasında makine bir anda duruyor ve ekranda E15 hatası çıkıyor. Makineyi kapatıp açınca bazen çalışıyor, bazen yine aynı hatayı veriyor. Bir defasında ise program sonunda makinenin dibinde su birikmişti ve kapak açıldığında içeride köpük kalmıştı, yıkama bitmemiş gibiydi. Deterjan bölmesi de tam açılmamıştı.
Öncelikle alt kısmı açıp su olup olmadığına baktım, biraz ıslaklık vardı. Makinenin içindeki filtre ve pervaneyi çıkarıp temizledim, alt tarafta büyük bir parça veya yemek artığı yoktu. Hortumu kontrol ettim, tıkalı gibi değildi. Sonra tekrar çalıştırdım, kısa programda yine E15 verdi ve program ortasında durdu. Bu sırada makinenin iç kısmında su kalmıştı, kendi kendine boşaltmamıştı.
Su giriş musluğunu kontrol ettim, su geliyor. Farklı deterjanlarla da denedim, sonuç değişmedi. Şu anda makineyi açınca ekranda E15 yanıyor ve hiç başlamıyor. İnternetten bakınca sızıntı, su kaçağı gibi bir şey olabileceğini yazıyorlar ama emin olamadım. Evde kendim yapabileceğim başka ne kontrol edebilirim, yoksa servis mi çağırmak gerekir bilmiyorum. Benzer durum yaşayan veya çözüm bulan var mı, yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle alt kısmı açıp su olup olmadığına baktım, biraz ıslaklık vardı. Makinenin içindeki filtre ve pervaneyi çıkarıp temizledim, alt tarafta büyük bir parça veya yemek artığı yoktu. Hortumu kontrol ettim, tıkalı gibi değildi. Sonra tekrar çalıştırdım, kısa programda yine E15 verdi ve program ortasında durdu. Bu sırada makinenin iç kısmında su kalmıştı, kendi kendine boşaltmamıştı.
Su giriş musluğunu kontrol ettim, su geliyor. Farklı deterjanlarla da denedim, sonuç değişmedi. Şu anda makineyi açınca ekranda E15 yanıyor ve hiç başlamıyor. İnternetten bakınca sızıntı, su kaçağı gibi bir şey olabileceğini yazıyorlar ama emin olamadım. Evde kendim yapabileceğim başka ne kontrol edebilirim, yoksa servis mi çağırmak gerekir bilmiyorum. Benzer durum yaşayan veya çözüm bulan var mı, yardımcı olursanız sevinirim.
Yaklaşık 5 yıldır Siemens SN636X03ME model bulaşık makinesini kullanıyorum. Son bir haftadır programın ortasında makine bir anda duruyor ve ekranda E15 hatası çıkıyor. Makineyi kapatıp açınca bazen çalışıyor, bazen yine aynı hatayı veriyor. Bir defasında ise program sonunda makinenin dibinde su birikmişti ve kapak açıldığında içeride köpük kalmıştı, yıkama bitmemiş gibiydi. Deterjan bölmesi de tam açılmamıştı. Öncelikle alt kısmı açıp su olup olmadığına baktım, biraz ıslaklık vardı. Makinenin içindeki filtre ve pervaneyi çıkarıp temizledim, alt tarafta büyük bir parça veya yemek artığı yoktu. Hortumu kontrol ettim, tıkalı gibi değildi. Sonra tekrar çalıştırdım, kısa programda yine E15 verdi ve program ortasında durdu. Bu sırada makinenin iç kısmında su kalmıştı, kendi kendine boşaltmamıştı. Su giriş musluğunu kontrol ettim, su geliyor. Farklı deterjanlarla da denedim, sonuç değişmedi. Şu anda makineyi açınca ekranda E15 yanıyor ve hiç başlamıyor. İnternetten bakınca sızıntı, su kaçağı gibi bir şey olabileceğini yazıyorlar ama emin olamadım. Evde kendim yapabileceğim başka ne kontrol edebilirim, yoksa servis mi çağırmak gerekir bilmiyorum. Benzer durum yaşayan veya çözüm bulan var mı, yardımcı olursanız sevinirim.