Samsung The Frame 55 televizyon HDMI algılamıyor

kag_guven · 31 Mar 2026, 13:44 · 446 görüntülenme · 7 yanıt

446 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
K
kag_guven
Üye
31 Mar 2026, 13:44#1
Merhabalar, Samsung The Frame 55 aldık 8 ay önce, şimdi HDMI girişlerinde sorun çıktı. Başta sadece 1 numaralı HDMI çalışmıyordu, şimdi hiçbiri algılamıyor. PS5, laptop ne takarsam takayım "sinyal yok" diyor. Kabloları değiştirdim, başka televizyonlarda çalışıyor ama bunda hiç algılamıyor.
Servisi aradım, "yazılım güncellemesi yapın" dediler. Uydu üzerinden güncelledi kendini ama bir şey değişmedi. Tekrar aradığımda "evde teknik gelip bakar" dediler, 150 lira masraf + parça bedeli istiyorlar. Ya ne parçası kardeşim, daha 8 aylık televizyon!
Fabrika ayarlarına döndürdüm, hiçbir işe yaramadı. HDMI CEC kapalı açık farketmiyor. Hatta USB'den bile çalışmıyor artık, sadece uydu ve dahili uygulamalar açılıyor. İnternete bağlı, Netflix YouTube falan çalışıyor ama dış cihaz hiç tanımıyor.
Forumda benzer sorun yaşayan var mı? Gerçekten kart arızası mı yoksa başka bir çözüm var mı? Garantili ama servis masrafı vermek istemiyorum açıkçası. Frame serisi pahalı bi televizyon, böyle çabuk arıza yapmaması lazım. Önceki Samsung televizyonum 7 sene hiç sorun olmadı.
Bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen.
E
ekremozdemir
Üye
31 Mar 2026, 20:00#2
Bu Frame modellerde bu sorun sık yaşanıyor maalesef. Bizde 3 ay sonra başladı aynı hikaye. Servise götürdük, anakart değiştirdiler 1200 lira aldılar. O günden beri sorun yok ama pahalıya patladı valla. Garanti varken halletir misin en iyisi.
K
kurtkursat
Üye
2 Nis 2026, 23:10#3
Hocam bi fişini çek 30 saniye bekle sonra tak bakalım. Bazen sistem donup kalıyor, hard reset gerekiyor. Bende öyle düzelmişti geçen ay. Olmadı mı o zaman servis kaçınılmaz galiba.
B
busra_turk
Üye
5 Nis 2026, 15:32#4
Hangi yazılım versiyonu yüklü? Ayarlarda bak bi, son güncellemeler HDMI sürücüsünde sorun çıkarıyor bazen. Geçen arkadaşta aynısı vardı, eski versiyona döndürünce düzeldi.
F
fatih_dem
Üye
14 Nis 2026, 21:50#5
Valla bence anakart gitti. Frame serisinin en bilinen sorunu bu. Garantiden yararlan mutlaka, kendi cebinden verme para. Israr et masraf alamayacaklarını söyle, haklısın 8 aylık cihazda.
Y
yildiz.tugba
Üye
25 Nis 2026, 20:06#6
Arkadaş HDMI kablolarını bi kontrol et, 4K destekleyenlerden mi takıyorsun? Frame yeni nesil, eski kablolar uyumsuzluk yapabiliyor. High Speed HDMI lazım bu modele.
Z
Zeynep.Kaya_3394
Üye
8 May 2026, 16:41#7
Servise güvenme bence, bazen gereksiz parça değiştiriyorlar. Önce Samsung müşteri hizmetlerini ara, direk garantiden işlem yap. Benim arkadaş öyle yaptı, masraf almadılar.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.