Samsung RT50K6360SL buzdolabı motor sesi sorunu

Emre.zkan411 · 1 Nis 2026, 15:59 · 134 görüntülenme · 7 yanıt

134 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
E
Emre.zkan411
Üye
1 Nis 2026, 15:59#1
Arkadaşlar 2 yıldır kullandığımız Samsung RT50K6360SL buzdolabında motor sesi sorunu var. Özellikle gece saatlerinde fark ediyoruz, sanki motor zorlanıyormuş gibi bir ses geliyor. Önceki Arçelik'imizde 8 sene hiç böyle bir şey olmamıştı, sessizce çalışırdı. Bu Samsung'da ise bazen normal çalışıyor, bazen de sanki içinde bir şey takıldı gibi gürültülü oluyor.
Ses genelde akşamları başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Gündüzleri o kadar belli olmuyor ama gecenin sessizliğinde çok rahatsız edici. Eşim uyuyamıyor artık, yatak odasına yakın olduğu için. Ses tam olarak arkadaki motordan geliyor gibi, vınlama tarzında değil de daha çok gıcırtılı bir ses.
Soğutmada herhangi bir sorun yok, dondurucu ve alt bölme normal sıcaklıklarda. Sadece bu ses sorunu var. İnternette baktım, bazıları fan sorunu diyor, bazıları kompresör diyor. Servis çağırmadan önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Bu modeli kullanan var mı aranızda? Normal mi bu ses yoksa gerçekten arıza mı?
Önceki buzdolabımızda böyle bir şey hiç yaşamamıştık, Samsung'dan böyle bir performans beklemiyordum açıkçası. Markaya güvenip almıştık ama şimdi pişman oluyorum. Ne yapayım, servis çağırayım mı yoksa başka bir çözüm var mı?
Y
yeliz_goktas
Üye
2 Nis 2026, 04:12#2
Hocam fişini çek bi 15-20 dakika bekle sonra tak bakalım düzeliyor mu. Bizim evde de bazen böyle oluyor, elektrik kesintisinden sonra kompresör biraz zorlanıyo gibi. Çoğunlukla bu yöntemle halloluyor. Eğer devam ederse büyük ihtimal fan sorunu ya da kompresör yavaş yavaş bozulmaya başlamış.
C
c.dalyan
Üye
2 Nis 2026, 16:24#3
Valla dostum bu model de çok görüyoruz bu sorunu. Genelde arkadaki fanın yatağı bozuluyor, özellikle 2-3 sene sonra başlıyor. Benim müşterilerden birinde aynısı vardı, fan değiştirdik 400 lira civarı tutmuştu. Ama önce kontrol ettir, bazen sadece temizlik bile yetiyor.
R
rabia_aktas
Üye
5 Nis 2026, 21:11#4
Reis soğutucu serpantinin buzlanması da bu sesi yapabilir. Buz çözme döngüsü düzgün çalışmıyor olabilir. Bi kontrol et, dondurucu bölümde fazla buz oluşumu var mı? Varsa no-frost sistemi arızalı demektir, termostat değişmesi gerekebilir.
C
Cengiz.Yavuz_1539
Üye
16 Nis 2026, 19:02#5
Geçmiş olsun kardeşim. Bende Bosch var ama komşumda aynı Samsung modeli var, o da aynı şikayeti yapıyor. Galiba bu serinin genel sorunu. Servise çağır ama garanti varmı diye sor önce, yoksa 300-500 arası bir masraf çıkar karşına.
E
erdogan_gokhan
Üye
30 Nis 2026, 14:27#6
Motor sesi dediklerin çoğunlukla kompresörden gelir hocam. Ya yağ azalmış ya da soğutucu gaz kaçağı var, kompresör zorlanıyo. Benim tavsiyem bir an önce servisi ara, çünkü bu durum devam ederse kompresör yanabilir, o zaman daha büyük masraf çıkar.
K
koray_korkmaz
Üye
15 May 2026, 19:27#7
Üstteki arkadaşların dedikleri mantıklı ama bi de şunu kontrol et: buzdolabının arkası duvara çok yakın mı? Havalandırma yetersizse kompresör aşırı ısınır, zorlanır. En az 10 cm mesafe olmalı arkada. Bi de ayak ayarları kontrol et, eğim varsa motor sallanıyo olabilir.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.