E
1 Nis 2026, 15:59#1
Arkadaşlar 2 yıldır kullandığımız Samsung RT50K6360SL buzdolabında motor sesi sorunu var. Özellikle gece saatlerinde fark ediyoruz, sanki motor zorlanıyormuş gibi bir ses geliyor. Önceki Arçelik'imizde 8 sene hiç böyle bir şey olmamıştı, sessizce çalışırdı. Bu Samsung'da ise bazen normal çalışıyor, bazen de sanki içinde bir şey takıldı gibi gürültülü oluyor.
Ses genelde akşamları başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Gündüzleri o kadar belli olmuyor ama gecenin sessizliğinde çok rahatsız edici. Eşim uyuyamıyor artık, yatak odasına yakın olduğu için. Ses tam olarak arkadaki motordan geliyor gibi, vınlama tarzında değil de daha çok gıcırtılı bir ses.
Soğutmada herhangi bir sorun yok, dondurucu ve alt bölme normal sıcaklıklarda. Sadece bu ses sorunu var. İnternette baktım, bazıları fan sorunu diyor, bazıları kompresör diyor. Servis çağırmadan önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Bu modeli kullanan var mı aranızda? Normal mi bu ses yoksa gerçekten arıza mı?
Önceki buzdolabımızda böyle bir şey hiç yaşamamıştık, Samsung'dan böyle bir performans beklemiyordum açıkçası. Markaya güvenip almıştık ama şimdi pişman oluyorum. Ne yapayım, servis çağırayım mı yoksa başka bir çözüm var mı?
Ses genelde akşamları başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Gündüzleri o kadar belli olmuyor ama gecenin sessizliğinde çok rahatsız edici. Eşim uyuyamıyor artık, yatak odasına yakın olduğu için. Ses tam olarak arkadaki motordan geliyor gibi, vınlama tarzında değil de daha çok gıcırtılı bir ses.
Soğutmada herhangi bir sorun yok, dondurucu ve alt bölme normal sıcaklıklarda. Sadece bu ses sorunu var. İnternette baktım, bazıları fan sorunu diyor, bazıları kompresör diyor. Servis çağırmadan önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Bu modeli kullanan var mı aranızda? Normal mi bu ses yoksa gerçekten arıza mı?
Önceki buzdolabımızda böyle bir şey hiç yaşamamıştık, Samsung'dan böyle bir performans beklemiyordum açıkçası. Markaya güvenip almıştık ama şimdi pişman oluyorum. Ne yapayım, servis çağırayım mı yoksa başka bir çözüm var mı?
Arkadaşlar 2 yıldır kullandığımız Samsung RT50K6360SL buzdolabında motor sesi sorunu var. Özellikle gece saatlerinde fark ediyoruz, sanki motor zorlanıyormuş gibi bir ses geliyor. Önceki Arçelik'imizde 8 sene hiç böyle bir şey olmamıştı, sessizce çalışırdı. Bu Samsung'da ise bazen normal çalışıyor, bazen de sanki içinde bir şey takıldı gibi gürültülü oluyor. Ses genelde akşamları başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Gündüzleri o kadar belli olmuyor ama gecenin sessizliğinde çok rahatsız edici. Eşim uyuyamıyor artık, yatak odasına yakın olduğu için. Ses tam olarak arkadaki motordan geliyor gibi, vınlama tarzında değil de daha çok gıcırtılı bir ses. Soğutmada herhangi bir sorun yok, dondurucu ve alt bölme normal sıcaklıklarda. Sadece bu ses sorunu var. İnternette baktım, bazıları fan sorunu diyor, bazıları kompresör diyor. Servis çağırmadan önce sizin fikirlerinizi almak istedim. Bu modeli kullanan var mı aranızda? Normal mi bu ses yoksa gerçekten arıza mı? Önceki buzdolabımızda böyle bir şey hiç yaşamamıştık, Samsung'dan böyle bir performans beklemiyordum açıkçası. Markaya güvenip almıştık ama şimdi pişman oluyorum. Ne yapayım, servis çağırayım mı yoksa başka bir çözüm var mı?