A
5 Mar 2026, 10:00#1
selam arkadaşlar, evde kullandığım kombi Protherm Panther Condense 24/28 diye geçiyo. cihazdan yana şu an büyük bir arıza yok aslında, çalışıyo, sıcak suyu da veriyo, petekleri de yakıyo ama bakım zamanı geldi diye düşünüyorum. geçen kış sonlara doğru su basıncı biraz oynuyodu, bir de ilk ateşlemede hafif tık diye ses yapıyodu. öyle çok büyük bi problem değil ama kış gelmeden elden geçsin istedim. mesele şu, internette Protherm Beyaz Eşya Bakım diye aratınca karşıma tonla servis numarası çıkıyo ama hangisi gerçekten yetkili servis, hangisi özel servis anlamadım gitti.
özellikle bu kombilerde herkes “yetkili servis diye gelirler ama taşeron çıkar” tarzı şeyler yazmış. açıkçası durduk yere karttır, eşanjördür deyip masraf açmalarından çekiniyorum. bakım için çağırıcaz diye gelen adamın cihazı kurcalayıp başka dert çıkarması da var. daha önce eski evde başka marka kombide başıma gelmişti, temizlik yapıcaz dediler cihazı söküp topladılar, sonra su akıtmaya başladı. o yüzden bu sefer biraz daha dikkatli gitmek istiyorum.
benim sormak istediğim şey net aslında: Protherm için gerçekten yetkili servis bilgisine nasıl ulaşıyosunuz? direkt üretici ya da distribütör üstünden mi bakıyosunuz, e-devlet gibi bir yerden sorgu var mı, yoksa cihazın içindeki etikette falan mı yazıyo? istanbul avrupa yakasındayım bu arada. telefonda aradığım yerlerin bazıları daha cihaz modelini söylemeden “abi bakım kampanyası var” diye atlıyo, güven vermedi açıkçası.
bir de Protherm Panther Condense kullanan varsa bakımda özellikle neye baktırdınız merak ediyorum. filtre temizliği mi yaptırdınız, genleşme tankı havası mı bastılar, sadece standart bakım mı oldu? ben esasen yetkili servis bilgisi arıyorum ama kullanıcı deneyimi de varsa iyi olur. servis fişi, yapılan işlem kaydı falan düzgün veriyolar mı onu da merak ettim. valla kışa kalmadan halletmek lazım ama boş yere kazık yemek de istemiyorum.
özellikle bu kombilerde herkes “yetkili servis diye gelirler ama taşeron çıkar” tarzı şeyler yazmış. açıkçası durduk yere karttır, eşanjördür deyip masraf açmalarından çekiniyorum. bakım için çağırıcaz diye gelen adamın cihazı kurcalayıp başka dert çıkarması da var. daha önce eski evde başka marka kombide başıma gelmişti, temizlik yapıcaz dediler cihazı söküp topladılar, sonra su akıtmaya başladı. o yüzden bu sefer biraz daha dikkatli gitmek istiyorum.
benim sormak istediğim şey net aslında: Protherm için gerçekten yetkili servis bilgisine nasıl ulaşıyosunuz? direkt üretici ya da distribütör üstünden mi bakıyosunuz, e-devlet gibi bir yerden sorgu var mı, yoksa cihazın içindeki etikette falan mı yazıyo? istanbul avrupa yakasındayım bu arada. telefonda aradığım yerlerin bazıları daha cihaz modelini söylemeden “abi bakım kampanyası var” diye atlıyo, güven vermedi açıkçası.
bir de Protherm Panther Condense kullanan varsa bakımda özellikle neye baktırdınız merak ediyorum. filtre temizliği mi yaptırdınız, genleşme tankı havası mı bastılar, sadece standart bakım mı oldu? ben esasen yetkili servis bilgisi arıyorum ama kullanıcı deneyimi de varsa iyi olur. servis fişi, yapılan işlem kaydı falan düzgün veriyolar mı onu da merak ettim. valla kışa kalmadan halletmek lazım ama boş yere kazık yemek de istemiyorum.
selam arkadaşlar, evde kullandığım kombi Protherm Panther Condense 24/28 diye geçiyo. cihazdan yana şu an büyük bir arıza yok aslında, çalışıyo, sıcak suyu da veriyo, petekleri de yakıyo ama bakım zamanı geldi diye düşünüyorum. geçen kış sonlara doğru su basıncı biraz oynuyodu, bir de ilk ateşlemede hafif tık diye ses yapıyodu. öyle çok büyük bi problem değil ama kış gelmeden elden geçsin istedim. mesele şu, internette Protherm Beyaz Eşya Bakım diye aratınca karşıma tonla servis numarası çıkıyo ama hangisi gerçekten yetkili servis, hangisi özel servis anlamadım gitti. özellikle bu kombilerde herkes “yetkili servis diye gelirler ama taşeron çıkar” tarzı şeyler yazmış. açıkçası durduk yere karttır, eşanjördür deyip masraf açmalarından çekiniyorum. bakım için çağırıcaz diye gelen adamın cihazı kurcalayıp başka dert çıkarması da var. daha önce eski evde başka marka kombide başıma gelmişti, temizlik yapıcaz dediler cihazı söküp topladılar, sonra su akıtmaya başladı. o yüzden bu sefer biraz daha dikkatli gitmek istiyorum. benim sormak istediğim şey net aslında: Protherm için gerçekten yetkili servis bilgisine nasıl ulaşıyosunuz? direkt üretici ya da distribütör üstünden mi bakıyosunuz, e-devlet gibi bir yerden sorgu var mı, yoksa cihazın içindeki etikette falan mı yazıyo? istanbul avrupa yakasındayım bu arada. telefonda aradığım yerlerin bazıları daha cihaz modelini söylemeden “abi bakım kampanyası var” diye atlıyo, güven vermedi açıkçası. bir de Protherm Panther Condense kullanan varsa bakımda özellikle neye baktırdınız merak ediyorum. filtre temizliği mi yaptırdınız, genleşme tankı havası mı bastılar, sadece standart bakım mı oldu? ben esasen yetkili servis bilgisi arıyorum ama kullanıcı deneyimi de varsa iyi olur. servis fişi, yapılan işlem kaydı falan düzgün veriyolar mı onu da merak ettim. valla kışa kalmadan halletmek lazım ama boş yere kazık yemek de istemiyorum.