Protherm Panther yetkili servis bilgisi lazım

Arda.Aslan_4126 · 5 Mar 2026, 10:00 · 373 görüntülenme · 7 yanıt

373 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
A
Arda.Aslan_4126
Üye
5 Mar 2026, 10:00#1
selam arkadaşlar, evde kullandığım kombi Protherm Panther Condense 24/28 diye geçiyo. cihazdan yana şu an büyük bir arıza yok aslında, çalışıyo, sıcak suyu da veriyo, petekleri de yakıyo ama bakım zamanı geldi diye düşünüyorum. geçen kış sonlara doğru su basıncı biraz oynuyodu, bir de ilk ateşlemede hafif tık diye ses yapıyodu. öyle çok büyük bi problem değil ama kış gelmeden elden geçsin istedim. mesele şu, internette Protherm Beyaz Eşya Bakım diye aratınca karşıma tonla servis numarası çıkıyo ama hangisi gerçekten yetkili servis, hangisi özel servis anlamadım gitti.

özellikle bu kombilerde herkes “yetkili servis diye gelirler ama taşeron çıkar” tarzı şeyler yazmış. açıkçası durduk yere karttır, eşanjördür deyip masraf açmalarından çekiniyorum. bakım için çağırıcaz diye gelen adamın cihazı kurcalayıp başka dert çıkarması da var. daha önce eski evde başka marka kombide başıma gelmişti, temizlik yapıcaz dediler cihazı söküp topladılar, sonra su akıtmaya başladı. o yüzden bu sefer biraz daha dikkatli gitmek istiyorum.

benim sormak istediğim şey net aslında: Protherm için gerçekten yetkili servis bilgisine nasıl ulaşıyosunuz? direkt üretici ya da distribütör üstünden mi bakıyosunuz, e-devlet gibi bir yerden sorgu var mı, yoksa cihazın içindeki etikette falan mı yazıyo? istanbul avrupa yakasındayım bu arada. telefonda aradığım yerlerin bazıları daha cihaz modelini söylemeden “abi bakım kampanyası var” diye atlıyo, güven vermedi açıkçası.

bir de Protherm Panther Condense kullanan varsa bakımda özellikle neye baktırdınız merak ediyorum. filtre temizliği mi yaptırdınız, genleşme tankı havası mı bastılar, sadece standart bakım mı oldu? ben esasen yetkili servis bilgisi arıyorum ama kullanıcı deneyimi de varsa iyi olur. servis fişi, yapılan işlem kaydı falan düzgün veriyolar mı onu da merak ettim. valla kışa kalmadan halletmek lazım ama boş yere kazık yemek de istemiyorum.
C
cenk.fi
Üye
5 Mar 2026, 13:16#2
Hocam Protherm için öyle google’dan çıkan ilk numarayı arama bence. Ben Vaillant grubunda benzer iş yaşamıştım, yetkiliyiz diye geldiler meğer özel servis. En temizi markanın resmi sitesinden bölge servisi bakmak, telefonda da “servis kodunuz nedir” diye sor, kıvırıyolarsa anla gitsin.
D
defne.ozkan
Üye
5 Mar 2026, 19:34#3
Peki kombinin sağ kapağının iç tarafında etiket var mı reis? Bizim kayınpederin Protherm’de orada müşteri hizmetleri numarası yazıyodu. Oradan açtırmıştı kaydı, gelen elemanın elinde tablet vardı fişi de mesajla düştü. Öyle olunca en azından kafan rahat oluyo.
M
meltemsimsek
Üye
6 Mar 2026, 19:54#4
üstteki arkadaşın dediği mantıklı ama ben bir şeye daha bakmıştım hocam. Gelen adam daha içeri girerken marka logosu olan form mu giyiyo, servis formunda firma ünvanı ne yazıyo, ona dikkat et. Çünkü bakım diye gelip direkt “ana kart gidik” muhabbetine giren çok, 3-5 bin kitliyolar maazallah.
R
ruzgar_sar
Üye
8 Mar 2026, 19:59#5
Valla aynı model bende de var, Panther Condense 24. Ben yetkili servisi Protherm’in kendi çağrı merkezi üstünden buldum, internetten çıkan sabit hatlara hiç bulaşmadım. Adam geldi bakım yaptı, yanma odasını temizledi dedi, bir de basıncı ayarladı geçti. Çok konuşmadı ama fiş bıraktı, o kısmı düzgün oldu.
G
gul_candan
Üye
14 Mar 2026, 22:13#6
Servis 4 bin ister o parça için diye korkma hocam, sen zaten arıza için değil bakım için çağırıyosun. Telefonda özellikle “arıza yok, periyodik bakım istiyorum” de. Bizim evde öyle deyince farklı kayıt açmışlardı, yoksa kafalarına göre arıza kaydı açıp ücret şişiriyolar bazen.
T
tugba.ates
Üye
14 Mar 2026, 22:12#7
Peki ses tam nereden geliyo, ilk ateşlemede bir kere mi yapıyo sürekli mi? Eğer sadece bakım soruyosan bence yetkili kanal dışına çıkma. Kombi işinde merdiven altı servis çok, adam contayı yamuk takıyo sonra su damlatıyo, can sıkıcı iş.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.