Protherm Panel 600x800 kalorifer vanası bozuldu galiba

simge.sari · 22 Mar 2026, 17:10 · 63 görüntülenme · 6 yanıt

63 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
S
simge.sari
Üye
22 Mar 2026, 17:10#1
Arkadaşlar ben bu kaloriferle resmen kavgalıyım artık. Protherm Panel 600x800'üm var, geçen sene aldık. İlk başta tertemiz ısıtıyodu evi, memnundum. Ama bu kış başladı garip garip davranmaya.
Olay şöyle: sabah kalktım, ev buz gibi. Gittim kaloriferî kontrol ettim, alt tarafı ılık üst tarafı soğuk. Vanayı kapattım açtım, bi ses geliyo içinden tık tık diye ama su akmıyo düzgün. Kombiyi kontrol ettim, o gayet güzel çalışıyo, basınç da normal. Diğer odadaki kalorifer de ısınıyo normalde.
Bu vanadan hiç ses gelmezdi eskiden, şimdi sürekli tıkırdıyo. Bi de üst kısmı hiç ısınmıyo, sanki su geçmiyo oraya. Vanayı açıp kapatıyorum, bazen biraz geçiyo su ama yine durduruyo kendini.
Evin diğer kaloriferleri çalışıyo normal, sadece bu asık suratlı gibi duruyo ortada. Ne yapsam gönlünü alamadım bu makinenin. Vanayı sökmeyi denedim ama o kadar sıkı ki çıkmıyo. Servisi arayım dedim 350 lira istiyo sadece gelip bakmak için.
Sizce bu vananın içi mi tıkandı, yoksa başka bi sorunu mu var? Daha önce böyle olan var mı aranızda? Yazın hiç sorun yoktu, soğuklar başlayınca bu hale geldi. WD40 sıktım vanaya ama bi işe yaramadı.
B
b.cetin
Üye
22 Mar 2026, 20:26#2
Klasik termostatik vana sorunu bu kardeşim. Bizimkinde de geçen kış aynısı olmuştu, içindeki yay bozulmuş. Servise 280 lira verdim vana değiştirdi. Sen önce vanayı tamamen sök, içine kireç dolmuş olabilir.
E
e_kilinc
Üye
23 Mar 2026, 02:50#3
Hocam vananın tıkırdaması kötü alamet. Bende de Protherm var, aynı tıkırdıyı yapınca değiştirmek zorunda kalmıştım. Termostat başlığını çıkar bi bak, belki orayı temizlemekle geçer.
U
uysal.ece
Üye
24 Mar 2026, 14:25#4
Garanti süresi dolmuş mu? Çünkü bu modelin vanası bilinen sorunu var. Facebook gruplarında çok şikayet gördüm. Kendin değiştirebilirsin aslında, 80-90 liraya yedek vana bulursun.
Y
yildiz.tugba
Üye
26 Mar 2026, 19:10#5
Üstteki arkadaş haklı ama dikkatli ol, vanayı çıkarırken sistem boşalabilir. Önce kombinin su vanasını kapat, sonra işleme başla. Bence de termostat kafası değişimi yeterli olur.
D
den.kurt
Üye
29 Mar 2026, 23:20#6
Valla ben bu durumda sistem temizliği yaptırırım hocam. 200-250 lira tutar ama tüm petek ve borular temizlenir. Sadece vana değişimi geçici çözüm olur, kirecin hepsi temizlenmezse yine tıkanır.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.