Protherm Panel 500x800 kalorifer eşit ısınmıyor

har_sen · 2 Nis 2026, 18:31 · 318 görüntülenme · 5 yanıt

318 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
H
har_sen
Üye
2 Nis 2026, 18:31#1
Arkadaşlar merhaba, Protherm Panel 500x800 kaloriferde sorun var da biraz endişeliyim. 3 senedir kullanıyorum, şimdiye kadar hiç derdi yoktu. Son 2 haftadır fark ettim ki kalorifer tam eşit ısınmıyor. Alt kısım güzel ısınıyor ama üst taraf biraz serin kalıyor, elle tutunca fark ediyo insan. Önceden hep eşit sıcaktı her yeri.
Acaba kombi ayarıyla ilgili bir şey midir diye düşündüm ama diğer petekler normal. Sadece bu salon peteğinde böyle. Kombi Vaillant, 2 sene önce servise gelmişti, o zaman sorun yoktu zaten. Su basıncı da normal 1.5 bar civarında.
Kullanmaya devam etsem bir şey olur mu diye merak ediyorum? Yoksa daha kötü mü olur petekte? İçinde bir yerde tıkanıklık falan olabilir mi? Daha önce hiç böyle olmamıştı çünkü.
Bi de baktım internette, bazıları hava almış diyor, bazıları tuz birikmesi diyor. Hangisi doğru acaba? Bu durumda petek çalışmaya devam edebilir mi yoksa durdursam mı? Çünkü soğuk olacak ev, çocuklar da var.
Servisi arayıp sormak lazım galiba ama önce sizin tecrübelerinizi merak ettim. Belki basit bir şeydir, ben boşuna panik yapıyorumdur. Bu tür durumlarda ne yapmak gerekiyor? Kendi kendine düzelir mi yoksa mutlaka müdahale gerekir mi?
Teşekkürler şimdiden, cevap veren herkese.
N
n_erdogan
Üye
7 Nis 2026, 13:52#2
Hocam petek havalandırma ventilini kontrol ettin mi hiç? Genelde üst kısımda oluyor bu durum hava toplandığında. Ventili bi çevir, su gelene kadar hava çıkar. Ben geçen sene yaptım, düzeldi.
N
nilufer.koc
Üye
13 Nis 2026, 21:06#3
Bu işin sonu servis reis. İçinde çamur birikmiş olabilir, özellikle eski tesisatlarda oluyor. Bi de devre ayarı bozulmuş olabilir. Kullanmaya devam et ama servisi ara derim.
E
eren.bas
Üye
25 Nis 2026, 17:50#4
Valla bizimki de böyleydi, hava alma ventili bozuktu. 150 liraya değiştirdiler, şimdi mükemmel ısınıyor. Sen bi üstteki arkadaşın dediğini dene önce, belki hava toplamıştır sadece.
O
olcaysen
Üye
8 May 2026, 19:21#5
Sakın durma kullanmaya, soğuk kalırsın. Bu durum genelde ciddi bir şey değil. Tesisat temizliği gerekebilir ama acil değil. İlkbaharda yaptırırsın, şimdilik devam et bence.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.