H
2 Nis 2026, 18:31#1
Arkadaşlar merhaba, Protherm Panel 500x800 kaloriferde sorun var da biraz endişeliyim. 3 senedir kullanıyorum, şimdiye kadar hiç derdi yoktu. Son 2 haftadır fark ettim ki kalorifer tam eşit ısınmıyor. Alt kısım güzel ısınıyor ama üst taraf biraz serin kalıyor, elle tutunca fark ediyo insan. Önceden hep eşit sıcaktı her yeri.
Acaba kombi ayarıyla ilgili bir şey midir diye düşündüm ama diğer petekler normal. Sadece bu salon peteğinde böyle. Kombi Vaillant, 2 sene önce servise gelmişti, o zaman sorun yoktu zaten. Su basıncı da normal 1.5 bar civarında.
Kullanmaya devam etsem bir şey olur mu diye merak ediyorum? Yoksa daha kötü mü olur petekte? İçinde bir yerde tıkanıklık falan olabilir mi? Daha önce hiç böyle olmamıştı çünkü.
Bi de baktım internette, bazıları hava almış diyor, bazıları tuz birikmesi diyor. Hangisi doğru acaba? Bu durumda petek çalışmaya devam edebilir mi yoksa durdursam mı? Çünkü soğuk olacak ev, çocuklar da var.
Servisi arayıp sormak lazım galiba ama önce sizin tecrübelerinizi merak ettim. Belki basit bir şeydir, ben boşuna panik yapıyorumdur. Bu tür durumlarda ne yapmak gerekiyor? Kendi kendine düzelir mi yoksa mutlaka müdahale gerekir mi?
Teşekkürler şimdiden, cevap veren herkese.
Acaba kombi ayarıyla ilgili bir şey midir diye düşündüm ama diğer petekler normal. Sadece bu salon peteğinde böyle. Kombi Vaillant, 2 sene önce servise gelmişti, o zaman sorun yoktu zaten. Su basıncı da normal 1.5 bar civarında.
Kullanmaya devam etsem bir şey olur mu diye merak ediyorum? Yoksa daha kötü mü olur petekte? İçinde bir yerde tıkanıklık falan olabilir mi? Daha önce hiç böyle olmamıştı çünkü.
Bi de baktım internette, bazıları hava almış diyor, bazıları tuz birikmesi diyor. Hangisi doğru acaba? Bu durumda petek çalışmaya devam edebilir mi yoksa durdursam mı? Çünkü soğuk olacak ev, çocuklar da var.
Servisi arayıp sormak lazım galiba ama önce sizin tecrübelerinizi merak ettim. Belki basit bir şeydir, ben boşuna panik yapıyorumdur. Bu tür durumlarda ne yapmak gerekiyor? Kendi kendine düzelir mi yoksa mutlaka müdahale gerekir mi?
Teşekkürler şimdiden, cevap veren herkese.
Arkadaşlar merhaba, Protherm Panel 500x800 kaloriferde sorun var da biraz endişeliyim. 3 senedir kullanıyorum, şimdiye kadar hiç derdi yoktu. Son 2 haftadır fark ettim ki kalorifer tam eşit ısınmıyor. Alt kısım güzel ısınıyor ama üst taraf biraz serin kalıyor, elle tutunca fark ediyo insan. Önceden hep eşit sıcaktı her yeri. Acaba kombi ayarıyla ilgili bir şey midir diye düşündüm ama diğer petekler normal. Sadece bu salon peteğinde böyle. Kombi Vaillant, 2 sene önce servise gelmişti, o zaman sorun yoktu zaten. Su basıncı da normal 1.5 bar civarında. Kullanmaya devam etsem bir şey olur mu diye merak ediyorum? Yoksa daha kötü mü olur petekte? İçinde bir yerde tıkanıklık falan olabilir mi? Daha önce hiç böyle olmamıştı çünkü. Bi de baktım internette, bazıları hava almış diyor, bazıları tuz birikmesi diyor. Hangisi doğru acaba? Bu durumda petek çalışmaya devam edebilir mi yoksa durdursam mı? Çünkü soğuk olacak ev, çocuklar da var. Servisi arayıp sormak lazım galiba ama önce sizin tecrübelerinizi merak ettim. Belki basit bir şeydir, ben boşuna panik yapıyorumdur. Bu tür durumlarda ne yapmak gerekiyor? Kendi kendine düzelir mi yoksa mutlaka müdahale gerekir mi? Teşekkürler şimdiden, cevap veren herkese.