Protherm Condens 24 KK sıcak su vermiyo, petekler çalışıyo ama musluk suyu ısınmıyo

sahindilek · 5 Mar 2026, 11:05 · 327 görüntülenme · 7 yanıt

327 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
S
sahindilek
Üye
5 Mar 2026, 11:05#1
arkadaşlar selam, evde Protherm Condens 24 KK kombi var. cihaz genel olarak çalışıyo gibi duruyo, petek tarafında çok büyük bi sıkıntı yok ama sıcak su olayı iyice can sıkmaya başladı. musluğu açıyorum su akıyo ama ısınmıyo, bazen çok az bi ılıklık geliyo sonra hemen soğuğa dönüyo. özellikle banyoda iyice belli oluyo, duş alırken resmen sinir harbi. mutfakta da aynı durum var, yani tek muslukta değil evin genelinde böyle.

kombinin ekranında bazen derece oynuyo gibi oluyo ama alev işareti her zaman stabil değil. sanki cihaz musluk açıldığını görüyo da tam devreye girmiyo gibi. petek modunda çok sorun çıkarmadığı için ilk başta tesisatla alakalı sandım ama artık kombinin sıcak su tarafında bi nazlanma var gibi hissediyorum. su basıncı da normal aralıkta, 1.5 bar civarı duruyo. cihaz arıza kodu da vermedi şu ana kadar, o yüzden iş daha da karıştı. arıza kodu olsa insan en azından bi yere tutunur.

geçenlerde kombiyi kapat aç yaptım, biraz beklettim, hatta sıcak su ayarını yükselttim düşürdüm ama değişen pek bi şey olmadı. bazen musluğu ilk açınca kombiden tık diye bi ses geliyo ama devamı gelmiyo. sanki ateşleme yapıcak da vazgeçiyo gibi. servis çağırmadan önce bi fikir almak istedim çünkü malum servis gelince daha kapağı açmadan kart der, eşanjör der, 3-5 bin kitler gider. boşa masraf yapmak istemiyorum valla.

aynı modeli kullanıp böyle bi şey yaşayan oldu mu? Protherm Condens 24 KK’de sıcak su vermeme olayı genelde neyden çıkıyo? özellikle petekler çalışıp sadece kullanım suyu ısınmıyosa hangi parça daha çok şüpheli olur? daha önce başına gelen varsa ne yaptırdı, kaça patladı yazarsa çok iyi olur. bir de musluğu açınca cihazda alev simgesi sürekli yanması mı lazım, yoksa yanıp sönmesi normal mi? tecrübesi olan üstadlar bi yol göstersin.
H
h.guven
Üye
5 Mar 2026, 12:21#2
Peki musluğu açınca ekranda musluk sembolü çıkıyo mu hocam? benim aklıma direkt akış türbini geliyo. Abimin evdeki kombi de sıcak suyu görmüyodu, petekler çalışıyodu ama musluk açılınca cihaz tepki vermiyodu. Küçük parça diye geçiyo ama servis onu bile büyütüp fiyat şişiriyo, ona bi baktır derim.
P
pelintan
Üye
6 Mar 2026, 00:41#3
Aynısı başıma geldi, Protherm değil ama mantık aynı. Plakalı eşanjör tıkanmıştı reis, petek tarafı tamamdı ama kullanım suyu buz gibiydi. Servis önce başka yerlere sardı, en son onu söküp temizlediler düzelmedi, değişince düzeldi. Musluğu açınca su debin nasıl, güçlü mü bari?
C
Can.imek_4972
Üye
7 Mar 2026, 00:54#4
fişi çek 10-15 dk beklet tak tekrar dene demicem çünkü bu iş resetlik gibi durmuyo hocam. Bence üç yollu vana takılı kalıyo. Kayınpederin evindeki kombide petek tarafına kaçıyodu su, musluk açınca cihaz çalışıyo sanıyosun ama sıcak suyu doğru dürüst vermiyodu. Özellikle petekler normal, sıcak su yoksa ben ilk ona bakarım valla.
B
b.cetin
Üye
9 Mar 2026, 01:11#5
Valla aynı dert bende de var çözüm bulursan yaz hocam takipteyim. benimkinde de arıza kodu yok, insanı deli ediyo. Servis çağırıyosun hemen parça değiştirelim kafası, maazallah deneme tahtası yapıcaklar.
H
Hasan.Demir_2515
Üye
12 Mar 2026, 01:25#6
O modelde sıcak su sensörü saçmalayınca böyle yapabiliyo kardeşim. Musluğu açınca derece bir anda zıplıyosa ya da düşüyosa NTC okuması sapıtıyo olabilir. Benim komşunun kombisinde sensör değişti geçti, öyle kart mart dediler ama alakası çıkmadı. Ekrandaki sıcaklık değeri stabil mi ona bi bak hele.
D
devrim.uy
Üye
17 Mar 2026, 01:33#7
Servis 4 bin ister o parça için, internetten 800-1000 bandında bulunuyo bazen ama işçilik kısmı önemli hocam. Ben olsam önce ateşleme var mı ona bakardım; musluğu açınca alev simgesi hiç sabitlenmiyosa gaz valfi değil de debi algılama tarafı daha mantıklı geliyo bana. Çok kurcalıcaksan fişi çekmeden elleme, kombi şakaya gelmez valla.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.