S
5 Mar 2026, 11:05#1
arkadaşlar selam, evde Protherm Condens 24 KK kombi var. cihaz genel olarak çalışıyo gibi duruyo, petek tarafında çok büyük bi sıkıntı yok ama sıcak su olayı iyice can sıkmaya başladı. musluğu açıyorum su akıyo ama ısınmıyo, bazen çok az bi ılıklık geliyo sonra hemen soğuğa dönüyo. özellikle banyoda iyice belli oluyo, duş alırken resmen sinir harbi. mutfakta da aynı durum var, yani tek muslukta değil evin genelinde böyle.
kombinin ekranında bazen derece oynuyo gibi oluyo ama alev işareti her zaman stabil değil. sanki cihaz musluk açıldığını görüyo da tam devreye girmiyo gibi. petek modunda çok sorun çıkarmadığı için ilk başta tesisatla alakalı sandım ama artık kombinin sıcak su tarafında bi nazlanma var gibi hissediyorum. su basıncı da normal aralıkta, 1.5 bar civarı duruyo. cihaz arıza kodu da vermedi şu ana kadar, o yüzden iş daha da karıştı. arıza kodu olsa insan en azından bi yere tutunur.
geçenlerde kombiyi kapat aç yaptım, biraz beklettim, hatta sıcak su ayarını yükselttim düşürdüm ama değişen pek bi şey olmadı. bazen musluğu ilk açınca kombiden tık diye bi ses geliyo ama devamı gelmiyo. sanki ateşleme yapıcak da vazgeçiyo gibi. servis çağırmadan önce bi fikir almak istedim çünkü malum servis gelince daha kapağı açmadan kart der, eşanjör der, 3-5 bin kitler gider. boşa masraf yapmak istemiyorum valla.
aynı modeli kullanıp böyle bi şey yaşayan oldu mu? Protherm Condens 24 KK’de sıcak su vermeme olayı genelde neyden çıkıyo? özellikle petekler çalışıp sadece kullanım suyu ısınmıyosa hangi parça daha çok şüpheli olur? daha önce başına gelen varsa ne yaptırdı, kaça patladı yazarsa çok iyi olur. bir de musluğu açınca cihazda alev simgesi sürekli yanması mı lazım, yoksa yanıp sönmesi normal mi? tecrübesi olan üstadlar bi yol göstersin.
kombinin ekranında bazen derece oynuyo gibi oluyo ama alev işareti her zaman stabil değil. sanki cihaz musluk açıldığını görüyo da tam devreye girmiyo gibi. petek modunda çok sorun çıkarmadığı için ilk başta tesisatla alakalı sandım ama artık kombinin sıcak su tarafında bi nazlanma var gibi hissediyorum. su basıncı da normal aralıkta, 1.5 bar civarı duruyo. cihaz arıza kodu da vermedi şu ana kadar, o yüzden iş daha da karıştı. arıza kodu olsa insan en azından bi yere tutunur.
geçenlerde kombiyi kapat aç yaptım, biraz beklettim, hatta sıcak su ayarını yükselttim düşürdüm ama değişen pek bi şey olmadı. bazen musluğu ilk açınca kombiden tık diye bi ses geliyo ama devamı gelmiyo. sanki ateşleme yapıcak da vazgeçiyo gibi. servis çağırmadan önce bi fikir almak istedim çünkü malum servis gelince daha kapağı açmadan kart der, eşanjör der, 3-5 bin kitler gider. boşa masraf yapmak istemiyorum valla.
aynı modeli kullanıp böyle bi şey yaşayan oldu mu? Protherm Condens 24 KK’de sıcak su vermeme olayı genelde neyden çıkıyo? özellikle petekler çalışıp sadece kullanım suyu ısınmıyosa hangi parça daha çok şüpheli olur? daha önce başına gelen varsa ne yaptırdı, kaça patladı yazarsa çok iyi olur. bir de musluğu açınca cihazda alev simgesi sürekli yanması mı lazım, yoksa yanıp sönmesi normal mi? tecrübesi olan üstadlar bi yol göstersin.
arkadaşlar selam, evde Protherm Condens 24 KK kombi var. cihaz genel olarak çalışıyo gibi duruyo, petek tarafında çok büyük bi sıkıntı yok ama sıcak su olayı iyice can sıkmaya başladı. musluğu açıyorum su akıyo ama ısınmıyo, bazen çok az bi ılıklık geliyo sonra hemen soğuğa dönüyo. özellikle banyoda iyice belli oluyo, duş alırken resmen sinir harbi. mutfakta da aynı durum var, yani tek muslukta değil evin genelinde böyle. kombinin ekranında bazen derece oynuyo gibi oluyo ama alev işareti her zaman stabil değil. sanki cihaz musluk açıldığını görüyo da tam devreye girmiyo gibi. petek modunda çok sorun çıkarmadığı için ilk başta tesisatla alakalı sandım ama artık kombinin sıcak su tarafında bi nazlanma var gibi hissediyorum. su basıncı da normal aralıkta, 1.5 bar civarı duruyo. cihaz arıza kodu da vermedi şu ana kadar, o yüzden iş daha da karıştı. arıza kodu olsa insan en azından bi yere tutunur. geçenlerde kombiyi kapat aç yaptım, biraz beklettim, hatta sıcak su ayarını yükselttim düşürdüm ama değişen pek bi şey olmadı. bazen musluğu ilk açınca kombiden tık diye bi ses geliyo ama devamı gelmiyo. sanki ateşleme yapıcak da vazgeçiyo gibi. servis çağırmadan önce bi fikir almak istedim çünkü malum servis gelince daha kapağı açmadan kart der, eşanjör der, 3-5 bin kitler gider. boşa masraf yapmak istemiyorum valla. aynı modeli kullanıp böyle bi şey yaşayan oldu mu? Protherm Condens 24 KK’de sıcak su vermeme olayı genelde neyden çıkıyo? özellikle petekler çalışıp sadece kullanım suyu ısınmıyosa hangi parça daha çok şüpheli olur? daha önce başına gelen varsa ne yaptırdı, kaça patladı yazarsa çok iyi olur. bir de musluğu açınca cihazda alev simgesi sürekli yanması mı lazım, yoksa yanıp sönmesi normal mi? tecrübesi olan üstadlar bi yol göstersin.