Mitsubishi MXZ-3F68VF multi split iç üniteden su damlıyor

cansu.ko · 31 Mar 2026, 14:27 · 412 görüntülenme · 7 yanıt

412 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
C
cansu.ko
Üye
31 Mar 2026, 14:27#1
Arkadaşlar elimde Mitsubishi MXZ-3F68VF multi split var, 2 yıldır kullanıyorum. Bu yaz başından beri salon iç ünitesinden su damlamaya başladı. İlk başta az az oluyordu, pek takmadım. Ama şimdi fena halde akıyor, halıya kadar geliyor su.
Dış ünite balkonumda kurulu, salon ve yatak odası olmak üzere 2 iç ünite var. Sadece salondaki damlıyor, yatak odasındaki normal. Yoğun kullandığım dönemlerde daha çok oluyor bu durum. Özellikle nem oranı yüksek olduğunda çok kötü geliyor.
Yetkili servisi aradım, randevu için 1 hafta beklemem gerekiyormuş. Bir de gelmesi 200 lira, arıza varsa ayrıca ücret alacaklar. Bu kadar beklemek istemiyorum çünkü hava çok sıcak, klimasız duramıyoruz ama su da akıyor sürekli.
Filtrelerini temizledim, onlar temizdi zaten. Kontrol ettim, drenaj hortumu da takılı yerinde duruyor. İç ünitenin altından bakınca biraz nem var gibi ama nereden geldiğini tam anlayamadım.
Bu konuda deneyimi olan var mı? Ne olabilir sizce? Kendim bir şeyler yapabilir miyim yoksa mecbur servisi mi bekleyeceğim? Geçici bir çözüm de olsa öneriniz varsa çok memnun olurum. Bu sıcakta klimayı kapatamam ama su akması da can sıkıcı olmaya başladı.
S
seymabayrak
Üye
3 Nis 2026, 12:58#2
Hocam drenaj tıkanmış olabilir. Bizim evde de böyle olmuştu geçen sene, hortumun ucunda tıkanıklık vardı. Bi kontrol et bakalım hortum sonuna kadar temiz mi? Bazen küçük bir toz birikimi bile tıkayabiliyor.
K
Kaan.Gne_3975
Üye
8 Nis 2026, 19:16#3
Bu işi kendin yapma derim, daha çok bozarsın. Ben denemiştim eskiden, sonra daha büyük masraf oldu. Servise git gitmeyen hortumu değiştirsinler. 200 lira çok değil bu arıza için, bizden 300 almışlardı.
M
Mehmet.Acar_2261
Üye
13 Nis 2026, 16:36#4
Salon ünitesi mi damlıyor sadece? Conta problemi olabilir bu. İç ünitenin kapağını aç bi bak, nemli yerler var mı? Bizimkinde de öyleydi, conta değişince düzeldi ama garantideydik beleşe yaptılar.
K
k.turk
Üye
19 Nis 2026, 11:23#5
Hata kodu veriyo mu ekranda? Multi split lerde bazen elektronik arıza da su damlama yapabiliyor. Kumandada hata varsa söyle, ona göre yorum yaparız. Mitsubishi genelde sağlam marka ama 2 yılda böyle sorun olmaması lazım.
F
fatma_arslan
Üye
26 Nis 2026, 22:31#6
Geçici çözüm olarak altına havlu koy, başka yapacak bir şey yok. Drenaj pompası arızası da olabilir bu arada. Servise randevu alırken pompa kontrolü yapmasını söyle. Bizimkinde pompa değişince tamamen geçti.
P
pelin.var
Üye
5 May 2026, 22:15#7
Valla bende de var aynı model, hiç böyle bir sorun yaşamadım. Kurulum yanlışlığından da olabilir bu durum. Hortum eğimi doğru mu? Bazen ustalar yanlış eğimle bırakıyor, su geri akıyor. Bir de iç ünitedeki fan temiz mi kontrol et, kirli fan da böyle sorunlar çıkarıyor.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.