Midea 2+1 Premium Multi Split hata kodu veriyor

Mehmet.Keskin_3711 · 22 Mar 2026, 14:36 · 386 görüntülenme · 8 yanıt

386 görüntülenme8 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları8 mesaj
M
Mehmet.Keskin_3711
Üye
22 Mar 2026, 14:36#1
Arkadaşlar elimde Midea 2+1 Premium multi split var, yaklaşık 2 sene oldu aldığımız. Geçen hafta birden dış ünitede E4 hatası vermeye başladı. İç ünitelerden biri çalışıyor ama diğeri hiç açılmıyor, dış ünite de durup durup çalışıyor.
Önce basit şeylerden başladım, filtreleri çıkarıp temizledim hepsini, elektrik kesiciden kapattım 1 saat bekledim açtım. İlk başta düzeldi sandım, 2 gün normal çalıştı sonra yine aynı hata geldi. Bu sefer farklı iç ünite çalışmaya başladı, diğeri durdu. Garip bir durum.
Kumandalarla da denedim, ikisini de ayrı ayrı açmaya çalıştım ama dış ünite hep aynı hatayı veriyor. Bazen hiçbirini çalıştırmıyor, bazen birini çalıştırıyor. E4 kodunu internette baktım, sensör arızası yazıyor ama hangi sensör belli değil.
Montajcıyı aradım, gelip bakmaya 300 lira istiyor. Servis için aradığımda da muayene ücreti istiyorlar. Kendim bir şeyler deneyebilir miyim acaba? Yoksa mecburen servis çağıracak mıyım? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bu multi splitlerde sensör sorunu çok oluyor mu? Garantisi bitti maalesef, o yüzden ne yapacağımı şaşırdım.
N
nurgul.sa
Üye
22 Mar 2026, 16:09#2
Hocam bizde de geçen kış aynı model vardı, sürekli E4 veriyordu. Dış ünitedeki basınç sensörü gitmiş, değiştirince düzeldi. Ama sen kendin açma derim, gazı kaçırırsan sonra daha pahalıya patlar.
E
emrah.ce
Üye
28 Mar 2026, 18:31#3
Bu hatayı görünce hemen gaz kontrolü yap bence. Bizimkinde de böyleydi, meğer montaj sırasında bir yerden kaçırmış. Servis geldi gaz ekledi 400 lira aldı. Sen bi klimacı çağır baksın.
B
batuhan.can
Üye
3 Nis 2026, 17:45#4
E4 hatası çok geniş bi kod aslında, hangi sensörden geldiğini anlamak lazım. Dış ünitede LED yanıp sönen var mı? Kaç defa yanıp sönüyor ona bak, ona göre anlarsın hangi sensör.
C
Cengiz.Yldrm_2239
Üye
9 Nis 2026, 11:51#5
Valla bende farklı marka ama multi split, sürekli böyle değişken arızalar yapıyordu. Sonunda anakartı değiştirdiler 1200 lira aldılar. Umut etme çok, muhtemelen kart arızası olacak bu.
E
e.erol
Üye
15 Nis 2026, 14:14#6
Ben olsam önce tüm kabloları kontrol ederim iç ünitelerle dış ünite arasındaki. Bazen nem falan girince temas sorunu oluyor, o zaman garip garip çalışır böyle.
P
polat.baris
Üye
22 Nis 2026, 22:08#7
Abi bu Midea'ların bilinen sorunu var multi splitlerde. Forumda çok gördüm. Genelde 2-3 sene sonra sensör kartı bozuluyor. Servise ver gitsin, kendin uğraşma.
H
hatice.sen
Üye
30 Nis 2026, 08:35#8
Geçmiş olsun reis, çaresiz kaldıysan bi yetkili servisi ara. Ama önce şunu dene: ana elektrik panosundan kesici indir 30 dakika bekle sonra çek, bazen sistem resetlenir düzelir.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.