Hoover HF18RXL dikey süpürge motor hiç çalışmıyo, yaşayan var mı?

jale_yil · 5 Mar 2026, 01:14 · 154 görüntülenme · 5 yanıt

154 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
J
jale_yil
Üye
5 Mar 2026, 01:14#1
arkadaşlar selam, evde kullandığım Hoover HF18RXL dikey süpürgeyle can sıkıcı bi sorun yaşamaya başladım. cihazı yaklaşık 1.5-2 senedir kullanıyorum, öyle hor da kullanılmadı açıkçası. günlük kırıntı, halı üstü, koltuk kenarı falan için baya iş görüyodu. son birkaç haftadır ara ara naz yapıyodu, tetiğe basınca bazen geç devreye giriyo gibi oluyodu ama yine de çalışıyodu. şimdi ise tamamen gitti gibi. bataryada ışık var, şarja koyunca tepki veriyo, yani tamamen ölü gibi durmuyo ama motor hiç dönmüyo. en ufak ses bile yok.

önce ben batarya bitti sandım. uzun süre şarjda bıraktım, yine aynı. filtreyi çıkardım temizledim, hazneyi boşalttım, fırça kısmında saç kıl dolanması vardır dedim orayı da söktüm temizledim. borusuz denedim, başlıksız denedim, yine motor tarafında hayat yok. düğmeye basınca normalde o ince motor sesi gelirdi ya, o tamamen kesildi. sanki elektrik motora gitmiyo gibi ama şarj göstergesi var işte, o da kafa karıştırıyo.

düşürme çarpma olayı da çok olmadı. bir kere hafif devrilmişti ama öyle sert bi darbe almadı. geçen gün şarjdan aldım, 2 saniye çalıştı sonra sustu. ondan sonra da bir daha hiç açılmadı. internette biraz baktım, kimisi kart diyo kimisi tetik tuşu diyo kimisi batarya voltaj veriyo gibi görünür ama yükte çöküyodur diyo. servis desen zaten adı çıkmış, daha kapıdan girerken kart değişecek deyip yüksek fiyat çekmelerinden korkuyorum. paranla rezil olmak tam bu olsa gerek.

garantisi de sanırım yeni bitti ya da bitmek üzere, faturayı bulmaya çalışıyorum. benzer durumu yaşayan varsa ne çıktı merak ediyorum. özellikle Hoover HF18RXL kullanan varsa ve motor çalışmama işini çözdüyse yazarsa çok iyi olur. sizde de ışıklar yanıp motor sessiz kaldı mı? tetik mi, batarya mı, motor mu çıktı? boşu boşuna servis çağırıp kazık yemek istemiyorum açıkçası.
N
nurgul.sa
Üye
5 Mar 2026, 04:25#2
Peki ışıklar normal mi yanıp sönüyo yoksa sabit mi hocam? bizim komşunun dikey süpürgede de aynı muhabbet oldu, batarya dolu gösteriyodu ama yük binince çöküyodu, motor o yüzden hiç kalkmıyodu. servis direkt kart demişti, sonradan batarya değişince düzeldi valla.
I
ilker.vardar
Üye
5 Mar 2026, 10:31#3
O modelde tetik şalteri de yapabiliyo reis. benim abimin evdeki Hoover’da düğmeye bas bas hiçbir şey olmuyodu, meğer tetiğin içindeki parça temas etmiyomuş. motor sağlam, batarya sağlam çıktı. Tetiğe basınca en ufak kıpırtı yoksa ben oraya biraz şüphelenirim. tabi açıp bakıcam dersen dikkat et, öyle körlemesine dalma.
O
o.koc
Üye
6 Mar 2026, 11:01#4
Fişi çek tak gibi bi şey yok bunda ama şunu dene hocam, bataryayı tamamen çıkarıp bi 15-20 dk beklet, sonra tekrar tak dene. bazen korumaya alıyo kendini. bende birebir aynı değil ama benzer durumda kalmıştı, reset gibi toparladı. olmazsa çok kurcalamadan bırak, servis gelirse direkt kart der 3-5 bin kitler maazallah.
A
aslanumut
Üye
8 Mar 2026, 11:39#5
Valla can sıkıcı iş, aynı dert bende de olmuştu kardeşim. Benimkinde motor kömürü değil de motorun kendisi kitlenmişti, önce arada çalışıyodu sonra komple sustu. Işık var diye insan bataryaya odaklanıyo ama motor tarafı da çıkabiliyo. Senin anlattığında o “2 saniye çalıştı sustu” kısmı bana motoru düşündürdü. Kokma, ısınma falan oldu mu peki son zamanlarda?

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.