Hoover HDPN 1L360PX bulaşık makinesi hiç temizlemiyor

zlem.Eren_752 · 30 Mar 2026, 15:01 · 436 görüntülenme · 8 yanıt

436 görüntülenme8 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları8 mesaj
Z
zlem.Eren_752
Üye
30 Mar 2026, 15:01#1
Herkese merhaba,
Şöyle bir durumumuz var, belki tecrübesi olanlar yardımcı olur. 2 yıllık Hoover HDPN 1L360PX bulaşık makinem var, son 1 aydır düzgün temizlik yapamıyor. Başta fark etmemiştim ama artık çok belirgin, bulaşıklar kirli çıkıyor.
Durumu biraz detaylarıyla anlatayım: Makinenin suyu normal alıp veriyor, sesinde de bi değişiklik yok. Programları da normal çalışıyor, 65 derece yoğun yıkama kullanıyorum genelde. Ama bulaşıklar içinde yemek artıkları, bardaklarda çay lekesi, kaşıklarda yağ tabakası kalıyor. Önceden tertemiz çıkıyordu hepsı.
Tabletlerimi değiştirdim, farklı markalar denedim olmadı. Tuz haznesi dolu, parlatıcı da var. Makineyi boş çalıştırıp temizlik tableti attım bi kaç kere, yine aynı. Filtreleri de çıkarıp yıkadım, pislik vardı ama çok da kötü değildi.
En garip yanı şu: üstteki sepetteki bardaklar falan biraz daha temiz çıkıyor, alttaki tencere tava çok kötü. Sanki aşağısına su gitmiyormuş gibi geliyor. Kol falan mı bozuldu acaba, fikri olan var mı?
Servise göndermek istemiyorum henüz, belki basit bi şeydir diye düşünüyorum. Öneri olan varsa çok sevinirim.
T
tutek
Üye
30 Mar 2026, 16:40#2
Hocam filtreleri yıkamışsın ama alt koldaki deliklere baktın mı? Bizimkinde yemek artıkları tıkamıştı oraları, o yüzden alt sepete su gitmiyordu. İnce tel falan sok deliklerine, çöp çıkarsa ondan olabilir. Üstteki daha temiz çıkıyosa kesin alt koldan kaynaklıdır bu.
C
ceylan.vol
Üye
30 Mar 2026, 22:57#3
Ben serviste çalışıyorum reis, bu belirtiler tam pompa arızası. Alt sepete yeterli basınçla su gitmediği için temizlemiyor. Pompanın gücü düştüğünde önce alt taraf etkilenir. Garantin varsa servise götür, yoksa tamiri 600-800 lira arası tutar bizde.
A
aydin.nec
Üye
31 Mar 2026, 16:06#4
Makineyi çalıştırırken kapağını aç da bi bak bakalım, alt kol dönüyor mu? Dönmüyorsa kesin tıkalı, dönüyorsa ama zayıfsa pompa sorunu. Bizimkinde kol takılıyordu, çıkarıp yıkadım düzeldi.
S
selincetin
Üye
4 Nis 2026, 20:45#5
Dostum boş makineye sirke koy bi program çalıştır, belki kireç vardır. Sonra da soda ile bi tur daha yıka. Bende öyle olmuştu, kireçlenince performans düşer. Tabii pompaysa sirke de çözüm olmaz ama denemeye değer.
S
ser_toprak
Üye
9 Nis 2026, 23:51#6
Alt koldaki pervaneleri söküp kontrol et kardeşim. Hoover'larda o plastikte çatlama oluyor bazen, gözle görünmez ama basınç kaçırır. Elimle çevirdiğimde sıkışıyo gibiydi benimkinde, yenisini 150 liraya aldım halloldu.
G
Gl.Bozkurt_4856
Üye
17 Nis 2026, 08:13#7
Üstat alt sepeti çıkar bi de o alandaki filtreye bak, orada başka bi filtre parçası daha var. Ben bilmiyordum onu, 6 ay sonra fark ettim resmen çamur olmuş. Orayı da temizle mutlaka.
B
bora.ozbek
Üye
29 Nis 2026, 11:59#8
Valla bu modeldem şikayetçiyim ben de. 3 senede 2 kere pompa değiştirdim, kalitesiz galiba. Neyse seninkinde önce kolları kontrol et, sonra pompa diyim. Servis garantiliyse götür, kendi paranla yapacaksan bi düşün derim.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.