Grundig GIEF 6040 servis deneyimi

sonmez.ers · 24 Mar 2026, 15:04 · 486 görüntülenme · 5 yanıt

486 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
S
sonmez.ers
Üye
24 Mar 2026, 15:04#1
Grundig GIEF 6040 ankastre ocak kullanan varsa bi şey danışacam hocam. Konu arıza değil, genel servis tarafı. Evi yenilerken bu modeli taktırdık, kullanım olarak memnunum ama iş servis tarafına gelince insanın kafası karışıyo. Özellikle ankastre işinde satış anı başka, kurulum başka, servis randevusu başka dert oluyo. O yüzden bu modeli kullananların servis tecrübesini merak ettim.

Kurulum zamanı yetkili servis geldi, montajı yaptı ama açık konuşayım çok aceleye getirmiş gibi hissettim. Tezgah kesimi hazırdı, bağlantıyı yaptılar, gaz kaçağı kontrolü yaptık dediler ama toplamda çok kısa sürdü. O gün bir şey demedim çünkü cihaz yeni, heves var, insan üstüne düşmüyo. Sonradan aklıma takıldı; bu tip Grundig GIEF 6040 gibi ankastre ürünlerde periyodik bakım diye bir şey gerçekten yapılıyor mu, yoksa servis sadece arıza olunca mı geliyo? Bazı servisler “kontrol amaçlı geliriz” diyo, bazıları da “gerek yok” diyo. Aynı markada bile ağız birliği yok gibi.

Bir de garanti sürecinde kullanıcıya ne kadar yardımcı oluyolar onu merak ediyorum. Mesela taşınma durumu olursa sökme-takma işini yetkili servis mi yapmak zorunda, yoksa dışarıdan bir usta çağırınca garanti bozuluyo mu? Benim aklımdaki asıl konu biraz bu. Seneye taşınma ihtimali var, o yüzden Grundig GIEF 6040 için söküm-montaj işinde servisle uğraşan oldu mu öğrenmek istedim. Fiyatları nasıldı, randevuya zamanında geldiler mi, sonrasında belge falan verdiler mi?

Yedek parça konusu da önemli. Şimdiden lazım değil ama düğme, ızgara, bek başlığı gibi parçalar ileride gerekirse bulunuyo mu? Çünkü ankastrede ufak parça bile can sıkıcı oluyo. Servis bazen direkt komple set değişecek diye fiyat şişiriyo, insan da paranla rezil oluyo.

Bu modeli kullanan ya da Grundig ankastre servisinden geçen varsa özellikle şunu yazarsa iyi olur: servis kalitesi nasıldı, garanti konusunda zorluk çıkardılar mı, kurulum ve taşınma sonrası montajda memnun kaldınız mı? Valla kağıt üstünde her şey güzel ama iş uygulamaya gelince forumdaki gerçek kullanıcı yorumu daha kıymetli.
S
Serkan.Korkmaz_4334
Üye
24 Mar 2026, 18:43#2
bizim pederin evde Grundig ankastre vardı, model başka ama servis mantığı aynı sayılır. Taşınma sonrası sök-tak için yetkili servis çağırdık, dışarıdan usta daha ucuzdu ama garanti muhabbeti yüzünden riske girmedik. Fiyat biraz kazık geldi ama en azından kağıt verdiler. sana da aynısını derim, taşınacaksan sökümü yetkili servis yapsın hocam. bulunduğun şehir neresi bu arada, servis ağı bazı yerde iyi bazı yerde baya sallama.
D
Derya.evik484
Üye
25 Mar 2026, 18:45#3
GIEF 6040 bende de var reis. Arıza yaşamadım ama kurulum ekibi çok hızlı çalıştı, ben de “bu kadar çabuk mu oluyo” dedim içimden. Sonra müşteri hizmetlerini arayıp bakım diye sordum, ocak tarafında düzenli bakım diye ekstra bi şey söylemediler, daha çok bağlantı ve genel kontrol kafasında konuşuyolar. Senin cihaz doğalgaz mı tüplü mü kullanılıyo peki? Dönüşüm olduysa servis kaydı önemli oluyo.
N
nil_tas
Üye
29 Mar 2026, 18:57#4
servis fiyatı işinde can sıkıcı taraf şu hocam, ankastre olunca adamlar “sökmesi uğraştırıyo” diye üste koyuyo. Geçen sene komşunun ocak söküm montajına neredeyse yeni ürün parası istemişlerdi abartısız. Ben olsam randevu almadan önce telefonda net konuşurum, “Grundig GIEF 6040 söküm ve yeniden montaj ücreti kaç para” diye bastırırım. yoksa gelirler, iş bitince sürpriz çıkarıyolar.
T
Tolga.Demir345
Üye
5 Nis 2026, 21:08#5
yedek parça tarafını ben yaşadım dostum. Bek kapağı ve ızgara için sordum, servis “bulunur” dedi ama hemen değil, siparişle geldi. Yani var da öyle ertesi gün kapında değil. Senin sorduğun garanti için de bence en kritik şey servis fişi, onu kaybetme. Kurulumda sana belge bıraktılar mı, asıl mesele o bence.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.