Gree Free Match 2+1 multi split için yıllık bakım, servis fiyatı ve taşınma sonrası montaj deneyimi olan var mı?

kubrac8 · 16 Mar 2026, 10:00 · 294 görüntülenme · 5 yanıt

294 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
K
kubrac8
Üye
16 Mar 2026, 10:00#1
Gree Free Match 2+1 multi split kullanan arkadaşlara bi şey danışacam. Evde salon + 2 oda şeklinde kullanıyorum, dış ünite tek, iç ünite üçlü kurulum var. Cihazdan genel olarak memnunum, soğutma ısıtma işini yapıyor ama benim kafam daha çok servis tarafına takıldı. Arıza gibi bi durum yok, konu tamamen bakım, servis kalitesi, kurulum ve ileride lazım olursa yedek parça işi. Çünkü klimayı alırken herkes satış yapana kadar çok ilgili, iş servis kısmına gelince biraz şansa kalıyo gibi.

Şimdi cihaz yaklaşık 2 senedir çalışıyor. İlk kurulumda gelen ekip fena değildi ama vakum süresi bana kısa gibi geldi, o gün de açıkçası çok üstünde duramadım. Sonradan forumlarda okuyunca multi split sistemlerde montaj kalitesinin daha önemli olduğunu gördüm. Gree Free Match 2+1 kullananlarda yıllık bakım yaptıran var mı, gerçekten faydasını görüyo musunuz? Bazı servisler “gaz ölçüm, iç ünite temizliği, dış ünite kontrol” diye paket anlatıyo ama fiyatlar uçmuş. Aynı işlem için biri başka rakam veriyo, diğeri başka. Paranla rezil olmak tam böyle bi şey valla.

Bir de taşınma ihtimali var. Eğer seneye ev değiştirirsem bu Gree Free Match 2+1 sök-tak işini yetkili servis mi daha düzgün yapar, yoksa bu işi bilen iyi bi klima ustası mı daha mantıklı olur onu merak ediyorum. Çünkü multi split düz split gibi değil, borulama ve tekrar montaj işinde hata olursa sonra verim düşer diye düşünüyorum. Garanti konusu da kafamı kurcalıyo. Yetkili servis dışında sökülüp takılırsa garanti direkt yanar mı, yoksa sadece işlem yapılan yerle mi alakalı oluyor?

Servis randevusu tarafında da tecrübe arıyorum. Gree’de randevu süreçleri nasıl, zamanında geliyolar mı, bakım sonrası düzgün test yapıyolar mı? Bir de ileride fan motoru, kart, kumanda ya da iç ünite plastik aksam gibi parçalar lazım olsa bulunurluk nasıl? Kağıt üstünde herkes “parça var” diyo ama iş gerçeğe gelince haftalarca bekleten çok marka gördük.

Gree Free Match 2+1 kullanan ya da bu modele bakım yaptırmış olan varsa servis kalitesi, yıllık bakım yaptırmaya değer mi, ortalama ücret ne çıkar, taşınma sonrası montajı kime yaptırdınız biraz yazarsa iyi olur. Özellikle İstanbul tarafında tecrübesi olan varsa cuk oturur. Enerji tüketimi için bakımın fark ettirdiğini söyleyen de var, tamamen gereksiz diyen de var. kullanan adam yorumu daha kıymetli bence.
A
ahmet.da
Üye
16 Mar 2026, 13:34#2
bizim pederin dükkanda Gree multi var hocam, bakım yaptırılınca en azından serpantin temizliği fark ettiriyo. öyle mucize bekleme ama cihaz daha rahat nefes alıyo resmen. Yalnız yetkili servis fiyatı biraz kazık oluyo, telefonda bi rakam deyip gelince yükselten de var, bunu netleştir önden.
K
koraybayrak
Üye
16 Mar 2026, 19:54#3
Üstad multi split işinde sök takı mahalle klimasına veren çok pişman oldu, ben onu gördüm. olay gaz basmak değil, vakumu adam gibi yapacak mı mesele o. Gree Free Match 2+1 gibi sistemde ben olsam yetkili servisle başlarım, en azından garanti muhabbetinde elinde belge olur. Senin cihazın garanti devam ediyo mu peki?
C
Cengiz.Ko_2289
Üye
21 Mar 2026, 10:28#4
Aynı model bende yok ama Gree tarafında servis randevusu yaşadım reis. kurulum için verdikleri gün akşama sarktı, geldiler yaptılar ama hızlı hızlı çıkma derdindelerdi. Ben başlarında durunca vakumu biraz uzattılar, durmayana kısa kesip gidiyolar gibi his verdi bana valla. Taşınma sonrası montaj soruyosan bence tek odak şu olsun, işi yapacak adamın multi split tecrübesi var mı yok mu. normal split takan herkes bunu düzgün toplamıyo. Bir de bakım yaptıracaksan “kimyasal temizlik” diye abartı paket satmaya çalışırlarsa çok gaza gelme, standart temizlik + kontrol çoğu kullanıcıya yetiyo.
E
e.alkan
Üye
29 Mar 2026, 23:31#5
çözüm bulursan buraya da yaz kardeşim, ben de Gree Free Match 2+1 bakıyorum. en çok yedek parça kısmını merak ediyom, servis satarken herkes iyi de sonrası muamma. İstanbul’da hangi servis geldi sana, memnun kaldın mı?

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.