Gree 2+1 Multi Split sistemde bir oda soğutmuyor

ade_kaplan · 17 Mar 2026, 12:22 · 409 görüntülenme · 6 yanıt

409 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
A
ade_kaplan
Üye
17 Mar 2026, 12:22#1
Selamlar,
Gree 2+1 inverter multi split sistemimde sorun yaşıyorum, belki deneyimi olan arkadaşlar yardım edebilir. Önce durumu baştan anlatayım:
Sistemimiz 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Geçen ay sıcaklar başlayınca klimaları açtık, hepsi normal çalışıyordu. Yaklaşık 15 gün önce misafir odasındaki iç ünitenin soğutmadığını fark ettim. Diğer iki oda gayet iyi soğutuyor ama bu oda hiç soğutmuyor.
Başta uzaktan kumandanın arızalı olduğunu düşündüm, diğer odanın kumandasını denedim - çalışıyor. Yani kumanda alma sorunu yok, ama soğuk hava gelmiyor. Fan dönüyor, ses geliyor, ama hava ılık geliyor. Bir de dikkatimi çeken şey, bu ünitenin filtresini kontrol ettim, temizdi zaten.
Dış ünite de normal çalışıyor gibi görünüyor. Kompresör sesi geliyor, fanı dönüyor. Ama işte bir türlü bu odanı soğutmuyor. Diğer iki iç ünite normal soğutuyor, onlarda hiçbir sorun yok.
Elektrikçi bir arkadaşım "belki gaz kaçırıyordur" dedi ama multi split sistemlerde tek bir ünite gaz kaçırsa diğerleri de etkilenmez mi? Bu konuda bilgim yok açıkçası.
Fişini çekip tekrar taktım, fabrika ayarlarına sıfırladım ama bir değişiklik olmadı. Servisi aramadan önce sizce ne olabilir bu durum? Tamir edilir mi yoksa ünite değişmek gerekir mi? Maliyeti ne kadardır ortalama?
Teşekkürler şimdiden.
A
Ahmet.ztrk100
Üye
18 Mar 2026, 16:57#2
Gaz kaçırıyo olabilir reis, multi splitte her iç ünitenin kendi vanası var. Bir tanesinde sorun olsa diğerlerini etkilemez. Bizimkinde geçen sene aynısı olmuştu, gaz doldurttuk 400 lira verdik düzeldi. Ama önce vanayı kontrol ettir, kapalı kalmış olabilir.
M
Mustafa.Arslan_3163
Üye
22 Mar 2026, 21:39#3
Hocam bu durumda ilk şüphem elektronik karttan. Ünitenin kartı arızalanmış olabilir. Fan dönüyor ama soğutucu devreyi çalıştırmıyor. Serviste kart değişimi 800-1000 lira arası. Garantin var mı? Varsa kesinlikle servisi ara.
S
sila.yal
Üye
26 Mar 2026, 16:57#4
Bi kontrol et bakalım, o odanın iç ünitesinin bakır borularında buz oluşuyor mu? Eğer buzlanma varsa filtre tıkanıklığından veya gaz eksikliğinden olabilir. Ayrıca o ünitenin dış üniteye giden vanalarını kontrol ettir, kapalı olabilir.
G
genc.rec
Üye
31 Mar 2026, 13:16#5
Valla ben bu işi bilmem ama komşuda da böyle olmuştu. Servisten gelen usta "solenoid vana arızalı" demişti. Multi splitte her iç ünitenin ayrı vanası varmış. 600 lira civarı bir masraf çıkmıştı. Sen yine usta çağır bence, kendi kendine uğraşma.
G
gamzekarahan
Üye
7 Nis 2026, 23:34#6
Klasik sorun dostum, çok görüyorum bunu. İç ünitedeki termistör sensörü bozulmuş olabilir. Sıcaklığı yanlış okuyor, o yüzden soğutucu çalışmıyor. Ya da expansion valvinde sorun var. Her türlü servis işi, kendin yapabileceğin bir şey yok maalesef.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.