A
17 Mar 2026, 12:22#1
Selamlar,
Gree 2+1 inverter multi split sistemimde sorun yaşıyorum, belki deneyimi olan arkadaşlar yardım edebilir. Önce durumu baştan anlatayım:
Sistemimiz 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Geçen ay sıcaklar başlayınca klimaları açtık, hepsi normal çalışıyordu. Yaklaşık 15 gün önce misafir odasındaki iç ünitenin soğutmadığını fark ettim. Diğer iki oda gayet iyi soğutuyor ama bu oda hiç soğutmuyor.
Başta uzaktan kumandanın arızalı olduğunu düşündüm, diğer odanın kumandasını denedim - çalışıyor. Yani kumanda alma sorunu yok, ama soğuk hava gelmiyor. Fan dönüyor, ses geliyor, ama hava ılık geliyor. Bir de dikkatimi çeken şey, bu ünitenin filtresini kontrol ettim, temizdi zaten.
Dış ünite de normal çalışıyor gibi görünüyor. Kompresör sesi geliyor, fanı dönüyor. Ama işte bir türlü bu odanı soğutmuyor. Diğer iki iç ünite normal soğutuyor, onlarda hiçbir sorun yok.
Elektrikçi bir arkadaşım "belki gaz kaçırıyordur" dedi ama multi split sistemlerde tek bir ünite gaz kaçırsa diğerleri de etkilenmez mi? Bu konuda bilgim yok açıkçası.
Fişini çekip tekrar taktım, fabrika ayarlarına sıfırladım ama bir değişiklik olmadı. Servisi aramadan önce sizce ne olabilir bu durum? Tamir edilir mi yoksa ünite değişmek gerekir mi? Maliyeti ne kadardır ortalama?
Teşekkürler şimdiden.
Gree 2+1 inverter multi split sistemimde sorun yaşıyorum, belki deneyimi olan arkadaşlar yardım edebilir. Önce durumu baştan anlatayım:
Sistemimiz 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Geçen ay sıcaklar başlayınca klimaları açtık, hepsi normal çalışıyordu. Yaklaşık 15 gün önce misafir odasındaki iç ünitenin soğutmadığını fark ettim. Diğer iki oda gayet iyi soğutuyor ama bu oda hiç soğutmuyor.
Başta uzaktan kumandanın arızalı olduğunu düşündüm, diğer odanın kumandasını denedim - çalışıyor. Yani kumanda alma sorunu yok, ama soğuk hava gelmiyor. Fan dönüyor, ses geliyor, ama hava ılık geliyor. Bir de dikkatimi çeken şey, bu ünitenin filtresini kontrol ettim, temizdi zaten.
Dış ünite de normal çalışıyor gibi görünüyor. Kompresör sesi geliyor, fanı dönüyor. Ama işte bir türlü bu odanı soğutmuyor. Diğer iki iç ünite normal soğutuyor, onlarda hiçbir sorun yok.
Elektrikçi bir arkadaşım "belki gaz kaçırıyordur" dedi ama multi split sistemlerde tek bir ünite gaz kaçırsa diğerleri de etkilenmez mi? Bu konuda bilgim yok açıkçası.
Fişini çekip tekrar taktım, fabrika ayarlarına sıfırladım ama bir değişiklik olmadı. Servisi aramadan önce sizce ne olabilir bu durum? Tamir edilir mi yoksa ünite değişmek gerekir mi? Maliyeti ne kadardır ortalama?
Teşekkürler şimdiden.
Selamlar, Gree 2+1 inverter multi split sistemimde sorun yaşıyorum, belki deneyimi olan arkadaşlar yardım edebilir. Önce durumu baştan anlatayım: Sistemimiz 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Geçen ay sıcaklar başlayınca klimaları açtık, hepsi normal çalışıyordu. Yaklaşık 15 gün önce misafir odasındaki iç ünitenin soğutmadığını fark ettim. Diğer iki oda gayet iyi soğutuyor ama bu oda hiç soğutmuyor. Başta uzaktan kumandanın arızalı olduğunu düşündüm, diğer odanın kumandasını denedim - çalışıyor. Yani kumanda alma sorunu yok, ama soğuk hava gelmiyor. Fan dönüyor, ses geliyor, ama hava ılık geliyor. Bir de dikkatimi çeken şey, bu ünitenin filtresini kontrol ettim, temizdi zaten. Dış ünite de normal çalışıyor gibi görünüyor. Kompresör sesi geliyor, fanı dönüyor. Ama işte bir türlü bu odanı soğutmuyor. Diğer iki iç ünite normal soğutuyor, onlarda hiçbir sorun yok. Elektrikçi bir arkadaşım "belki gaz kaçırıyordur" dedi ama multi split sistemlerde tek bir ünite gaz kaçırsa diğerleri de etkilenmez mi? Bu konuda bilgim yok açıkçası. Fişini çekip tekrar taktım, fabrika ayarlarına sıfırladım ama bir değişiklik olmadı. Servisi aramadan önce sizce ne olabilir bu durum? Tamir edilir mi yoksa ünite değişmek gerekir mi? Maliyeti ne kadardır ortalama? Teşekkürler şimdiden.