ECA Premium 11 şofben pilot alevi sönüyor sürekli

Berk.zkan_3331 · 28 Mar 2026, 19:07 · 535 görüntülenme · 6 yanıt

535 görüntülenme6 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları6 mesaj
B
Berk.zkan_3331
Üye
28 Mar 2026, 19:07#1
Merhaba arkadaşlar,
Valla kafam karıştı bu durumla ilgili. Bizim ECA Premium 11 şofben var, 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Dün akşama kadar gayet iyiydi, duş aldık normal şekilde sıcak suyumuz vardı. Bu sabah kahvaltıda çay yapmak için muslukları açtığımda soğuk su geliyor.
Şofbene baktım, pilot alevi sönmüş. Açmaya çalıştım, tuşa basıyorum ateşleniyor güzel yanıyor ama elimle tuşu bıraktığımda direkt sönüyor. 5-6 kere denedim aynı olay. Pilot yanar gibi oluyor ama tutmuyor bir türlü.
Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Gaz gelmiyor diye düşündük ama ocağa baktık, ocak gözleri normal yanıyor. Demek gaz var ama neden şofbende tutmuyor anlam veremiyorum.
Komşu Mehmet abi "termoçift bozulmuş olabilir" dedi ama emin değilim. İnternetten baktım, bazıları "temizlik gerekir" diyor bazıları "parça değişimi lazım" diyor. Hangisi doğru bilmiyorum.
Servis çağırmadan önce sizce bi şey yapabilir miyim? Çünkü servisciler minimum 300-400 lira alıyor gelme ücreti olarak. Yoksa başka bir şey mi olabilir bu durumun sebebi? Model eskisi sayılmaz, garanti de 2 sene önce bitti.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sıcak su olmayınca ev hali ne olacak biliyorsunuz.
S
sev.kahraman
Üye
28 Mar 2026, 22:31#2
Bende de geçen ay aynısını yaşadık kardeşim. Bizimki de ECA değil ama aynı semptomlar. Pilot yanıyor ama tutmuyor. Usta geldi baktı, termoçifti değiştirdi 150 liraya. Dedi ki bu parçalar zamanla yoruluyor, emniyet açısından sönüyor sürekli. Sen de bir usta çağır baktır, büyük ihtimal aynı sorundur.
E
Elif.Demir_2995
Üye
29 Mar 2026, 04:42#3
Hocam bi dakika, sen pilot tuşunu ne kadar süre bastırıp tutuyorsun? Çünkü bazılarında 30 saniye falan basılı tutman gerekiyor ki termoçift ısısını alsın. Eğer hemen bırakıyorsan tabii ki sönecek. Bi 30-45 saniye basılı tut bakalım tutuyor mu?
I
ire.uysal
Üye
30 Mar 2026, 22:27#4
Ya dostum bu işi ben de yaşadım, benim çözümüm şöyle oldu: pilot ucunu ince bir tel veya iğne ile temizledim. Bazen küçük pislik birikimi oluyor orada, alev düzgün çıkmıyor. Tabi dikkatli ol, gazı kapat önceden. Ben temizledikten sonra normal çalışmaya başladı. Belki işine yarar.
G
gunes.tugba
Üye
1 Nis 2026, 12:23#5
Klasik termoçift arızası reis. Ben tamirci değilim ama çok gördüm bunu. Pilot yanıyor ama emniyet devreye giriyor sönüyor. Fiyat olarak 100-200 arası değişir parça+işçilik. Sakın kendini uğraştırma, gaz işi tehlikeli. Adam akıllı bir servis çağır hallettir.
E
emr_durmaz
Üye
4 Nis 2026, 16:32#6
Arkadaşların dediği doğru ama bi de şunu kontrol et: bacada tıkanıklık var mı? Bizde öyle olmuştu, kuş yuva yapmış bacaya. O zaman da pilot sönmeye başlar güvenlik sebebiyle. Dışarıdan baca çıkışına bak bi, belki basit bir temizlik işi çözebilir.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.