B
28 Mar 2026, 19:07#1
Merhaba arkadaşlar,
Valla kafam karıştı bu durumla ilgili. Bizim ECA Premium 11 şofben var, 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Dün akşama kadar gayet iyiydi, duş aldık normal şekilde sıcak suyumuz vardı. Bu sabah kahvaltıda çay yapmak için muslukları açtığımda soğuk su geliyor.
Şofbene baktım, pilot alevi sönmüş. Açmaya çalıştım, tuşa basıyorum ateşleniyor güzel yanıyor ama elimle tuşu bıraktığımda direkt sönüyor. 5-6 kere denedim aynı olay. Pilot yanar gibi oluyor ama tutmuyor bir türlü.
Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Gaz gelmiyor diye düşündük ama ocağa baktık, ocak gözleri normal yanıyor. Demek gaz var ama neden şofbende tutmuyor anlam veremiyorum.
Komşu Mehmet abi "termoçift bozulmuş olabilir" dedi ama emin değilim. İnternetten baktım, bazıları "temizlik gerekir" diyor bazıları "parça değişimi lazım" diyor. Hangisi doğru bilmiyorum.
Servis çağırmadan önce sizce bi şey yapabilir miyim? Çünkü servisciler minimum 300-400 lira alıyor gelme ücreti olarak. Yoksa başka bir şey mi olabilir bu durumun sebebi? Model eskisi sayılmaz, garanti de 2 sene önce bitti.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sıcak su olmayınca ev hali ne olacak biliyorsunuz.
Valla kafam karıştı bu durumla ilgili. Bizim ECA Premium 11 şofben var, 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Dün akşama kadar gayet iyiydi, duş aldık normal şekilde sıcak suyumuz vardı. Bu sabah kahvaltıda çay yapmak için muslukları açtığımda soğuk su geliyor.
Şofbene baktım, pilot alevi sönmüş. Açmaya çalıştım, tuşa basıyorum ateşleniyor güzel yanıyor ama elimle tuşu bıraktığımda direkt sönüyor. 5-6 kere denedim aynı olay. Pilot yanar gibi oluyor ama tutmuyor bir türlü.
Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Gaz gelmiyor diye düşündük ama ocağa baktık, ocak gözleri normal yanıyor. Demek gaz var ama neden şofbende tutmuyor anlam veremiyorum.
Komşu Mehmet abi "termoçift bozulmuş olabilir" dedi ama emin değilim. İnternetten baktım, bazıları "temizlik gerekir" diyor bazıları "parça değişimi lazım" diyor. Hangisi doğru bilmiyorum.
Servis çağırmadan önce sizce bi şey yapabilir miyim? Çünkü servisciler minimum 300-400 lira alıyor gelme ücreti olarak. Yoksa başka bir şey mi olabilir bu durumun sebebi? Model eskisi sayılmaz, garanti de 2 sene önce bitti.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sıcak su olmayınca ev hali ne olacak biliyorsunuz.
Merhaba arkadaşlar, Valla kafam karıştı bu durumla ilgili. Bizim ECA Premium 11 şofben var, 3 senedir sorunsuz çalışıyordu. Dün akşama kadar gayet iyiydi, duş aldık normal şekilde sıcak suyumuz vardı. Bu sabah kahvaltıda çay yapmak için muslukları açtığımda soğuk su geliyor. Şofbene baktım, pilot alevi sönmüş. Açmaya çalıştım, tuşa basıyorum ateşleniyor güzel yanıyor ama elimle tuşu bıraktığımda direkt sönüyor. 5-6 kere denedim aynı olay. Pilot yanar gibi oluyor ama tutmuyor bir türlü. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Gaz gelmiyor diye düşündük ama ocağa baktık, ocak gözleri normal yanıyor. Demek gaz var ama neden şofbende tutmuyor anlam veremiyorum. Komşu Mehmet abi "termoçift bozulmuş olabilir" dedi ama emin değilim. İnternetten baktım, bazıları "temizlik gerekir" diyor bazıları "parça değişimi lazım" diyor. Hangisi doğru bilmiyorum. Servis çağırmadan önce sizce bi şey yapabilir miyim? Çünkü servisciler minimum 300-400 lira alıyor gelme ücreti olarak. Yoksa başka bir şey mi olabilir bu durumun sebebi? Model eskisi sayılmaz, garanti de 2 sene önce bitti. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sıcak su olmayınca ev hali ne olacak biliyorsunuz.