ECA Digital 14 şofben gaz kokusu geliyor

ilker.tas · 31 Mar 2026, 16:57 · 185 görüntülenme · 8 yanıt

185 görüntülenme8 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları8 mesaj
I
ilker.tas
Üye
31 Mar 2026, 16:57#1
İyi günler,
ECA Digital 14 şofbenim var, 3 yıldır kullanıyoruz hiç sorun olmamıştı. Geçen hafta fark ettim ki mutfakta hafif gaz kokusu geliyor. İlk başta ocaktan geliyordur diye düşündüm ama ocağı kontrol ettim, hiç açık değil ve ocaktan koku gelmiyor. Sonra şofbenin yanına gittim, oradan daha belirgin geliyor koku.
Şofben normal çalışıyor, sıcak su da geliyor fakat bu gaz kokusu beni gerçekten endişelendirdi. Eşim de fark etti, çocuklar da var evde maazallah bir şey olmasından korkuyorum. Gaz vanasını kapattığımda koku kesilmiyor hemen, biraz devam ediyor sonra azalıyor.
Koku sürekli gelmiyor, sanki şofben çalışırken veya yeni kapandığında daha belirgin oluyor gibi. Bazen hiç yok, bazen daha fazla. Dışarıdan baktığımda görünürde bir sorun yok, baca da normal duruyor.
Bu durumu hiç yaşadınız mı? Basit bir şeydir umarım, belki ayarla falan ilgilidir. Yoksa ciddi bir sorun mu, hemen servisi aramam mı gerekiyor? Kendim bakabileceğim bir yer var mı yoksa dokunmayayım mı hiç?
Şimdiye kadar memnundum şofbenden, umarım kolay çözülür bu sorun. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, ne yapmam gerekiyor?
A
aslan.ufuk
Üye
31 Mar 2026, 20:32#2
Hocam sakın röle etme şofbenle, gaz kokusu hiç şaka değil. Vanayı kapat hemen, pencere aç havalandır odayı. Bu iş ciddi, direkt servisi ara. Bizde böyle olmamıştı ama komşuda olmuştu, gaz bağlantısında sıkıntı varmış. Usta gelene kadar sakın çalıştırma şofbeni.
O
onu.eren
Üye
3 Nis 2026, 08:34#3
Bi bak bakalım gaz borusunun üzerine sabunlu su dök, köpürürse orada kaçak var demektir. Ama zaten koku geliyosa büyük ihtimal kaçak vardır. Bence de kapı pencere açık tut, sigarayı falan yakma o odada. Hemen usta çağır, bu işler şakaya gelmez.
H
hayal
Üye
6 Nis 2026, 13:20#4
Digital 14 kullanıyoruz biz de 4 yıldır, hiç böyle sorun olmadı. Sen hiç baca temizlettirdin mi? Bazen baca tıkanınca geri tepme olabiliyo, ama gaz kokusu farklı tabi. Yine de ara servisi, bu tür şeyler kendiliğinden düzelmez. Geçmiş olsun reis.
C
Cem.ztrk_1880
Üye
10 Nis 2026, 11:00#5
Dostum hiç oyalanma bu konuda, hemen servisi ara. Gaz kaçağı olsa bile küçükse bile risk var. Evde çocuk varsa hiç düşünme bile. ECA servisinin telefonunu bul ara, garanti varsa zaten ücretsiz gelirler. Sağlık paradan önemli.
E
eylul.aydin
Üye
19 Nis 2026, 16:08#6
Bi de kontrol et bakalım şofbenin altındaki gaz vanası sıkı mı? O gevşerse ordan sızabilir. Ama yine de kendin kurcalama, sadece kontrol et. Bide dediğin gibi şofben çalışırken koku artıyosa internal bir sorun olabilir. Bu modelde böyle şikayeti duymamıştım daha önce.
C
cemre.gul
Üye
3 May 2026, 09:56#7
Geçen sene bizimkinde de koku geliyodu, meğer baca bağlantısında sorun varmış. Usta geldi, plastik bir parça değişti, 150 lira aldı. Ama seninki direkt gaz kokusu ise farklı, o daha ciddi. Hiç vakit kaybetme servis ara kardeşim.
Y
yas_yalcin
Üye
21 May 2026, 08:44#8
Valla bu şofbenler bazen sorun çıkarıyo. Bizimkinin de 3 yıl sonra kartı bozulmuştu, 400 lira vermişim. Ama gaz kokusu başka, o elektrik arızası değil gaz arızası. Kesinlikle usta gelsin baksın, kendin hiç karışma. Eyvallah geçmiş olsun, umarım basit çıkar.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.