T
21 Oca 2026, 00:06#1
Evde yaklaşık 7 yıldır kullandığım Demirdöküm Neva marka kombi var, bu sene başından beri başıma bela oldu resmen. İlk başlarda haftada bir falan su basıncı 1 barın altına düşüyordu, ben de vanadan su basıyordum düzeliyordu, çok da kafaya takmamıştım. Ama son 2 aydır iyice azıttı, nerdeyse her gün bar düşüp reset atıyor alet. Gece yatıyorum sabah buz gibi kalkıyoruz, kombi kapanmış, hata veriyor. Banyoda sıcak suya muhtaç kaldık milletin evinde rezil olduk.
Geçen hafta sağdan soldan duyduğum gibi radyatörleri, peteklerin bağlantılarını, muslukları falan kontrol ettim, oralarda gözle görülür bir su kaçağı bulamadım. Tesisatçı bir arkadaş “kombi içinden de kaçırıyor olabilir” dedi. Alt kapağı açıp bakınca da etrafta su izi falan yok gibi geldi bana, ama belki gözden kaçan bir şey vardır, bilemedim. Bir de kombiden arada böyle tıkırtı tarzı bi ses geliyor, o da son zamanlarda başladı. Servisi ararsam direk “eşanjör delinmiş değişecek” deyip 4-5 bin lira isteyecekler diye korkuyorum, zaten milletin başına çok gelmiş.
Şimdi sorum şu; bu basınç düşmesi illa ki kombiden midir yoksa gizli kaçak falan mı aramalıyım evde? Benzer olay yaşayan varsa yazsın, hangi parça sorun çıkardı, kendim bi yere bakabilir miyim yoksa direkt ustayı arayayım mı? Kombinin yaşı da 7, daha ömrü var diye düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım, kafayı yiyeceğim valla. Yaptıran, çözüm bulan varsa tavsiye bekliyorum, bir de evdeyken su takviyesi yapsam zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler, tüm dertliler toplansın burda.
Geçen hafta sağdan soldan duyduğum gibi radyatörleri, peteklerin bağlantılarını, muslukları falan kontrol ettim, oralarda gözle görülür bir su kaçağı bulamadım. Tesisatçı bir arkadaş “kombi içinden de kaçırıyor olabilir” dedi. Alt kapağı açıp bakınca da etrafta su izi falan yok gibi geldi bana, ama belki gözden kaçan bir şey vardır, bilemedim. Bir de kombiden arada böyle tıkırtı tarzı bi ses geliyor, o da son zamanlarda başladı. Servisi ararsam direk “eşanjör delinmiş değişecek” deyip 4-5 bin lira isteyecekler diye korkuyorum, zaten milletin başına çok gelmiş.
Şimdi sorum şu; bu basınç düşmesi illa ki kombiden midir yoksa gizli kaçak falan mı aramalıyım evde? Benzer olay yaşayan varsa yazsın, hangi parça sorun çıkardı, kendim bi yere bakabilir miyim yoksa direkt ustayı arayayım mı? Kombinin yaşı da 7, daha ömrü var diye düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım, kafayı yiyeceğim valla. Yaptıran, çözüm bulan varsa tavsiye bekliyorum, bir de evdeyken su takviyesi yapsam zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler, tüm dertliler toplansın burda.
Evde yaklaşık 7 yıldır kullandığım Demirdöküm Neva marka kombi var, bu sene başından beri başıma bela oldu resmen. İlk başlarda haftada bir falan su basıncı 1 barın altına düşüyordu, ben de vanadan su basıyordum düzeliyordu, çok da kafaya takmamıştım. Ama son 2 aydır iyice azıttı, nerdeyse her gün bar düşüp reset atıyor alet. Gece yatıyorum sabah buz gibi kalkıyoruz, kombi kapanmış, hata veriyor. Banyoda sıcak suya muhtaç kaldık milletin evinde rezil olduk. Geçen hafta sağdan soldan duyduğum gibi radyatörleri, peteklerin bağlantılarını, muslukları falan kontrol ettim, oralarda gözle görülür bir su kaçağı bulamadım. Tesisatçı bir arkadaş “kombi içinden de kaçırıyor olabilir” dedi. Alt kapağı açıp bakınca da etrafta su izi falan yok gibi geldi bana, ama belki gözden kaçan bir şey vardır, bilemedim. Bir de kombiden arada böyle tıkırtı tarzı bi ses geliyor, o da son zamanlarda başladı. Servisi ararsam direk “eşanjör delinmiş değişecek” deyip 4-5 bin lira isteyecekler diye korkuyorum, zaten milletin başına çok gelmiş. Şimdi sorum şu; bu basınç düşmesi illa ki kombiden midir yoksa gizli kaçak falan mı aramalıyım evde? Benzer olay yaşayan varsa yazsın, hangi parça sorun çıkardı, kendim bi yere bakabilir miyim yoksa direkt ustayı arayayım mı? Kombinin yaşı da 7, daha ömrü var diye düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım, kafayı yiyeceğim valla. Yaptıran, çözüm bulan varsa tavsiye bekliyorum, bir de evdeyken su takviyesi yapsam zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler, tüm dertliler toplansın burda.