Demirdöküm Neva kombi sürekli su basıncı düşüyor, çözümü nedir?

Tolga.Gne_2135 · 21 Oca 2026, 00:06 · 202 görüntülenme · 5 yanıt

202 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
T
Tolga.Gne_2135
Üye
21 Oca 2026, 00:06#1
Evde yaklaşık 7 yıldır kullandığım Demirdöküm Neva marka kombi var, bu sene başından beri başıma bela oldu resmen. İlk başlarda haftada bir falan su basıncı 1 barın altına düşüyordu, ben de vanadan su basıyordum düzeliyordu, çok da kafaya takmamıştım. Ama son 2 aydır iyice azıttı, nerdeyse her gün bar düşüp reset atıyor alet. Gece yatıyorum sabah buz gibi kalkıyoruz, kombi kapanmış, hata veriyor. Banyoda sıcak suya muhtaç kaldık milletin evinde rezil olduk.

Geçen hafta sağdan soldan duyduğum gibi radyatörleri, peteklerin bağlantılarını, muslukları falan kontrol ettim, oralarda gözle görülür bir su kaçağı bulamadım. Tesisatçı bir arkadaş “kombi içinden de kaçırıyor olabilir” dedi. Alt kapağı açıp bakınca da etrafta su izi falan yok gibi geldi bana, ama belki gözden kaçan bir şey vardır, bilemedim. Bir de kombiden arada böyle tıkırtı tarzı bi ses geliyor, o da son zamanlarda başladı. Servisi ararsam direk “eşanjör delinmiş değişecek” deyip 4-5 bin lira isteyecekler diye korkuyorum, zaten milletin başına çok gelmiş.

Şimdi sorum şu; bu basınç düşmesi illa ki kombiden midir yoksa gizli kaçak falan mı aramalıyım evde? Benzer olay yaşayan varsa yazsın, hangi parça sorun çıkardı, kendim bi yere bakabilir miyim yoksa direkt ustayı arayayım mı? Kombinin yaşı da 7, daha ömrü var diye düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım, kafayı yiyeceğim valla. Yaptıran, çözüm bulan varsa tavsiye bekliyorum, bir de evdeyken su takviyesi yapsam zararı olur mu? Şimdiden teşekkürler, tüm dertliler toplansın burda.
H
Hasan.Kl305
Üye
21 Oca 2026, 02:09#2
Hocam aynısı geçen sene bizim kombide vardı, Neva’larda kronik gibi bu iş. Eşanjör çatlağı olabilir diyen çok ama ben önce genleşme tankına baktır derim. Benimkinde tank havası bitmiş, usta şişirdi bayağı toparladı. Basit iş aslında, servise 2 bin kaptırma sakın direkt tankı kontrol ettir.
B
Burak.Arslan_2923
Üye
22 Oca 2026, 00:56#3
Valla bende de aynı model var, iki aydır uğraşıyorum. Usta çağırdım, tesisatta kaçak bulamadı, kombinin içini açıp basınç testi yaptılar, meğer minik bi hortum patlamış. 400 liraya hallettik. Dikkat et içerden bazen çok ufak sızdırıyor, gözle göremiyorsun.
E
Emre.Acar_4221
Üye
22 Oca 2026, 23:57#4
Dışarıda hiçbir yerde ıslaklık yoksa genelde kombinin içindedir sıkıntı reis. Bi de, kalorifer vanalarına bak, bazen kör tapa gevşiyor oradan damlatıyor. Akşam eve gidince radyatörlerin altına bi tuvalet kağıdı koy, sabaha bak bakalım ıslanmış mı. Orası kuruysa gözünü kombiye çevir, başka yolu yok.
B
Berk.zkan_3331
Üye
23 Oca 2026, 04:31#5
Üstteki arkadaşların dediği mantıklı da, benim başıma gelen de aklına yatsın diye yazıyorum, bizimkinin emniyet ventili kaçırıyormuş, gece basınç artınca fazla suyu atıyor, sabah bar sıfır. Gözle görünmüyor çünkü direkt gidere boşaltıyor. Kombinin altına bi kab su koy sabaha dolmuş mu bak, çözüme yaklaşırsın. Servis çağırınca direk kart değişimiyle korkutmasınlar, ucuza hallolabiliyor bazen.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.