Demirdöküm Atron 65 Termosifon Suyun Isıtmaması Sorunu

Fatma.Acar_1341 · 28 Oca 2026, 00:56 · 57 görüntülenme · 5 yanıt

57 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
F
Fatma.Acar_1341
Üye
28 Oca 2026, 00:56#1
Yaklaşık 4 senedir kullandığım Demirdöküm Atron 65 litrelik termosifon geçen haftadan beri doğru düzgün su ısıtmamaya başladı. Kış aylarında zaten zor yetiyordu ama şimdi neredeyse hiç sıcak su alamıyorum, musluğu açınca ılıktan biraz daha soğuk geliyor resmen. Akşamdan ayarlıyorum sabah duş alayım diyorum, yine tırt. Üzerindeki gösterge 70 dereceye ayarlı, ışık yanıyor normalde ama suyun sıcaklığı hikaye. Bir ara termostatı kurcaladım, belki ayar kaçıktır diye ama değişen bir şey olmadı. Altında su falan damlama yok, cihazdan ses geliyo ama ısıtıcı çalışıyor mu emin olamıyorum.

Geçen sene de bir dönem sigorta attırmıştı, ama o zaman komple kapanıyordu, şimdi öyle bir şey yok. Yani elektrik var, cihaz açık, sadece sıcak su yok. Rezistans mı yandı acaba diye şüpheleniyorum ama servisi arasam direkt “kart bozulmuş” falan diyecekler, servis parası zaten başlı başına masraf, karta gelirlerse 3-5 bin yolacaklar biliyorum. Kendi başıma neye bakabilirim, fişi çekip açmaya kalksam daha beter eder miyim kararsız kaldım. Benim gibi bu modelde aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, kış günü soğuk suyla duş almak çekilmiyor valla.
H
Hatice.Arslan_5243
Üye
28 Oca 2026, 03:29#2
Dostum, Atron 65’te rezistanslar biraz nazlı oluyor, geçen sene bizim komşunun da başına geldi. Ucunda kireç birikiyor, ısıtma zayıflıyor hatta komple kesiyor. Vaktin varsa fişi çekip rezistansa bak derim, çok kireç varsa sıcak suyu unut zaten. Ama dikkat et, çarpar valla.
O
Onur.Arslan_3483
Üye
28 Oca 2026, 21:42#3
Aynı model bende de var, 3 ay önce aynı sıkıntıyı yaşadım. Ben direkt termostatı değiştirtmek zorunda kaldım, usta geldi 10 dakika sürdü. Parçası çok pahalı değilmiş ama servis 700 lira aldı sadece işçilikten, haberin olsun. Termostat arızalıysa sıcaklığı ölçemiyor zaten, hep soğuk bırakıyor.
E
Ege.Gven_3027
Üye
29 Oca 2026, 20:29#4
Üstad, ışık yanıyorsa kart genelde sağlamdır. Ama musluktan hiç sıcak su gelmiyorsa rezistans %90 gitmiştir gibi duruyor. Bi sucu veya elektrikçiye göster, elinde ölçü aleti olan biri baksın, kendi başına kurcalama yeni nesil elektronik aksamlı bu aletler.
B
Burak.Ta_4223
Üye
30 Oca 2026, 17:15#5
Benim termosifonda da geçen kış benzerini yaşadım, sigorta atıyordu sürekli ama rezistans değişince düzeldi. Suya çok kireç geliyor mu sizde de? Eğer öyleyse rezistans tıkanıyor olabilir, kireç çözücüyle denedim fayda etmedi, komple rezistans değişti, öyle çözüldü.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.