M
1 Nis 2024, 01:44#1
Buderus Logatrend radyatörlerimiz var, yaklaşık 5 yıldır kullanıyoruz. Geçen hafta fark ettik ki, özellikle büyük olan panelin üst tarafı sıcacık oluyor ama altı neredeyse buz gibi kalıyor. Kombiye baktım, basınç normal, hattı da yeni temizlettik diye biliyorum ama emin olamadım. Evin diğer odalarındaki küçük radyatörlerde bu kadar belirgin bir fark yok. Yani onlar biraz daha eşit ısınıyor gibi ama yine de alt taraflar tam sıcak olmuyor. Peteklerin hava yapıp yapmadığını kontrol ettim, purjörle hava aldım, biraz su da geldi zaten ama bir değişiklik olmadı. Sanki su radyatörün altına inmeden üstten dönüp çıkıyor gibi.
Bu arada, geçen sene tesisata kimyasal temizlik yapılmıştı ama ondan sonra bu soğuma başladı mıydı hatırlamıyorum. Kombi Buderus GB062, peteklerin vanaları açık. Oda termostatı var, kombi yüksek sıcaklığa geldiğinde de yine altlar soğuk kalıyor. Tesisatçıya sordum, “balçık olabilir” dedi ama bir sene önce temizlendiği için çok anlam veremedim. Acaba tekrar mı tıkandı, ya da başka bir şey mi var? Başka bir yerde okumuştum, devirdaim pompası zayıfsa da olabiliyormuş. Ev dubleks, sorun olan petek alt katta. Diğer radyatörlerde de kısmen var ama bunda çok daha belirgin.
Kısacası, Buderus radyatörün altı niye ısınmaz, ne yapmam lazım, tekrar temizlik mi gerekli yoksa farklı bir ayar ya da kombide bir arıza mı var anlamadım. Benzeri yaşayan ya da teknik olarak çözüm önerebilecek var mı? Evde denemem gereken bir şey varsa onları da yazarsanız sevinirim. Kombi ya da tesisatta güvenlik açısından dikkat etmem gereken bir durum var mı, kendi başıma neye bakabilirim?
Bu arada, geçen sene tesisata kimyasal temizlik yapılmıştı ama ondan sonra bu soğuma başladı mıydı hatırlamıyorum. Kombi Buderus GB062, peteklerin vanaları açık. Oda termostatı var, kombi yüksek sıcaklığa geldiğinde de yine altlar soğuk kalıyor. Tesisatçıya sordum, “balçık olabilir” dedi ama bir sene önce temizlendiği için çok anlam veremedim. Acaba tekrar mı tıkandı, ya da başka bir şey mi var? Başka bir yerde okumuştum, devirdaim pompası zayıfsa da olabiliyormuş. Ev dubleks, sorun olan petek alt katta. Diğer radyatörlerde de kısmen var ama bunda çok daha belirgin.
Kısacası, Buderus radyatörün altı niye ısınmaz, ne yapmam lazım, tekrar temizlik mi gerekli yoksa farklı bir ayar ya da kombide bir arıza mı var anlamadım. Benzeri yaşayan ya da teknik olarak çözüm önerebilecek var mı? Evde denemem gereken bir şey varsa onları da yazarsanız sevinirim. Kombi ya da tesisatta güvenlik açısından dikkat etmem gereken bir durum var mı, kendi başıma neye bakabilirim?
Buderus Logatrend radyatörlerimiz var, yaklaşık 5 yıldır kullanıyoruz. Geçen hafta fark ettik ki, özellikle büyük olan panelin üst tarafı sıcacık oluyor ama altı neredeyse buz gibi kalıyor. Kombiye baktım, basınç normal, hattı da yeni temizlettik diye biliyorum ama emin olamadım. Evin diğer odalarındaki küçük radyatörlerde bu kadar belirgin bir fark yok. Yani onlar biraz daha eşit ısınıyor gibi ama yine de alt taraflar tam sıcak olmuyor. Peteklerin hava yapıp yapmadığını kontrol ettim, purjörle hava aldım, biraz su da geldi zaten ama bir değişiklik olmadı. Sanki su radyatörün altına inmeden üstten dönüp çıkıyor gibi. Bu arada, geçen sene tesisata kimyasal temizlik yapılmıştı ama ondan sonra bu soğuma başladı mıydı hatırlamıyorum. Kombi Buderus GB062, peteklerin vanaları açık. Oda termostatı var, kombi yüksek sıcaklığa geldiğinde de yine altlar soğuk kalıyor. Tesisatçıya sordum, “balçık olabilir” dedi ama bir sene önce temizlendiği için çok anlam veremedim. Acaba tekrar mı tıkandı, ya da başka bir şey mi var? Başka bir yerde okumuştum, devirdaim pompası zayıfsa da olabiliyormuş. Ev dubleks, sorun olan petek alt katta. Diğer radyatörlerde de kısmen var ama bunda çok daha belirgin. Kısacası, Buderus radyatörün altı niye ısınmaz, ne yapmam lazım, tekrar temizlik mi gerekli yoksa farklı bir ayar ya da kombide bir arıza mı var anlamadım. Benzeri yaşayan ya da teknik olarak çözüm önerebilecek var mı? Evde denemem gereken bir şey varsa onları da yazarsanız sevinirim. Kombi ya da tesisatta güvenlik açısından dikkat etmem gereken bir durum var mı, kendi başıma neye bakabilirim?