B
11 Oca 2026, 08:17#1
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Buderus Logatrend 22KP panel radyatörlerin birinden geçen ay sonunda hafif su damlaması başladı. Başta çok üzerinde durmadım çünkü alt kısımdaki birleşme yerinden hafif sızıyordu, peçeteyle siliyordum, tekrar damlıyordu. Sonra baktım ki arada bir basınç düşüyor, kombiden su basmak zorunda kalıyorum. Evin diğer odalarındaki Buderus radyatörlerde benzer bir sorun yok, yalnızca salondaki büyük olan böyle yapıyor. Su damladığı yerde hafif paslanma da oluşmuş, sanırım bir süredir devam ediyor.
Daha da ilginci, geçen hafta radyatörün üst kısmı hiç ısınmaz oldu, alt kısım sıcak oluyor ama üstü soğuk kalıyor. Hava alma vanasını açınca bir süre hava geldi, sonra su aktı ama ertesi gün aynı durum tekrar etti. Sanki sürekli hava yapıyor gibi ya da hava tam çıkmıyor anlamadım. Split kombiyi kapatıp açtım, tesisatta başka bir yerden sorun var mı diye kontrol ettim ama başka anormallik göremedim. Borular görünüşte sağlam, duvarlarda da rutubet yok.
Buderus panel radyatördeki bu su sızdırma ve bir türlü tam ısınmama (üst soğuk alt sıcak) neden olabilir? Acaba radyatörün kendisinde çatlak mı var yoksa bağlantıdan mı kaçırıyor, hava alma işlemini yanlış mı yapıyorum? Kendi başıma tamir etmeye kalkışmak ne kadar mantıklı olur, yoksa bir tesisatçı mı çağırsam daha doğru olur? Benzer bir deneyim yaşayan varsa ya da farklı bir çözüm önerisi olanlar yazarsa sevinirim. Özellikle Buderus kullananların yorumunu merak ediyorum çünkü mümkünse radyatörü komple değiştirmek istemiyorum.
Daha da ilginci, geçen hafta radyatörün üst kısmı hiç ısınmaz oldu, alt kısım sıcak oluyor ama üstü soğuk kalıyor. Hava alma vanasını açınca bir süre hava geldi, sonra su aktı ama ertesi gün aynı durum tekrar etti. Sanki sürekli hava yapıyor gibi ya da hava tam çıkmıyor anlamadım. Split kombiyi kapatıp açtım, tesisatta başka bir yerden sorun var mı diye kontrol ettim ama başka anormallik göremedim. Borular görünüşte sağlam, duvarlarda da rutubet yok.
Buderus panel radyatördeki bu su sızdırma ve bir türlü tam ısınmama (üst soğuk alt sıcak) neden olabilir? Acaba radyatörün kendisinde çatlak mı var yoksa bağlantıdan mı kaçırıyor, hava alma işlemini yanlış mı yapıyorum? Kendi başıma tamir etmeye kalkışmak ne kadar mantıklı olur, yoksa bir tesisatçı mı çağırsam daha doğru olur? Benzer bir deneyim yaşayan varsa ya da farklı bir çözüm önerisi olanlar yazarsa sevinirim. Özellikle Buderus kullananların yorumunu merak ediyorum çünkü mümkünse radyatörü komple değiştirmek istemiyorum.
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Buderus Logatrend 22KP panel radyatörlerin birinden geçen ay sonunda hafif su damlaması başladı. Başta çok üzerinde durmadım çünkü alt kısımdaki birleşme yerinden hafif sızıyordu, peçeteyle siliyordum, tekrar damlıyordu. Sonra baktım ki arada bir basınç düşüyor, kombiden su basmak zorunda kalıyorum. Evin diğer odalarındaki Buderus radyatörlerde benzer bir sorun yok, yalnızca salondaki büyük olan böyle yapıyor. Su damladığı yerde hafif paslanma da oluşmuş, sanırım bir süredir devam ediyor. Daha da ilginci, geçen hafta radyatörün üst kısmı hiç ısınmaz oldu, alt kısım sıcak oluyor ama üstü soğuk kalıyor. Hava alma vanasını açınca bir süre hava geldi, sonra su aktı ama ertesi gün aynı durum tekrar etti. Sanki sürekli hava yapıyor gibi ya da hava tam çıkmıyor anlamadım. Split kombiyi kapatıp açtım, tesisatta başka bir yerden sorun var mı diye kontrol ettim ama başka anormallik göremedim. Borular görünüşte sağlam, duvarlarda da rutubet yok. Buderus panel radyatördeki bu su sızdırma ve bir türlü tam ısınmama (üst soğuk alt sıcak) neden olabilir? Acaba radyatörün kendisinde çatlak mı var yoksa bağlantıdan mı kaçırıyor, hava alma işlemini yanlış mı yapıyorum? Kendi başıma tamir etmeye kalkışmak ne kadar mantıklı olur, yoksa bir tesisatçı mı çağırsam daha doğru olur? Benzer bir deneyim yaşayan varsa ya da farklı bir çözüm önerisi olanlar yazarsa sevinirim. Özellikle Buderus kullananların yorumunu merak ediyorum çünkü mümkünse radyatörü komple değiştirmek istemiyorum.