A
21 Oca 2026, 16:44#1
Geçen hafta Buderus marka panel radyatör (model: Logatrend VK-Profil 22) ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Evdeki diğer radyatörler neredeyse tamamen ısınıyor ama özellikle oturma odasındaki büyük radyatörün alt kısmı sürekli soğuk, üstü ise bayağı sıcak oluyor. Kombi Buderus Logamax U024, genel olarak peteklerin havasını da aldım, sistemde su eksik mi diye basınca baktım, bar değeri de 1.5 civarı, normal. Diğer odalardaki radyatörlerde bu sorun yok ya da çok az var.
Peteklerin havasını defalarca aldım, hava kalmamış gibi, su geliyor. Alt vana tamamen açık, üst vana da açık. Kombi çalışırken de denedim, kombiyi kapatıp tekrar başlatınca da bir şey değişmedi. Özellikle alt boru kısmından pek bir sıcaklık gelmiyor, sanki su yeterince dolaşmıyor gibi. Ayrıca radyatörün alt kısmında zaman zaman hafif bir tıkırtı tarzı sesler duyuluyor. Sanki içerde bir şeyler dolanıyor gibi ama emin olamadım. Tesisat biraz eski, yaklaşık 7-8 yıllık ama her sene kombi bakımı yaptırıyorum.
Bazıları tortu-kireç birikmiştir, tıkanmıştır dedi ama nasıl kontrol edilir bilmiyorum. İçini açıp temizlemek lazım mı, yoksa tesisatı komple temizleten mi var? Kombi filtresiyle alakası olabilir mi? Bu şekilde ısı verimi bayağı düştü, özellikle soğuk havalarda çok fark ediyor. Radyatörü tamamen değiştirmek mi gerekir, yoksa temizletmek yeterli mi? Benzer bir durum yaşayan, önerisi olan var mı? Elektrik-su işi olduğu için kendim açmaya çekiniyorum, tecrübeli birine de danışmak istedim.
Peteklerin havasını defalarca aldım, hava kalmamış gibi, su geliyor. Alt vana tamamen açık, üst vana da açık. Kombi çalışırken de denedim, kombiyi kapatıp tekrar başlatınca da bir şey değişmedi. Özellikle alt boru kısmından pek bir sıcaklık gelmiyor, sanki su yeterince dolaşmıyor gibi. Ayrıca radyatörün alt kısmında zaman zaman hafif bir tıkırtı tarzı sesler duyuluyor. Sanki içerde bir şeyler dolanıyor gibi ama emin olamadım. Tesisat biraz eski, yaklaşık 7-8 yıllık ama her sene kombi bakımı yaptırıyorum.
Bazıları tortu-kireç birikmiştir, tıkanmıştır dedi ama nasıl kontrol edilir bilmiyorum. İçini açıp temizlemek lazım mı, yoksa tesisatı komple temizleten mi var? Kombi filtresiyle alakası olabilir mi? Bu şekilde ısı verimi bayağı düştü, özellikle soğuk havalarda çok fark ediyor. Radyatörü tamamen değiştirmek mi gerekir, yoksa temizletmek yeterli mi? Benzer bir durum yaşayan, önerisi olan var mı? Elektrik-su işi olduğu için kendim açmaya çekiniyorum, tecrübeli birine de danışmak istedim.
Geçen hafta Buderus marka panel radyatör (model: Logatrend VK-Profil 22) ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Evdeki diğer radyatörler neredeyse tamamen ısınıyor ama özellikle oturma odasındaki büyük radyatörün alt kısmı sürekli soğuk, üstü ise bayağı sıcak oluyor. Kombi Buderus Logamax U024, genel olarak peteklerin havasını da aldım, sistemde su eksik mi diye basınca baktım, bar değeri de 1.5 civarı, normal. Diğer odalardaki radyatörlerde bu sorun yok ya da çok az var. Peteklerin havasını defalarca aldım, hava kalmamış gibi, su geliyor. Alt vana tamamen açık, üst vana da açık. Kombi çalışırken de denedim, kombiyi kapatıp tekrar başlatınca da bir şey değişmedi. Özellikle alt boru kısmından pek bir sıcaklık gelmiyor, sanki su yeterince dolaşmıyor gibi. Ayrıca radyatörün alt kısmında zaman zaman hafif bir tıkırtı tarzı sesler duyuluyor. Sanki içerde bir şeyler dolanıyor gibi ama emin olamadım. Tesisat biraz eski, yaklaşık 7-8 yıllık ama her sene kombi bakımı yaptırıyorum. Bazıları tortu-kireç birikmiştir, tıkanmıştır dedi ama nasıl kontrol edilir bilmiyorum. İçini açıp temizlemek lazım mı, yoksa tesisatı komple temizleten mi var? Kombi filtresiyle alakası olabilir mi? Bu şekilde ısı verimi bayağı düştü, özellikle soğuk havalarda çok fark ediyor. Radyatörü tamamen değiştirmek mi gerekir, yoksa temizletmek yeterli mi? Benzer bir durum yaşayan, önerisi olan var mı? Elektrik-su işi olduğu için kendim açmaya çekiniyorum, tecrübeli birine de danışmak istedim.