F
21 Oca 2026, 00:33#1
Buderus Logano G234X model kazanı yaklaşık 5-6 senedir kullanıyoruz, bu sene canımıza okudu valla. Her sene bakımlarını düzenli yaptırdım, filtrelerini vesaire temizlettim, arada bir reset atmak dışında sorun olmamıştı. Ama bu kış havalar biraz soğuduğundan beri sürekli ekranda “Fan arızası” diye hata veriyo. Fişten çekip taktığımda bazen düzeliyo, bazen de hiç akşam ısınamıyoruz. Geceyi battaniyeyle geçirdik geçen gün, çocuklar da hasta oldu. Arada fan çalışıyor gibi ses geliyor sonra birden duruyor, bazen de hiç hareket yok.
Geçen hafta apartmanın tesisatçısı bir baktı, karttan olabilir dedi ama net bir şey söylemedi, ellemeyelim usta gelsin dedi. Buderus servisini aradım, direkt kart değişimi dedi, 8 bin lira fiyat çekti, daha gelmeden. Baya moralim bozuldu, çünkü arkadaşın dediğine göre çoğu zaman kartta değil, fan motorunda veya kablolarında oksitlenme falan oluyormuş. Servis de her zamanki gibi direkt en pahalı parçayı değiştiriyor, başka kontrol eden yok. Kendim açıp bakmak istedim ama iş elektrikli olduğu için korktum açıkçası, ellemeye cesaret edemedim.
İçini açtırıp fanı söktürüp temizlettirsem düzelir mi, yoksa bu işler kart işi midir gerçekten? Benim gibi bu arızayı yaşayan oldu mu, usta çağırmadan önce ucuza düzeltecek bir yol var mı? Kazan komple kapanıyor, reset atınca çalışıyor ama 1-2 saat sonra tekrar veriyor hatayı. Motorun sesinde bir gariplik de duymuyorum, ama emin de olamadım. Bilen, başına gelen varsa bir el atarsa sevinirim, yoksa mecbur servisin insafına kalıcaz galiba.
Geçen hafta apartmanın tesisatçısı bir baktı, karttan olabilir dedi ama net bir şey söylemedi, ellemeyelim usta gelsin dedi. Buderus servisini aradım, direkt kart değişimi dedi, 8 bin lira fiyat çekti, daha gelmeden. Baya moralim bozuldu, çünkü arkadaşın dediğine göre çoğu zaman kartta değil, fan motorunda veya kablolarında oksitlenme falan oluyormuş. Servis de her zamanki gibi direkt en pahalı parçayı değiştiriyor, başka kontrol eden yok. Kendim açıp bakmak istedim ama iş elektrikli olduğu için korktum açıkçası, ellemeye cesaret edemedim.
İçini açtırıp fanı söktürüp temizlettirsem düzelir mi, yoksa bu işler kart işi midir gerçekten? Benim gibi bu arızayı yaşayan oldu mu, usta çağırmadan önce ucuza düzeltecek bir yol var mı? Kazan komple kapanıyor, reset atınca çalışıyor ama 1-2 saat sonra tekrar veriyor hatayı. Motorun sesinde bir gariplik de duymuyorum, ama emin de olamadım. Bilen, başına gelen varsa bir el atarsa sevinirim, yoksa mecbur servisin insafına kalıcaz galiba.
Buderus Logano G234X model kazanı yaklaşık 5-6 senedir kullanıyoruz, bu sene canımıza okudu valla. Her sene bakımlarını düzenli yaptırdım, filtrelerini vesaire temizlettim, arada bir reset atmak dışında sorun olmamıştı. Ama bu kış havalar biraz soğuduğundan beri sürekli ekranda “Fan arızası” diye hata veriyo. Fişten çekip taktığımda bazen düzeliyo, bazen de hiç akşam ısınamıyoruz. Geceyi battaniyeyle geçirdik geçen gün, çocuklar da hasta oldu. Arada fan çalışıyor gibi ses geliyor sonra birden duruyor, bazen de hiç hareket yok. Geçen hafta apartmanın tesisatçısı bir baktı, karttan olabilir dedi ama net bir şey söylemedi, ellemeyelim usta gelsin dedi. Buderus servisini aradım, direkt kart değişimi dedi, 8 bin lira fiyat çekti, daha gelmeden. Baya moralim bozuldu, çünkü arkadaşın dediğine göre çoğu zaman kartta değil, fan motorunda veya kablolarında oksitlenme falan oluyormuş. Servis de her zamanki gibi direkt en pahalı parçayı değiştiriyor, başka kontrol eden yok. Kendim açıp bakmak istedim ama iş elektrikli olduğu için korktum açıkçası, ellemeye cesaret edemedim. İçini açtırıp fanı söktürüp temizlettirsem düzelir mi, yoksa bu işler kart işi midir gerçekten? Benim gibi bu arızayı yaşayan oldu mu, usta çağırmadan önce ucuza düzeltecek bir yol var mı? Kazan komple kapanıyor, reset atınca çalışıyor ama 1-2 saat sonra tekrar veriyor hatayı. Motorun sesinde bir gariplik de duymuyorum, ama emin de olamadım. Bilen, başına gelen varsa bir el atarsa sevinirim, yoksa mecbur servisin insafına kalıcaz galiba.