K
31 Mar 2024, 00:47#1
Geçen haftadan beri evdeki Buderus Logano G234 kazanla ilgili ilginç bir sorun yaşıyorum. Kombi tarzı değil, apartman dairesinde merkezi ısıtma için kullanılan klasik tip bir kazan. Sıcak su vermemeye başladı, petekler de normalden daha az ısınıyor. Sıcak su musluğunu açınca kazanda bir hareketlilik oluyor gibi ama su ılıktan öteye geçmiyor, bir türlü tam sıcak halini alamıyor. Isı göstergesi de 50-60 derecenin üzerine fazla çıkmıyor, bazen 55’te sabitleniyor. Geçen kış böyle bir problem olmamıştı. Sirkülasyon pompası çalışıyor gibi, sesini duyabiliyorum ama yeterince sıcak su gelmiyor.
Gaz vanası açık, gaz saati kontrol edildi, vanalarda bir sıkıntı yok gibi. Dijital panelde hata kodu falan görünmüyor, ama bazen reset atınca bir süreliğine daha iyi çalışıyor, sonrası yine aynı. Evin girişinde filtre temizliği yapıldı. Kazanın altındaki basınç göstergesi de 1.5 bar civarı, normal görünüyor. Kombi değil, kazan olduğu için ateşleme sistemi daha klasik, alev gözüküyor ama yanma sanki tam olmuyor gibi hissettiriyor. Bacada bir tıkanıklık olabilir mi diye düşündüm, ama dışarıdan bakınca bir problem gözükmedi. Birkaç ay önce bakım yaptırmıştık, o zaman sorun yoktu.
Şimdiye kadar kendimce yaptığım kontroller bunlar. Servisi aramadan önce varsa deneyimi olanlardan ya da şu an evde bakabileceğim bir şey daha olup olmadığını bilenlerden öneri almak isterim. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu, çözümü neydi? Aklıma takılanlardan biri de üç yollu vana mı sıkıştı acaba, ama emin değilim. Başka nelere bakmam gerekir? Elektrik bağlantılarında sıkıntı olabilir mi, ya da sensörlerden birinde mi hata var? Yardımlarınızı bekliyorum, özellikle kış günü sıcak su olmadan zor oluyor.
Geçen haftadan beri evdeki Buderus Logano G234 kazanla ilgili ilginç bir sorun yaşıyorum. Kombi tarzı değil, apartman dairesinde merkezi ısıtma için kullanılan klasik tip bir kazan. Sıcak su vermemeye başladı, petekler de normalden daha az ısınıyor. Sıcak su musluğunu açınca kazanda bir hareketlilik oluyor gibi ama su ılıktan öteye geçmiyor, bir türlü tam sıcak halini alamıyor. Isı göstergesi de 50-60 derecenin üzerine fazla çıkmıyor, bazen 55’te sabitleniyor. Geçen kış böyle bir problem olmamıştı. Sirkülasyon pompası çalışıyor gibi, sesini duyabiliyorum ama yeterince sıcak su gelmiyor. Gaz vanası açık, gaz saati kontrol edildi, vanalarda bir sıkıntı yok gibi. Dijital panelde hata kodu falan görünmüyor, ama bazen reset atınca bir süreliğine daha iyi çalışıyor, sonrası yine aynı. Evin girişinde filtre temizliği yapıldı. Kazanın altındaki basınç göstergesi de 1.5 bar civarı, normal görünüyor. Kombi değil, kazan olduğu için ateşleme sistemi daha klasik, alev gözüküyor ama yanma sanki tam olmuyor gibi hissettiriyor. Bacada bir tıkanıklık olabilir mi diye düşündüm, ama dışarıdan bakınca bir problem gözükmedi. Birkaç ay önce bakım yaptırmıştık, o zaman sorun yoktu. Şimdiye kadar kendimce yaptığım kontroller bunlar. Servisi aramadan önce varsa deneyimi olanlardan ya da şu an evde bakabileceğim bir şey daha olup olmadığını bilenlerden öneri almak isterim. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu, çözümü neydi? Aklıma takılanlardan biri de üç yollu vana mı sıkıştı acaba, ama emin değilim. Başka nelere bakmam gerekir? Elektrik bağlantılarında sıkıntı olabilir mi, ya da sensörlerden birinde mi hata var? Yardımlarınızı bekliyorum, özellikle kış günü sıcak su olmadan zor oluyor.