E
30 Mar 2024, 00:30#1
Geçen kış aldığımız Buderus Logano G234 model kazan, bu sezon başından beri sürekli olarak su eksiltiyor. İlk başta çok önemsemedik, birkaç hafta bir kere sisteme su eklemek gerekiyordu, ama son 1 aydır neredeyse 2-3 günde bir bar seviyesi 1’in altına düşüyor ve tekrar su takviyesi yapmak zorunda kalıyorum. Sistemde görünür bir su kaçağı yok, petekler, bağlantılar, kazan altı, dışarıya bir akıntı yok, her yeri kontrol ettim. Kombi gibi küçük bir cihaz olsa gözden kaçabilir diyeceğim ama bu kazan büyük ve mekanik aksamı da göz önünde, bir yerde damla dahi yok. Kombiye göre daha eski tip olduğu için mi oluyor diye düşündüm, ama daha 1 yıldır kullanıyoruz.
Kazanın basınç göstergesi düzgün çalışıyor, açıp kapadığımda da oynuyor. Cihazı ilk kuran usta, “hava alma” işini düzgün yaptı, petekler sıcak, bir taraf soğuk kalmıyor, yani sistemde hava yok gibi. Kazan çalışırken ve dururken de aynı şekilde, ara ara bar seviyesi düşüyor. Akşam su ekliyorum, sabaha yine 0.8 barlara iniyor. Geceleri sanki daha hızlı azalıyor gibi. Sıcak su tarafında da sorun yok, musluklardan normal şekilde sıcak su geliyor.
Bir komşum “emniyet ventili arızalı olabilir” dedi, ama altına kap yerleştirdim, oradan da su akmıyor. Başka bir yerden kazan içine kaçak olabilir mi, yoksa tesisatta görünmeyen bir kaçak mı var, anlamadım. Tesisatta yerden ısıtma da yok, sadece klasik panel radyatör sistemi var. Başından geçmiş olan veya bilgisi olan varsa, başka nerelere bakabilirim, çözüm önerisi olan var mı diye buraya yazmak istedim. Buderus kazanlarda bu tarz bir kronik problem olur mu, şimdiden teşekkürler.
Kazanın basınç göstergesi düzgün çalışıyor, açıp kapadığımda da oynuyor. Cihazı ilk kuran usta, “hava alma” işini düzgün yaptı, petekler sıcak, bir taraf soğuk kalmıyor, yani sistemde hava yok gibi. Kazan çalışırken ve dururken de aynı şekilde, ara ara bar seviyesi düşüyor. Akşam su ekliyorum, sabaha yine 0.8 barlara iniyor. Geceleri sanki daha hızlı azalıyor gibi. Sıcak su tarafında da sorun yok, musluklardan normal şekilde sıcak su geliyor.
Bir komşum “emniyet ventili arızalı olabilir” dedi, ama altına kap yerleştirdim, oradan da su akmıyor. Başka bir yerden kazan içine kaçak olabilir mi, yoksa tesisatta görünmeyen bir kaçak mı var, anlamadım. Tesisatta yerden ısıtma da yok, sadece klasik panel radyatör sistemi var. Başından geçmiş olan veya bilgisi olan varsa, başka nerelere bakabilirim, çözüm önerisi olan var mı diye buraya yazmak istedim. Buderus kazanlarda bu tarz bir kronik problem olur mu, şimdiden teşekkürler.
Geçen kış aldığımız Buderus Logano G234 model kazan, bu sezon başından beri sürekli olarak su eksiltiyor. İlk başta çok önemsemedik, birkaç hafta bir kere sisteme su eklemek gerekiyordu, ama son 1 aydır neredeyse 2-3 günde bir bar seviyesi 1’in altına düşüyor ve tekrar su takviyesi yapmak zorunda kalıyorum. Sistemde görünür bir su kaçağı yok, petekler, bağlantılar, kazan altı, dışarıya bir akıntı yok, her yeri kontrol ettim. Kombi gibi küçük bir cihaz olsa gözden kaçabilir diyeceğim ama bu kazan büyük ve mekanik aksamı da göz önünde, bir yerde damla dahi yok. Kombiye göre daha eski tip olduğu için mi oluyor diye düşündüm, ama daha 1 yıldır kullanıyoruz. Kazanın basınç göstergesi düzgün çalışıyor, açıp kapadığımda da oynuyor. Cihazı ilk kuran usta, “hava alma” işini düzgün yaptı, petekler sıcak, bir taraf soğuk kalmıyor, yani sistemde hava yok gibi. Kazan çalışırken ve dururken de aynı şekilde, ara ara bar seviyesi düşüyor. Akşam su ekliyorum, sabaha yine 0.8 barlara iniyor. Geceleri sanki daha hızlı azalıyor gibi. Sıcak su tarafında da sorun yok, musluklardan normal şekilde sıcak su geliyor. Bir komşum “emniyet ventili arızalı olabilir” dedi, ama altına kap yerleştirdim, oradan da su akmıyor. Başka bir yerden kazan içine kaçak olabilir mi, yoksa tesisatta görünmeyen bir kaçak mı var, anlamadım. Tesisatta yerden ısıtma da yok, sadece klasik panel radyatör sistemi var. Başından geçmiş olan veya bilgisi olan varsa, başka nerelere bakabilirim, çözüm önerisi olan var mı diye buraya yazmak istedim. Buderus kazanlarda bu tarz bir kronik problem olur mu, şimdiden teşekkürler.