Buderus Logamax termosifon suyu yeterince ısıtmıyor, neden olabilir?

Cengiz.Yavuz_1539 · 2 Nis 2024, 01:13 · 133 görüntülenme · 4 yanıt

133 görüntülenme4 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları4 mesaj
C
Cengiz.Yavuz_1539
Üye
2 Nis 2024, 01:13#1
Yaklaşık 3 yıldır Buderus Logamax U072-24 tipi termosifonu kullanıyoruz. Son 1-2 aydır sıcak suyun tam istediğimiz gibi gelmemeye başladığını fark ettim. Öncesinde 40-45 derecelere rahat çıkıyordu, musluğu açınca hem banyoda hem mutfakta sıcaklık yeterli oluyordu. Birkaç haftadır özellikle banyo yaparken ilk başta su ılık, kısa sürede soğumaya yakın hale geliyor. Termosifonun üzerindeki dijital gösterge ısıyı 45 dereceye ayarladığım halde musluktan çıkan su zorla ılık kalıyor. Kışa girmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu.

Arada bir termosifondan hafif bir tıkırtı sesi de geliyor. Basıncı ve su akışı normal gibi, ama bazen de musluğu fazla açınca sıcak suyun debisi iyice düşüyor. Önce basınç düşük sanmıştım ama diğer soğuk su tarafında bir sıkıntı yok. Ön panelde herhangi bir hata kodu ya da uyarı işareti çıkmıyor. Kullanım kılavuzunda bakmaya çalıştım, ‘rezistans veya sensör arızası olabilir’ diye bir madde vardı. Temizlik ve bakım işleriyle çok uğraşmadım, şimdiye kadar bir kere servisi çağırdık o da ilk kurulumdu.

Fazla teknik bilgim olmadığı için kendim açıp bakmaya çekiniyorum, suyla uğraşmak da biraz riskli geliyor. Rezistans bozulduysa ya da kireç tuttuysa nasıl anlarım bilmiyorum. Ayrıca şehirde su kireçli, belki ondan tıkanıklık olmuş olabilir mi? Yardımcı olabilecek, başına böyle bir şey gelmiş olan varsa öneri almak isterim. Servis çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa bu iş teknik servislik midir?
M
Mustafa.Arslan_3163
Üye
9 Nis 2024, 02:03#2
Bende de benzer bir durum geçen yıl olmuştu, yine Buderus Logamax kullanıyorum. Bizimki de aniden suyu tam ısıtmamaya başladı. Birkaç usta “rezistans kireçlenmiş” dedi. Kireçli suda özellikle 2-3 yılda bir rezistansın etrafı kaplanıyor, suyu tam ısıtamıyor. Tavsiyem, cihazı açtırmadan önce reset atıp tekrar deneyin, bazen kart takılabiliyor. Çözülmezse rezistans ve termostat kontrolü şart, bunları evde açıp bakmak riskli ve elektrik çarpmasına karşı dikkatli olmak lazım. Ben servise yaptırdım, rezistans değişimiyle düzelmişti.
Z
zlem.Eren_2152
Üye
11 Nis 2024, 02:32#3
Geç gördüm ama suyun debisinde de azalma olduğu için sadece rezistans değil, giriş veya çıkış filtrelerinde de tıkanma olabilir. Bizim apartmanda pek çok dairede geçen sene benzer sorun çıktı, filtrelerde biriken kireç ve pislik yüzünden su akışı düşüp sıcaklık da etkilenmişti. Buderus’ların içinde küçük bir filtre var, onu temizleyen tanıdıklarım var ama cihazı fişten çekmeden ve suyu kesmeden kesinlikle elleme derim. Eğer garantisi devam ediyorsa servise baktırmak daha güvenli olur.
T
Tolga.Koak_585
Üye
15 Nis 2024, 02:43#4
Sıcaklık sensörü arızası da böyle belirti verebiliyor. Ön panelde hata kodu vermemesi sensörün tamamen bozulmadığı, ama değerleri yanlış ilettiği anlamına gelebilir. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, tıkırtı sesi genelde kireç veya tortunun ısınırken genleşmesinden kaynaklanıyor. Özellikle İstanbul’da sular çok kireçli, yılda bir iç bakım faydalı olur. Rezistans veya sensör değişimi çok pahalı değil, ama ehil birinin bakmasında fayda var. Kendi başına sadece ön kapağı açıp içeride gözle kontrol edebilirsin, ama elektrik bağlantılarına kesinlikle dokunma.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.