Buderus GB072 kombi ısıtma çalışıyor ama sıcak su gelmiyor

Onur.Ta_3583 · 27 Mar 2024, 00:19 · 104 görüntülenme · 4 yanıt

104 görüntülenme4 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları4 mesaj
O
Onur.Ta_3583
Üye
27 Mar 2024, 00:19#1

Buderus GB072 model yoğuşmalı kombi kullanıyoruz, yaklaşık üç senedir sıkıntısız gidiyordu. Dün akşamdan beri musluğu açınca sıcak su hiç gelmiyor, tamamen soğuk akıyor. Petekleri açtığımda ise ev ısınıyor, yani ısıtma tarafında bir sorun yok gibi. Kombinin ön panelinde hata kodu çıkmıyor, ekran normal görünüyor, basıncı da 1.5 bara yakın, o yüzden basınç düşüklüğü gibi bir problem olacağını da sanmıyorum. Daire içindeki su tesisatı da yeni sayılır, başka bir yerde tıkanıklık olabileceğini zannetmiyorum.

Musluğu açınca kombiden su sesi geliyor gibi ama alev işareti yanmıyor, sanki cihaz sıcak su ihtiyacını algılamıyor. Mutfağı da banyoyu da denedim, fark etmiyor. Reset attım, fişi çekip bir süre bekledim, değişen bir şey olmadı. Musluğu kapatınca birazdan kombi yine normale dönüyor, ama sıcak suya geçmiyor. Petekler için kalorifer modunda alev yanıyor ve ısıtıyor, sadece musluktan sıcak su almak mümkün değil.

Geçen sene filtre temizliği yapılmıştı, başka da bakım görmedi. Servis çağırmadan önce burada yazmak istedim, belki benzer bir sorun yaşayan veya evde kontrol edebileceğim bir şeyler vardır diye düşündüm. Akışı algılayan bir sensörden mi, üç yollu vanadan mı kaynaklanır bilmiyorum. Elimde tornavida, anahtar gibi aletler var, basit bir kontrol önerisi olursa deneyebilirim. Sıcak su kartuşu ya da kart problemi mi, yoksa sensör gibi daha basit bir şey mi, fikri olan varsa yazarsa çok iyi olur.
E
Emine.imek_3892
Üye
2 Nis 2024, 01:57#2
Bu tip durumlarda Buderus’ta genelde akış türbini ya da sıcak su sensörü sorunlu çıkıyor. Musluğa su verince kombi içinde tıkırtı duyuyorsan, türbin dönüyor gibi ama alev almıyorsa, ya akış türbini sinyal göndermiyor ya da sensör algılamıyor olabilir. Türbine bazen kireç dolabiliyor, özellikle şehir suyunda kireç fazlaysa. Kombinin altındaki su girişini kapatıp türbin kısmını söküp temizleyen arkadaşlar oldu. Elektrik bağlantısında gevşeklik de bazen aynı arızayı yapıyor. Eğer elin yatkınsa, türbini yerinden söküp içini kontrol etmeni öneririm, ama elektrikle ilgili kısımlara girme, riskli olabilir. Yine de cihazın garantisi devam ediyorsa servisi beklemek en iyisi.
U
Uur.Erdoan_5537
Üye
5 Nis 2024, 02:35#3
Bende de Buderus GB062 vardı, buna benzer bir sorun çıkmıştı, musluğu açınca sıcak su gelmiyordu ama petekler normal çalışıyordu. Servisi çağırdım, üç yollu vana motopump arızalı dediler, parça değişti, sorun çözüldü. Benim cihazda panelde hata kodu vermemişti, sizde de benzeri olabilir. Sıcak suyu algılamadığı zamanlarda, üç yollu vana genellikle petek tarafında takılı kalıyor ve musluk açılınca geçiş yapmıyor. Parça pahalı değil ama işçilik işi. Bence fazla kurcalamadan bir yetkili servis baksın, bazen su kaçırabiliyor, ekstra masrafa girmesin.
K
Koray.zdemir_3882
Üye
8 Nis 2024, 03:03#4
Geç gördüm ama sıcak su vermeme sorununda suyu açınca kombinin ekranında musluk işareti çıkıyor mu, ya da ekranda en ufak bir değişiklik oluyor mu kontrol ettin mi? Bizim evde bir defa akış sensörü kablosu yerinden çıkmıştı, kombi hiç musluk açıldığını algılamıyordu. Senin anlattığın durumda da muhtemelen ya sensör bozuk ya da temas problemi var. Eğer garantisi bitmediyse kesinlikle servise baktır, çünkü bazı modellerde sensör yerini bulmak zor oluyor. Bir de, varsa arada kombiye bağlı filtreyi, pislik tutucuyu kontrol et derim, tıkalıysa sıcak su devresine geçmeyebiliyor.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.