Buderus GB062 kombi sürekli su basıncı düşüyor, neden olabilir?

Hatice.Ylmaz_1393 · 24 Mar 2024, 00:15 · 95 görüntülenme · 4 yanıt

95 görüntülenme4 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları4 mesaj
H
Hatice.Ylmaz_1393
Üye
24 Mar 2024, 00:15#1

Buderus GB062 model kombiyi yaklaşık 3 yıldır kullanıyoruz, geçen kıştan beri bir sorun baş gösterdi. Kombinin su basıncı sürekli 1’in altına düşüyor ve ekranda F1 arıza kodu veriyor. İlk başta sadece arada sırada oluyordu, kombi 0.8 barın altına inince çalışmayı kesiyordu, biz de doldurma musluğundan su basıyorduk. Sonra bu durum neredeyse her hafta tekrarlandı. Şimdi ise bazen 2-3 gün bile olmadan yine basınç düşüyor. Hiçbir yerde su kaçağı göremiyorum, peteklerin altına baktım, kombinin altında herhangi bir damlama da yok. Bazen kombi çalışırken evde kaloriferlerde su dolaşırken basınç çok hafif artıyor, sonra tekrar düşüyor, net bir düzeni yok gibi.

Geçen ay kombi bakımına gelen usta genleşme tankının havasını kontrol etti, biraz hava bastı, kısa süreli düzelir gibi oldu ama sonra tekrar aynı sorunu yaşadık. Kombinin altında bağlantı yerlerini peçete ile kontrol ettim, hiç su izi yok. Peteklerden de hava almamı söyledi bakımcı, hepsini inceledim, birkaç tanesinde çok az hava çıktı ama çok bir değişiklik olmadı. Kombinin alt tesisatındaki vanalarda da bir sıkıntı göremedim. Kombi su basıncı 1.5 bar civarına gelince birkaç gün idare ediyor, sonra tekrar düşüyor.

Bu arada kombinin kalorifer ve sıcak su performansında bir azalma yok. Evin içinde herhangi bir su sızıntısı, rutubet, duvarlarda dökülme vs. de yok. Sadece sürekli su basıncı düşüyor, sürekli kombiyi açıp su takviyesi yapmak sıkıcı olmaya başladı, sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bu durumda başka bir yerde gözden kaçan kaçak mı var, yoksa başka bir arıza ihtimali mi var, başına gelen var mı? Tesisatta gözle görülmeyen kaçak dışında başka ne olabilir, çözüm önerisi olan var mı?
F
Fatma.Keskin_3191
Üye
25 Mar 2024, 01:05#2
Benzer bir durumu geçen sene yaşadık, bizim de Buderus GB062. Sürekli su basmak zorunda kalıyorduk. Evde gözle görünür hiçbir yerde kaçak yoktu ama tesisatçı çağırınca kombiyle petekler arasındaki borularda kaçak olabileceğini söyledi. Özellikle parke altı tesisatta bazen nem vs. hiç belli etmeden kaçak olabiliyormuş. Bir de genleşme tankı havası sürekli azalıyorsa, tank patlak veya diyaframı bozuk olabilir. Bizim sorun tank değiştikten sonra çözüldü. Dikkat et, sürekli su basmak da kombinin ömrünü kısaltıyor, fazla suyun içindeki kireç sisteme zarar verebilir.
D
Derya.Doan_2404
Üye
30 Mar 2024, 01:14#3
Aynı model kombide benzer bir basınç problemi bende de olmuştu, usta kalorifer devresinin bir yerinde minik bir sızıntı olabileceğini söyledi. Bizimki eski bir ev, duvar içinde ya da zeminde boru çatlağı olursa hemen anlaşılmıyor. Kombiyi kapatıp bir gece boyunca tüm vanaları da kapalı tuttum, sabaha kadar su kaçak testine baktık, basınç yine inmişti. Bu durumda tesisat kaçağı dışında fazla seçenek kalmıyor. Yalnız petek havalarını sık sık açıp kapatınca da sistemde hava birikiyor ve bu da basınca etki ediyor, çok sık havalandırmak da doğru değil. Net çözümü tesisatçıya kaçak tespiti yaptırmak oldu, nokta olarak bulup tamirat yaptırdık, ondan sonra sorun kalmadı.
O
Ouz.Kara_688
Üye
6 Nis 2024, 03:04#4
Geç gördüm ama hâlâ çözüm bulamadıysan, yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, borularda gözle görünmeyen kaçak olma ihtimali yüksek. Bir de bazı durumlarda kombi içindeki eşanjörde minik çatlak olursa su yanma odasına karışabiliyor, dışarıdan damlama olmayabiliyor. Benim bir tanıdıkta olmuştu, yağmurlu havada dış duvarda iz bile çıkmamış. Eğer hiç bir yerde su izi bulamıyorsan, kaçak kimyasalı denen bir yöntemle tesisat tamamen denenebiliyor, usta bunu önermişti. Yalnız böyle sorunlarda elektrikle oynama ya da kombinin kapağını açmak riskli olabilir, bir uzmana baktırmak en güvenlisi.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.