S
28 Mar 2024, 00:43#1
Yaklaşık üç yıldır kullandığım Buderus Logamax Plus GB062 kombide son birkaç gündür ilginç bir problem ortaya çıktı. Kombiyi açtığımda sıcak su tarafı gayet düzgün çalışıyor, mutfakta ve duşta sıcak suyu sorunsuz alabiliyorum, hatta neredeyse hiç dalgalanma bile yok. Ama petekleri ısıtmak için kombiyi kalorifer moduna aldığım anda petekler hiç ısınmıyor. Kombi ekranda herhangi bir hata kodu vermiyor, alev simgesi kısa süreli yanıyor ama çok geçmeden sönüyor. Kombi çalışıyormuş gibi ses yapıyor fakat peteklere giden borular da soğuk kalıyor.
Geçen kış böyle bir sorun olmamıştı, bu sezon ilk defa petekleri açınca fark ettim. Tesisatta su basıncı 1,5 bar civarında, yani düşük değil. Kombiyi kapatıp açınca da değişen bir şey olmuyor. Petek vanalarını kontrol ettim, hepsi açık durumda. Bazen kombide sanki su bir yere gitmiyormuş gibi hafif bir uğultu da duyuluyor. İnternetten araştırınca diverter vana arızası, üç yollu vana takılması gibi şeyler okudum ama emin olamadım. Servisi çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa kesin servislik bir durum mu, merak ettim.
Geçen ay kombinin yıllık bakımını da yaptırmıştım, ustalar genel temizlik ve baca kontrolü dışında ekstra bir şey yapmadı, petek temizliği ise yapılmadı. Sıcak su tarafında hiçbir sıkıntı olmayınca, kombinin tamamen bozulduğunu da sanmıyorum. Daha önce başına gelen veya bu tip bir problemi kendisi çözmüş olan var mı? Özellikle Buderus sahiplerinin tecrübelerini öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Geçen kış böyle bir sorun olmamıştı, bu sezon ilk defa petekleri açınca fark ettim. Tesisatta su basıncı 1,5 bar civarında, yani düşük değil. Kombiyi kapatıp açınca da değişen bir şey olmuyor. Petek vanalarını kontrol ettim, hepsi açık durumda. Bazen kombide sanki su bir yere gitmiyormuş gibi hafif bir uğultu da duyuluyor. İnternetten araştırınca diverter vana arızası, üç yollu vana takılması gibi şeyler okudum ama emin olamadım. Servisi çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa kesin servislik bir durum mu, merak ettim.
Geçen ay kombinin yıllık bakımını da yaptırmıştım, ustalar genel temizlik ve baca kontrolü dışında ekstra bir şey yapmadı, petek temizliği ise yapılmadı. Sıcak su tarafında hiçbir sıkıntı olmayınca, kombinin tamamen bozulduğunu da sanmıyorum. Daha önce başına gelen veya bu tip bir problemi kendisi çözmüş olan var mı? Özellikle Buderus sahiplerinin tecrübelerini öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Yaklaşık üç yıldır kullandığım Buderus Logamax Plus GB062 kombide son birkaç gündür ilginç bir problem ortaya çıktı. Kombiyi açtığımda sıcak su tarafı gayet düzgün çalışıyor, mutfakta ve duşta sıcak suyu sorunsuz alabiliyorum, hatta neredeyse hiç dalgalanma bile yok. Ama petekleri ısıtmak için kombiyi kalorifer moduna aldığım anda petekler hiç ısınmıyor. Kombi ekranda herhangi bir hata kodu vermiyor, alev simgesi kısa süreli yanıyor ama çok geçmeden sönüyor. Kombi çalışıyormuş gibi ses yapıyor fakat peteklere giden borular da soğuk kalıyor. Geçen kış böyle bir sorun olmamıştı, bu sezon ilk defa petekleri açınca fark ettim. Tesisatta su basıncı 1,5 bar civarında, yani düşük değil. Kombiyi kapatıp açınca da değişen bir şey olmuyor. Petek vanalarını kontrol ettim, hepsi açık durumda. Bazen kombide sanki su bir yere gitmiyormuş gibi hafif bir uğultu da duyuluyor. İnternetten araştırınca diverter vana arızası, üç yollu vana takılması gibi şeyler okudum ama emin olamadım. Servisi çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa kesin servislik bir durum mu, merak ettim. Geçen ay kombinin yıllık bakımını da yaptırmıştım, ustalar genel temizlik ve baca kontrolü dışında ekstra bir şey yapmadı, petek temizliği ise yapılmadı. Sıcak su tarafında hiçbir sıkıntı olmayınca, kombinin tamamen bozulduğunu da sanmıyorum. Daha önce başına gelen veya bu tip bir problemi kendisi çözmüş olan var mı? Özellikle Buderus sahiplerinin tecrübelerini öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkürler.