Buderus GB062 kombi çalışırken petekler ısınmıyor, sadece sıcak su var

Selin.etin_3247 · 28 Mar 2024, 00:43 · 58 görüntülenme · 3 yanıt

58 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
S
Selin.etin_3247
Üye
28 Mar 2024, 00:43#1
Yaklaşık üç yıldır kullandığım Buderus Logamax Plus GB062 kombide son birkaç gündür ilginç bir problem ortaya çıktı. Kombiyi açtığımda sıcak su tarafı gayet düzgün çalışıyor, mutfakta ve duşta sıcak suyu sorunsuz alabiliyorum, hatta neredeyse hiç dalgalanma bile yok. Ama petekleri ısıtmak için kombiyi kalorifer moduna aldığım anda petekler hiç ısınmıyor. Kombi ekranda herhangi bir hata kodu vermiyor, alev simgesi kısa süreli yanıyor ama çok geçmeden sönüyor. Kombi çalışıyormuş gibi ses yapıyor fakat peteklere giden borular da soğuk kalıyor.

Geçen kış böyle bir sorun olmamıştı, bu sezon ilk defa petekleri açınca fark ettim. Tesisatta su basıncı 1,5 bar civarında, yani düşük değil. Kombiyi kapatıp açınca da değişen bir şey olmuyor. Petek vanalarını kontrol ettim, hepsi açık durumda. Bazen kombide sanki su bir yere gitmiyormuş gibi hafif bir uğultu da duyuluyor. İnternetten araştırınca diverter vana arızası, üç yollu vana takılması gibi şeyler okudum ama emin olamadım. Servisi çağırmadan önce evde bakabileceğim bir şey var mı, yoksa kesin servislik bir durum mu, merak ettim.

Geçen ay kombinin yıllık bakımını da yaptırmıştım, ustalar genel temizlik ve baca kontrolü dışında ekstra bir şey yapmadı, petek temizliği ise yapılmadı. Sıcak su tarafında hiçbir sıkıntı olmayınca, kombinin tamamen bozulduğunu da sanmıyorum. Daha önce başına gelen veya bu tip bir problemi kendisi çözmüş olan var mı? Özellikle Buderus sahiplerinin tecrübelerini öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkürler.
M
Melis.Yldz_3758
Üye
29 Mar 2024, 01:11#2
Benim de eski evde aynı model vardı, benzer bir durum olmuştu. Sıcak su verirken hiçbir sorun olmuyordu, petek tarafı ise tamamen soğuktu. O zaman servis üç yollu vananın arızalı olduğunu söylemişti, içerideki parça yerinden çıkmış ya da sıkışmış diyorlardı. Kendim bir şey yapamamıştım çünkü kombinin içinde biraz karışık bir sistem var. Sadece sigortayı kapatıp açıp denemiştim ama değişen bir şey olmamıştı. Sonunda servis değişim yaptıktan sonra petekler hemen ısınmaya başlamıştı. Eğer tıkalı kalmadıysa ya da tesisat sorunu yoksa, büyük ihtimalle diverter vanadan kaynaklıdır. Tabii net teşhis için ustaya baktırmak şart gibi.
C
Cem.Tekin_4380
Üye
2 Nis 2024, 02:46#3
Geç gördüm ama aklıma ilk gelen şeyleri sıralayacağım, çünkü geçen sene benzer bir durumda kalmıştım. Peteklerin altı ve üstü eşit derecede mi soğuk, yoksa bir kısmı sıcaklık gösteriyor mu? Ayrıca kombide ısı ayarını yükselttiğinde alev sembolü daha uzun yanıyor mu gözlemledin mi? Eğer sıcak su tarafı çalışıyorsa, ana kartta büyük bir sorun olduğunu sanmam. Benim kombide petek filtresi tıkalı çıkmıştı, vanayı kapatıp filtreyi söküp temizleyince sorun çözülmüştü. Sen de petek dönüş filtresine bir bak istersen, çoğunlukla pislik topluyor. Ama dediğin gibi uğultu varsa, vana sıkışması da ihtimal. Elektrik ve suyla uğraşırken dikkatli olmanı öneririm, her şeyi kapattığından emin ol.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.