G
25 Mar 2024, 00:05#1
2019’dan beri kullandığımız Buderus GB062 kombide geçen hafta bir anda ısıtma ve sıcak su tamamen gitti. Ekranda E9 arıza kodu beliriyor, reset tuşuna basınca cihaz kapanıp açılıyor fakat kısa bir süre sonra tekrar aynı hataya geçiyor. Musluğu açınca su geliyor ama ısınmıyor, petekler de buz gibi. Kombinin yanında hafif bir yanık kokusu da var gibi hissettim ama emin olamadım. Elektriksel bir problem mi diye kontrol ettim, prize başka cihaz taktım çalışıyor. Gaz vanasını da kapatıp açtım bir değişiklik olmadı. Dışarıdan bakınca da herhangi bir su kaçağı ya da bar düşüklüğü göremedim, basınç 1.5 bar civarında.
Kombi birkaç haftadır başlarken garip bir tıkırtı sesi çıkarıyordu, o zaman önemsememiştim. Şimdi hiç alev oluşmuyor, ateşleme sesi bile gelmiyor. Ekranda sadece arıza kodu kalıyor. Kullanım kılavuzunda E9 için "emniyet termostatı devrede" yazıyor ama çözüm önerisi olarak sadece servisi çağırın denmiş. Daha önce benzer bir arıza yaşayan oldu mu, servisi çağırmadan önce evde kontrol edilebilecek bir şey var mı? Sıkça reset atmak zararlı olur mu, yoksa belirli bir süreden fazla denememek mi lazım? Kışın ortasında kaldık, çocuklar da üşümeye başladı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule geçer. Teşekkürler.
Kombi birkaç haftadır başlarken garip bir tıkırtı sesi çıkarıyordu, o zaman önemsememiştim. Şimdi hiç alev oluşmuyor, ateşleme sesi bile gelmiyor. Ekranda sadece arıza kodu kalıyor. Kullanım kılavuzunda E9 için "emniyet termostatı devrede" yazıyor ama çözüm önerisi olarak sadece servisi çağırın denmiş. Daha önce benzer bir arıza yaşayan oldu mu, servisi çağırmadan önce evde kontrol edilebilecek bir şey var mı? Sıkça reset atmak zararlı olur mu, yoksa belirli bir süreden fazla denememek mi lazım? Kışın ortasında kaldık, çocuklar da üşümeye başladı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule geçer. Teşekkürler.
2019’dan beri kullandığımız Buderus GB062 kombide geçen hafta bir anda ısıtma ve sıcak su tamamen gitti. Ekranda E9 arıza kodu beliriyor, reset tuşuna basınca cihaz kapanıp açılıyor fakat kısa bir süre sonra tekrar aynı hataya geçiyor. Musluğu açınca su geliyor ama ısınmıyor, petekler de buz gibi. Kombinin yanında hafif bir yanık kokusu da var gibi hissettim ama emin olamadım. Elektriksel bir problem mi diye kontrol ettim, prize başka cihaz taktım çalışıyor. Gaz vanasını da kapatıp açtım bir değişiklik olmadı. Dışarıdan bakınca da herhangi bir su kaçağı ya da bar düşüklüğü göremedim, basınç 1.5 bar civarında. Kombi birkaç haftadır başlarken garip bir tıkırtı sesi çıkarıyordu, o zaman önemsememiştim. Şimdi hiç alev oluşmuyor, ateşleme sesi bile gelmiyor. Ekranda sadece arıza kodu kalıyor. Kullanım kılavuzunda E9 için "emniyet termostatı devrede" yazıyor ama çözüm önerisi olarak sadece servisi çağırın denmiş. Daha önce benzer bir arıza yaşayan oldu mu, servisi çağırmadan önce evde kontrol edilebilecek bir şey var mı? Sıkça reset atmak zararlı olur mu, yoksa belirli bir süreden fazla denememek mi lazım? Kışın ortasında kaldık, çocuklar da üşümeye başladı. Yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule geçer. Teşekkürler.