B
11 Mar 2024, 00:16#1
Çamaşır makinem Bosch WAT24480TR, yaklaşık 6 yıldır sorunsuz çalışıyordu. Son zamanlarda özellikle sıkma aşamasında aşırı titreme ve sağa sola kayma, yerinden oynamalar başladı. Makineyi banyoda sabit bir zemine koymuştuk, hatta zamanında terazide de kontrol etmiştim, dengede gözüküyordu. Ama son 1 aydır sıkma modunda makine çok fazla sallanıyor, neredeyse banyoda geziniyor diyebilirim. Hatta birkaç kere güç kablosu hafiften gerildiği için prizden çıkma noktasına geldi.
Çamaşırları aşırı doldurduğum zamanlarda eskiden de bazen hafif titremeler oluyordu ama şu an çamaşır az bile olsa yine aynı şekilde titremeye başladı. Altındaki ayakları birkaç kere kontrol ettim, ayarladım, tam yere temas ediyor. Makinenin altını temizleyip tekrar yerine yerleştirdim, ama değişen bir şey olmadı. Taşıma vidaları zaten yıllardır çıkık durumda. Amortisörle ilgili bir arıza olabilir mi diye okudum, ama emin olamadım. Kapağını açınca iç kısmında gözle görülür bir sorun yok gibi. Programı değiştirsem de sıkmada durum değişmiyor. Dengeli dağıtılmamış uyarısı bazen ekranda çıkıyor ama çoğu zaman makine kendisi düzeltip sıkmaya başlıyor.
Ailemden de biri makinenin kazanında hafif bir boşluk olup olmadığını kontrol etmemi önerdi, salladığımda çok az bir hareket var ama çok da anlamadım açıkçası. Servise sormadan önce evde denenebilecek bir şey var mı, amortisör mü yoksa başka bir parça mı sorunludur? Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Makineyi tamir etmeden kullanmaya devam etsem ileride daha büyük bir arıza çıkar mı merak ediyorum.
Çamaşır makinem Bosch WAT24480TR, yaklaşık 6 yıldır sorunsuz çalışıyordu. Son zamanlarda özellikle sıkma aşamasında aşırı titreme ve sağa sola kayma, yerinden oynamalar başladı. Makineyi banyoda sabit bir zemine koymuştuk, hatta zamanında terazide de kontrol etmiştim, dengede gözüküyordu. Ama son 1 aydır sıkma modunda makine çok fazla sallanıyor, neredeyse banyoda geziniyor diyebilirim. Hatta birkaç kere güç kablosu hafiften gerildiği için prizden çıkma noktasına geldi. Çamaşırları aşırı doldurduğum zamanlarda eskiden de bazen hafif titremeler oluyordu ama şu an çamaşır az bile olsa yine aynı şekilde titremeye başladı. Altındaki ayakları birkaç kere kontrol ettim, ayarladım, tam yere temas ediyor. Makinenin altını temizleyip tekrar yerine yerleştirdim, ama değişen bir şey olmadı. Taşıma vidaları zaten yıllardır çıkık durumda. Amortisörle ilgili bir arıza olabilir mi diye okudum, ama emin olamadım. Kapağını açınca iç kısmında gözle görülür bir sorun yok gibi. Programı değiştirsem de sıkmada durum değişmiyor. Dengeli dağıtılmamış uyarısı bazen ekranda çıkıyor ama çoğu zaman makine kendisi düzeltip sıkmaya başlıyor. Ailemden de biri makinenin kazanında hafif bir boşluk olup olmadığını kontrol etmemi önerdi, salladığımda çok az bir hareket var ama çok da anlamadım açıkçası. Servise sormadan önce evde denenebilecek bir şey var mı, amortisör mü yoksa başka bir parça mı sorunludur? Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Makineyi tamir etmeden kullanmaya devam etsem ileride daha büyük bir arıza çıkar mı merak ediyorum.