B
9 Mar 2024, 00:04#1
2017 yılında alınmış Bosch KGN56XL30N modeli buzdolabımız son bir haftadır soğutma problemi yapıyor. İlk başta sebzelik kısmında yiyeceklerin biraz yumuşamış olduğunu fark ettim, ama çok ciddiye almadık. Dün akşam ise üstteki normal raflarda da süt ve yoğurtlar iyice ılımış gibiydi, soğukluk neredeyse yoktu. Dışarıdan bakınca ekranında herhangi bir hata kodu görünmüyor, ışıkları yanıyor, motorun sesi de arada bir geliyor, yani tamamen ölü değil ama soğutmuyor gibi bir durum var. Dondurucu ise başta normaldi ama şimdi orada da biraz çözülme başlamış.
Kapağı uzun süre açık bırakmadık, arkasında ciddi bir tozlanma durumu yok, geçen ay süpürgeyle kabaca temizlemiştim. Fişini çekip 10 dakika bekleyip tekrar taktığımda da bir değişiklik olmadı. Sıcaklık ayarları fabrika çıkışı gibi, çocuk kilidi falan da devreye girmemiş.
Bir arkadaşım fan motoru arızası veya gaz kaçırması olabilir dedi ama tam emin olamadım. İç duvarda buzlanma yok, su sızıntısı da gözükmüyor. Daha önce buzdolabında böyle bir şey yaşamamıştık. Garanti süresi de bittiği için servise vermeden önce başka kontrol edilecek bir şey var mı diye buraya yazmak istedim. Benzer bir Bosch modelde başına gelen var mı, ya da evde basitçe bakılacak bir yer var mı? Elektrik bağlantısında ya da prize bağlı başka cihazlarda sıkıntı yok gibi duruyor. Geceleri motorun sesi hafiften duyuluyor, ama buz gibi bir hava üflemiyor. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Kapağı uzun süre açık bırakmadık, arkasında ciddi bir tozlanma durumu yok, geçen ay süpürgeyle kabaca temizlemiştim. Fişini çekip 10 dakika bekleyip tekrar taktığımda da bir değişiklik olmadı. Sıcaklık ayarları fabrika çıkışı gibi, çocuk kilidi falan da devreye girmemiş.
Bir arkadaşım fan motoru arızası veya gaz kaçırması olabilir dedi ama tam emin olamadım. İç duvarda buzlanma yok, su sızıntısı da gözükmüyor. Daha önce buzdolabında böyle bir şey yaşamamıştık. Garanti süresi de bittiği için servise vermeden önce başka kontrol edilecek bir şey var mı diye buraya yazmak istedim. Benzer bir Bosch modelde başına gelen var mı, ya da evde basitçe bakılacak bir yer var mı? Elektrik bağlantısında ya da prize bağlı başka cihazlarda sıkıntı yok gibi duruyor. Geceleri motorun sesi hafiften duyuluyor, ama buz gibi bir hava üflemiyor. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
2017 yılında alınmış Bosch KGN56XL30N modeli buzdolabımız son bir haftadır soğutma problemi yapıyor. İlk başta sebzelik kısmında yiyeceklerin biraz yumuşamış olduğunu fark ettim, ama çok ciddiye almadık. Dün akşam ise üstteki normal raflarda da süt ve yoğurtlar iyice ılımış gibiydi, soğukluk neredeyse yoktu. Dışarıdan bakınca ekranında herhangi bir hata kodu görünmüyor, ışıkları yanıyor, motorun sesi de arada bir geliyor, yani tamamen ölü değil ama soğutmuyor gibi bir durum var. Dondurucu ise başta normaldi ama şimdi orada da biraz çözülme başlamış. Kapağı uzun süre açık bırakmadık, arkasında ciddi bir tozlanma durumu yok, geçen ay süpürgeyle kabaca temizlemiştim. Fişini çekip 10 dakika bekleyip tekrar taktığımda da bir değişiklik olmadı. Sıcaklık ayarları fabrika çıkışı gibi, çocuk kilidi falan da devreye girmemiş. Bir arkadaşım fan motoru arızası veya gaz kaçırması olabilir dedi ama tam emin olamadım. İç duvarda buzlanma yok, su sızıntısı da gözükmüyor. Daha önce buzdolabında böyle bir şey yaşamamıştık. Garanti süresi de bittiği için servise vermeden önce başka kontrol edilecek bir şey var mı diye buraya yazmak istedim. Benzer bir Bosch modelde başına gelen var mı, ya da evde basitçe bakılacak bir yer var mı? Elektrik bağlantısında ya da prize bağlı başka cihazlarda sıkıntı yok gibi duruyor. Geceleri motorun sesi hafiften duyuluyor, ama buz gibi bir hava üflemiyor. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.