H
5 Mar 2024, 00:01#1
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Beko DN162320 model çift kapılı buzdolabında son birkaç haftadır ilginç bir sorun var. Normalde üst kısmı (dondurucu) olması gerektiği gibi çalışıyor, donmuş ürünlerde bir sıkıntı yok, buzlar gayet sert. Fakat alt kısım, yani taze gıda bölmesi, soğutmamaya başladı. Önceleri sadece biraz daha az soğuk gibi geliyordu ama şimdi artık süt, yoğurt gibi şeyler neredeyse oda sıcaklığına yakın çıkıyor. Ayarı 4’e alıp bir gün beklememize rağmen düzelmedi. Motor sesi geliyor, sürekli çalışıyor gibi ve arada bir buzdolabının tam ortasından su sesi benzeri bir tıkırtı da duyuluyor. Kapak lastiklerini, hava kanallarını kontrol ettim, dıştan bir sorun göremedim.
Şimdiye kadar arkadan fişi çekip bir süre bekledik, yeniden taktık ama bir değişiklik olmadı. İç aydınlatma ve dijital panel normal görünüyor. Dondurucuda buzlanma da yok, aşağıda ise bir ara nemlenme oldu ama şimdi kuru sanki. Pandemi zamanı bir kez yine benzer bir soğutma sorunu olmuştu, o zaman buzlukta aşırı buzlanma vardı ve eritince düzelmişti. Fakat şimdi buzlanma göremiyorum. Arka kısmı da temizledim toz açısından, fazla bir kir yoktu. Birkaç gündür sürekli yoğurtlar bozuluyor, dolaba koyduğumuz şeyler dayanmıyor.
Garanti süresi bittiği için servisi hemen çağırmadan önce burada sorayım dedim. Beko buzdolaplarında böyle alt soğutmama problemiyle karşılaşan var mı acaba, veya evde denenebilecek başka bir şey var mı? Bu arada dolabı çok doldurmadık, arka duvarla yiyecekler arasında mesafe de var. Alt kısımda fan sesi geliyor ama üstteki kadar güçlü değil sanki. Termostat ya da sensör arızası olabilir mi diye düşünüyorum ama emin değilim. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
Şimdiye kadar arkadan fişi çekip bir süre bekledik, yeniden taktık ama bir değişiklik olmadı. İç aydınlatma ve dijital panel normal görünüyor. Dondurucuda buzlanma da yok, aşağıda ise bir ara nemlenme oldu ama şimdi kuru sanki. Pandemi zamanı bir kez yine benzer bir soğutma sorunu olmuştu, o zaman buzlukta aşırı buzlanma vardı ve eritince düzelmişti. Fakat şimdi buzlanma göremiyorum. Arka kısmı da temizledim toz açısından, fazla bir kir yoktu. Birkaç gündür sürekli yoğurtlar bozuluyor, dolaba koyduğumuz şeyler dayanmıyor.
Garanti süresi bittiği için servisi hemen çağırmadan önce burada sorayım dedim. Beko buzdolaplarında böyle alt soğutmama problemiyle karşılaşan var mı acaba, veya evde denenebilecek başka bir şey var mı? Bu arada dolabı çok doldurmadık, arka duvarla yiyecekler arasında mesafe de var. Alt kısımda fan sesi geliyor ama üstteki kadar güçlü değil sanki. Termostat ya da sensör arızası olabilir mi diye düşünüyorum ama emin değilim. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Beko DN162320 model çift kapılı buzdolabında son birkaç haftadır ilginç bir sorun var. Normalde üst kısmı (dondurucu) olması gerektiği gibi çalışıyor, donmuş ürünlerde bir sıkıntı yok, buzlar gayet sert. Fakat alt kısım, yani taze gıda bölmesi, soğutmamaya başladı. Önceleri sadece biraz daha az soğuk gibi geliyordu ama şimdi artık süt, yoğurt gibi şeyler neredeyse oda sıcaklığına yakın çıkıyor. Ayarı 4’e alıp bir gün beklememize rağmen düzelmedi. Motor sesi geliyor, sürekli çalışıyor gibi ve arada bir buzdolabının tam ortasından su sesi benzeri bir tıkırtı da duyuluyor. Kapak lastiklerini, hava kanallarını kontrol ettim, dıştan bir sorun göremedim. Şimdiye kadar arkadan fişi çekip bir süre bekledik, yeniden taktık ama bir değişiklik olmadı. İç aydınlatma ve dijital panel normal görünüyor. Dondurucuda buzlanma da yok, aşağıda ise bir ara nemlenme oldu ama şimdi kuru sanki. Pandemi zamanı bir kez yine benzer bir soğutma sorunu olmuştu, o zaman buzlukta aşırı buzlanma vardı ve eritince düzelmişti. Fakat şimdi buzlanma göremiyorum. Arka kısmı da temizledim toz açısından, fazla bir kir yoktu. Birkaç gündür sürekli yoğurtlar bozuluyor, dolaba koyduğumuz şeyler dayanmıyor. Garanti süresi bittiği için servisi hemen çağırmadan önce burada sorayım dedim. Beko buzdolaplarında böyle alt soğutmama problemiyle karşılaşan var mı acaba, veya evde denenebilecek başka bir şey var mı? Bu arada dolabı çok doldurmadık, arka duvarla yiyecekler arasında mesafe de var. Alt kısımda fan sesi geliyor ama üstteki kadar güçlü değil sanki. Termostat ya da sensör arızası olabilir mi diye düşünüyorum ama emin değilim. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm bilen varsa yazarsa çok sevinirim.