Beko BM 6016 bulaşık makinesi su almıyor

cakirselin · 29 Mar 2026, 03:03 · 488 görüntülenme · 7 yanıt

488 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
C
cakirselin
Üye
29 Mar 2026, 03:03#1

Beko BM 6016 model bulaşık makinesinde enteresan bir sorunla karşılaştım, belki başına gelen vardır diye yazıyorum. Makineyi normal şekilde açıyorum, programı seçiyorum, start’a basıyorum ama makine su almaya geçmiyor. Yani içeriden gelen o su sesi hiç yok, sadece hafif bir uğultu yapıyor öyle kalıyor. Bir de ekranında herhangi bir arıza kodu vs. çıkmıyor. Musluk açık, basınçta problem yok çünkü musluktan su normal akıyor, hortumu da söküp baktım tıkanıklık yok gibi. Filtreyi de kontrol ettim, o da temiz.

Başta muslukta sıkıntı var sandım, ama başka bir bulaşık makinesiyle aynı musluktan yıllarca su aldık bir sorun çıkmadı. Tek değişen bu makine oldu. Eski makineyi söküp Beko BM 6016’yı takınca bir süre çalıştı, şimdi 2 haftadır böyle yaptı. Fişini çekip beklettim, kapağı açıp kapadım, resetledim falan ama tık yok. Makineyi ilk aldığımda da iki kere suyu geç alıyordu ama sonra düzelmişti, şimdi hiç almıyor.

Valla servis çağırmaya korkuyorum, geçen ay çamaşır makinesine gelen usta kart diye 4 bin lira yazdı, ben de kafadan her şeyin kart deyip para istemesinden bıktım. Acaba su ventiliyle mi alakalıdır ya da başka fikri olan var mı? Kendi başına çözen oldu mu? Açıkçası işin ustasından duymak isterim, yoksa mecbur ustaya gidecek. Beko bu BM 6016 modelde kronik bir problem mi var, daha önce bu makineye bakan olduysa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden herkese kolay gelsin.
D
Deniz.Kara_1848
Üye
29 Mar 2026, 06:30#2
Hocam bizim burda da BM 6016 var, geçen sene aynı olay oldu. Su ventili dedi usta, parça ucuz ama işçilikte kitliyorlar. Vana gibi küçük bir şey, değişince düzeldi. Sana da ondan olabilir, bi baktır derim.
I
isik.mer
Üye
30 Mar 2026, 20:12#3
Dostum, makinenin altında su kaçağı var mı diye bak. Altında su varsa makine güvenlikten kitliyor kendini, su almıyor. Bizim komşunun aynısı olmuştu, altı ıslak mı bi kontrol et istersen.
O
oktaygunes
Üye
2 Nis 2026, 22:05#4
Valla billa ben bu modelin kronik hortum tıkanma muhabbetini çok duydum. Sen hortumu söküp musluğa tut bak, içinden su geçiyor mu? Tıkanıksa makineye su gitmiyor olabilir.
U
ufuk_tekin
Üye
7 Nis 2026, 14:51#5
Üstad, makinenin içindeki ince filtreyi söküp temizledin mi tam? Bazen gözle bakınca temiz görünüyor ama içi dolmuş oluyor. Bir çıkarıp bi güzel yıka, dene. Bizde o çözmüştü zamanında.
Y
y_celik
Üye
12 Nis 2026, 09:23#6
Ben de Beko BM 6016 kullanıyorum, geçen yıl su almıyordu, reset atınca düzelmişti ama sen zaten denemişsin. Başka ışık falan yanıyor mu ekranda? Bi hata kodu vermesi lazımdı normalde.
K
kahraman.pel
Üye
18 Nis 2026, 09:42#7
Üstteki arkadaşların dediği mantıklı ama bizimkinde ana kart gitmişti. Su almıyor, hiç tepki vermiyordu. Servis geldi, “kart” dedi, 3 bin bayıldık. Eğer elektriği geliyor, uğultu yapıyorsa belki de kart değildir, ama dikkat et hocam, kazık yememek için iyice araştır.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.