Baymak Luna 24 Fi Kombi Su Isıtmıyor, Petekler Sıcak

Volkan.Aslan_886 · 7 Nis 2024, 01:21 · 92 görüntülenme · 3 yanıt

92 görüntülenme3 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları3 mesaj
V
Volkan.Aslan_886
Üye
7 Nis 2024, 01:21#1
Geçen haftadan beri Baymak Luna 24 Fi kombide şöyle bir sorun ortaya çıktı. Kombi petekleri gayet normal ısıtıyor, ev sıcacık oluyor fakat musluktan sıcak su almak istediğimde su ılık akıyor, tam anlamıyla sıcak olmuyor. Öncesinde böyle bir şey yoktu, musluk suyu da gayet sıcak geliyordu. Şimdi musluğun kolunu tam sıcak tarafa çevirsem de ya ılık ya da neredeyse soğuğa yakın bir su akıyor. Hatta birkaç kez musluğu açarken kısa bir süreliğine su ısınıyor, sonra hemen ılığa dönüyor. Peteklerde herhangi bir problem yok, hepsi ısınıyor. Kombinin ekranında herhangi bir hata kodu da çıkmıyor, çalışıyor gibi gözüküyor. Suyu açınca kombiden su ısıtma sesi geliyor ama beklediğim sıcaklık kesinlikle olmuyor.

Geçen sene kart arızası yaşamıştık, o zaman komple kart değişmişti ama o arıza farklıydı, kombi hiç çalışmıyordu. Şimdi ise sadece musluktan sıcak su sıkıntısı var. Çakmak sesi geliyor, bazen alev işareti gözüküyor ama faydası yok. Basınç 1,5 civarında ve normal. Filtreyi ve musluk başlıklarını kontrol ettim, tıkalı gibi bir durum yok. Kullanım suyu ayarında da herhangi bir değişiklik yapmadım, önceden olduğu gibi ayarladım.

Bu arada, sıcak suyun basıncı da gayet normal, zayıf değil. Kombiyi kapatıp açtım, fişini çekip taktım, yine değişmedi. Petek modunu kapatıp sadece su modunu açsam da sorun devam ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? Servisi çağırmadan önce yapılacak bir şey var mı, yoksa direkt servis mi gerekir? Kombi yaklaşık 8 yaşında.
K
Koray.nal492
Üye
13 Nis 2024, 01:36#2
Aynı model Baymak var bende de, geçen kış benzer bir problem yaşamıştım. Musluktan suyu açınca kısa süreli bir ısınma oluyor, sonra hemen soğuyordu. Bizde eşanjör tıkalı çıkmıştı, kombinin içinde kireçlenme olmuş dediler. Servis gelip eşanjöre kimyasal uyguladı, bayağı pislik çıktı. Sonra su tekrar ısınmaya başladı. Özellikle suyun basıncı normal olup da ısınma azaldıysa genelde bu kireç işi oluyor dediler. Eğer uzun zamandır bakım yapılmadıysa bir bakmakta fayda var. Kendi başına tabii açmak riskli, elektrik ve gaz açısından tehlikeli oluyor. Servis dışında yapılacak çok bir şey yok gibi.
A
Arda.elik_3476
Üye
19 Nis 2024, 01:37#3
Kombinin sıcak su kısmı düzgün çalışmıyorsa, bazen üç yollu vana arızası da yapıyor bu işi. Peteklere sıcak su gidiyor ama musluktan istediğin gibi gelmiyorsa, vana sıkışıp kalmış olabilir. Bu parça bazen takılı kalınca sıcak suyu peteklere vermeye devam ediyor, musluk tarafı ısınmıyor. Yorumlardaki gibi eşanjör kireçlenmesi de olabilir, özellikle suda kireç fazlaysa. Ama önce musluğu açınca kombi ateşleme yapıyor mu, alev göstergesi ne kadar kalıyor, ona bir bakmak lazım. Alev hemen sönüyorsa problem sensörde de olabilir. Özellikle kombin eskiyse, su devresinde tıkanma olup olmadığını servis net şekilde bakabiliyor. Bu arada, sıcak su akış süresiyle ilgili bir değişiklik oldu mu, yani musluğu açınca su hemen geliyor mu, yoksa bir gecikme oluyor mu? Bunlar da önemli.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.