H
8 Nis 2024, 01:56#1
Yaklaşık 6 yıldır kullandığımız Baymak Luna 24 Fi model kombide son birkaç haftadır tuhaf bir sorun var. Sıcak suyu açınca ilk başta su gayet iyi ısınıyor ama 1-2 dakika sonra ısı oldukça düşüyor, neredeyse ılık akmaya başlıyor. Petekleri ısınsın diye kombiyi kış moduna aldığımızda ise petekler başta hafif ısınıyor ama kısa süre sonra soğuyor, kombinin çalıştığını duyuyorum fakat sanki suyu hiç dolaştırmıyor gibi. Yani kombi ateşleme yapıyor ama ısıyı yeterince yükseltmiyor gibi bir durum var. Ekranda herhangi bir hata kodu çıkmıyor, bazen sadece düşük alev simgesi yanıp sönüyor.
Basıncı kontrol ettim, 1.5 bar civarında. Kombinin altında ikiye bölünmüş eski tip musluklar var, bazen su eksik mi diye şüphelenip biraz su bastım ama değişen bir şey olmadı. Filtresini geçen ay temizlemiştim, tıkalı değildi. Bazen kombinın altındaki sıcak su borusu bayağı sıcak oluyor ama peteklerin girişleri soğuk kalıyor. Sıcak suyu açınca petekler biraz daha ısınıyor, ama sonra tekrar soğuyorlar. Birkaç gündür banyoda tıraş olurken su iyice soğumaya başladı, eskiden böyle değildi.
Kombi bakımını düzenli yaptırmadık, sadece geçen sene bir kez genel bakım yaptırmıştık. Usta o zaman eşanjörde kireçlenme olabilir demişti ama net bir şey saptamamıştı. Kombinin genelde düşük ayarda çalıştırıyoruz, kışın bile çok yüksek dereceye getirmiyoruz. Şimdi ise hem sıcak su hem de peteklerde bu düşüş olunca tam olarak nereden kaynaklandığını kestiremiyorum.
Belki üç yıla yakındır ilk defa böyle bir sorun çıktı. Direkt kart arızası mıdır yoksa üç yollu vana, sensör ya da eşanjör problemi mi olabilir diye kafamda sorular var. Ekstra bir ses, tıkırtı veya su kaçağı yok. Servisi çağırmadan önce evde yapılabilecek bir şey var mıdır, başına gelen oldu mu, öneriniz var mı?
Basıncı kontrol ettim, 1.5 bar civarında. Kombinin altında ikiye bölünmüş eski tip musluklar var, bazen su eksik mi diye şüphelenip biraz su bastım ama değişen bir şey olmadı. Filtresini geçen ay temizlemiştim, tıkalı değildi. Bazen kombinın altındaki sıcak su borusu bayağı sıcak oluyor ama peteklerin girişleri soğuk kalıyor. Sıcak suyu açınca petekler biraz daha ısınıyor, ama sonra tekrar soğuyorlar. Birkaç gündür banyoda tıraş olurken su iyice soğumaya başladı, eskiden böyle değildi.
Kombi bakımını düzenli yaptırmadık, sadece geçen sene bir kez genel bakım yaptırmıştık. Usta o zaman eşanjörde kireçlenme olabilir demişti ama net bir şey saptamamıştı. Kombinin genelde düşük ayarda çalıştırıyoruz, kışın bile çok yüksek dereceye getirmiyoruz. Şimdi ise hem sıcak su hem de peteklerde bu düşüş olunca tam olarak nereden kaynaklandığını kestiremiyorum.
Belki üç yıla yakındır ilk defa böyle bir sorun çıktı. Direkt kart arızası mıdır yoksa üç yollu vana, sensör ya da eşanjör problemi mi olabilir diye kafamda sorular var. Ekstra bir ses, tıkırtı veya su kaçağı yok. Servisi çağırmadan önce evde yapılabilecek bir şey var mıdır, başına gelen oldu mu, öneriniz var mı?
Yaklaşık 6 yıldır kullandığımız Baymak Luna 24 Fi model kombide son birkaç haftadır tuhaf bir sorun var. Sıcak suyu açınca ilk başta su gayet iyi ısınıyor ama 1-2 dakika sonra ısı oldukça düşüyor, neredeyse ılık akmaya başlıyor. Petekleri ısınsın diye kombiyi kış moduna aldığımızda ise petekler başta hafif ısınıyor ama kısa süre sonra soğuyor, kombinin çalıştığını duyuyorum fakat sanki suyu hiç dolaştırmıyor gibi. Yani kombi ateşleme yapıyor ama ısıyı yeterince yükseltmiyor gibi bir durum var. Ekranda herhangi bir hata kodu çıkmıyor, bazen sadece düşük alev simgesi yanıp sönüyor. Basıncı kontrol ettim, 1.5 bar civarında. Kombinin altında ikiye bölünmüş eski tip musluklar var, bazen su eksik mi diye şüphelenip biraz su bastım ama değişen bir şey olmadı. Filtresini geçen ay temizlemiştim, tıkalı değildi. Bazen kombinın altındaki sıcak su borusu bayağı sıcak oluyor ama peteklerin girişleri soğuk kalıyor. Sıcak suyu açınca petekler biraz daha ısınıyor, ama sonra tekrar soğuyorlar. Birkaç gündür banyoda tıraş olurken su iyice soğumaya başladı, eskiden böyle değildi. Kombi bakımını düzenli yaptırmadık, sadece geçen sene bir kez genel bakım yaptırmıştık. Usta o zaman eşanjörde kireçlenme olabilir demişti ama net bir şey saptamamıştı. Kombinin genelde düşük ayarda çalıştırıyoruz, kışın bile çok yüksek dereceye getirmiyoruz. Şimdi ise hem sıcak su hem de peteklerde bu düşüş olunca tam olarak nereden kaynaklandığını kestiremiyorum. Belki üç yıla yakındır ilk defa böyle bir sorun çıktı. Direkt kart arızası mıdır yoksa üç yollu vana, sensör ya da eşanjör problemi mi olabilir diye kafamda sorular var. Ekstra bir ses, tıkırtı veya su kaçağı yok. Servisi çağırmadan önce evde yapılabilecek bir şey var mıdır, başına gelen oldu mu, öneriniz var mı?