Baymak Duo Tec 24 kombi ısıtma yapmıyor ama sıcak su çıkıyor

tuars · 2 Nis 2026, 17:28 · 185 görüntülenme · 7 yanıt

185 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
T
tuars
Üye
2 Nis 2026, 17:28#1
Selam arkadaşlar,
Elimdeki Baymak Duo Tec 24 kombinle ilgili garip bir durum yaşıyorum. Sıcak su gayet güzel çıkıyor, hiçbir sorun yok ama ısıtma tarafında sıkıntı var. Sabah kalktığımda evde soğuk oluyor, radyatörler ılık bile değil.
Kombinin ekranında herhangi bir hata kodu görünmüyor. Termostat 22 dereceye ayarlı ama ev 16-17 derece civarında kalıyor. Kombi çalışıyo gibi duruyor, ses de geliyor içinden ama pekler ısınmıyor gibi. Bazen kısa süreliğine ısıtmaya geçiyor sanki, sonra tekrar duruyor.
Su basıncına baktım, 1.2 bar gösteriyor ki normal olması lazım. Pilottan da kontrol ettim, mavi alev yanıyor sorunsuz. Radyatör vanalarını da tek tek kontrol ettim, hepsi açık. Kombiyi kapatıp açtım birkaç kez, ilk başta biraz ısıtıyor gibi oluyor ama sonra yine aynı.
En garip tarafı sıcak suyun hiç sorunu olmaması. Muslukları açtığımda anında sıcak su geliyor, bol miktarda. Ama petekler bir türlü ısınmıyor. 3 yıllık kombi, daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık. Geçen kış gayet güzel çalışıyordu.
Kendi başıma yapabileceğim bir şey var mı acaba? Servisi aramadan önce sizin önerilerinizi almak istedim. Benzer sorunu yaşayan oldu mu aranızda?
D
Derya.Korkmaz_654
Üye
3 Nis 2026, 05:49#2
Bu işte üç yollu vana var bence. Sıcak su çıkması ama ısıtma yapmaması klasik üç yollu vana arızası belirtisi. Vana sıcak su tarafında takılı kalmış, ısıtma devresine geçmiyor. Benim kombimdede geçen sene aynısı olmuştu, vanayı değiştirdikten sonra düzeldi. Ama kendi başına yapabileceğin bir şey yok maalesef, usta lazım.
G
Gl.zer_2906
Üye
4 Nis 2026, 14:19#3
Hocam termostat kabloları kontrolü yaptın mı? Bazen termostat sinyali gitmiyor kombiye, o zaman da böyle oluyor. Termostattan ısıtma isteği gelmezse kombi sıcak suyu verir ama ısıtmaya geçmez. Kaloriferi manuel olarak açık konumuna getirip bi dene bakalım.
Y
yildiz.tugba
Üye
7 Nis 2026, 16:03#4
NTC sensörü olabilir bu. Sıcak su devresindeki NTC çalışıyor ama ısıtma devresindeki bozulmuş olabilir. O zaman kombi ısıtma tarafından doğru sıcaklık okumuyor, dolayısıyla gerektiği kadar çalışmıyor. Benzer modelde böyle sorun yaşayan vardı forumda.
M
Mehmet.zkan_4211
Üye
16 Nis 2026, 09:50#5
Sirkülasyon pompası zayıf çalışıyor olabilir mi? Bizimkinde pompa arızalandığında da böyle olmuştu. Sıcak su tarafı sorunsuz ama petek devresinde yeterli sirkülasyon olmuyordu. Kombiyi açtığın zaman pompa sesini duyuyor musun?
K
kagan_yalcin
Üye
29 Nis 2026, 11:58#6
Eşanjör kirlenmiş olma ihtimali var. Özellikle ısıtma devresindeki eşanjör kireçlendi ise bu belirtileri verir. Sıcak su eşanjörü temizse su gayet güzel çıkar ama ısıtma eşanjörü tıkalı ise petekler ısınmaz. Kaç yıldır bakım yaptırmadın?
T
Tolga.Koak_585
Üye
12 May 2026, 09:36#7
Genleşme tankı kontrol edilmeli bence. Su basıncı normal görünse de genleşme tankının membranı yırtılmış olabilir. Bu durumda sistem basıncı düzgün çalışmaz, dolayısıyla ısıtma performansı düşer. Tank arızalı ise kombi koruma moduna geçer.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.