Ariston Alys R32 12000 Klima Soğutmuyor Yardım

pol_demir · 6 Mar 2026, 20:14 · 461 görüntülenme · 5 yanıt

461 görüntülenme5 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları5 mesaj
P
pol_demir
Üye
6 Mar 2026, 20:14#1

Selamlar dostlar,

Evde yaklaşık 2 yıldır kullandığım Ariston Alys R32 12000 model klimada ilginç bir sıkıntı başladı. Geçen yaz hiçbir problemi yoktu, buz gibi çalışıyodu, odada donuyorduk resmen. Ama bu sene yaz gelince açtım, cihaz çalışıyor, sesinde falan sıkıntı yok ama ne kadar düşük dereceye alsam da doğru düzgün soğuk üflemiyor. Fanı, modları, dereceleri hepsini denedim, havayı üflüyor ama serinlik hissi yok neredeyse. Direkt oda sıcaklığında üflüyor gibi.

Kumandadan klimayı açınca iç ünite sorunsuz başlıyor, dış ünite de çalışıyor gibi gözüküyor ama dış ünitedeki borulara ellediğimde çok fazla bir soğukluk hissedemiyorum. Geçen sene dış ünitenin boruları buz gibi oluyordu, şimdi ılık kalıyor. Gazı mı bitti diye düşündüm ama daha 2 sene oldu takılalı, öyle kolay gaz mı kaçar? Ortada bir kaçak veya su damlama da yok. Filtrelerini falan temizledim, tozdan değildir diye düşündüm, yine değişen bir şey olmadı.

Servisi aradım adamlar “kart arızası olabilir, gaz eksilmiştir, ısı sensörü bozuk olabilir” deyip hemen gelsinler diye 700 TL servis ücreti çakıyorlar. Hani sırf bakmaya yani. O yüzden önce buraya yazmak istedim, belki başına gelen ya da çözümünü bilen vardır diye. Ariston’un diğer cihazlarını kullananlar da var aramızda biliyorum, bu modelde kronik bir problem mi var acaba? Ustalar, tecrübeliler bir bakın da boşa servis parası vermeyelim. Şimdiden teşekkürler, başına gelen varsa yazsın valla kafayı yemek üzereyim şu sıcakta.
E
Esra.Tekin_700
Üye
6 Mar 2026, 23:28#2
Hocam direkt gaz eksikliği gibi duruyo ama 2 senede kaçmaz normalde kolay kolay. Dış ünitenin büyük borusuna el at bak, buz gibi olması lazım. Sıcaksa ya da ılıksa sistemde gaz yoktur, bi yerden kaçak yaptıysa geçmiş olsun gaz basılması gerek. Servis gelir gaz basar 1500’den aşağıya yapmazlar valla dikkat et kazıklamasınlar.
H
hilal_sar
Üye
9 Mar 2026, 00:00#3
Bizim ofiste de Ariston vardı, benzer model. Aynı senin dediğin gibi havayı üflüyodu ama serinletmiyordu. Sonra dış ünitede bir tane role değişti iş düzeldi. Servis kart deyip 4 bin istedi, başka bir usta roleyi 300’e halletti. Usta seçimine dikkat et, direkt kart diyenlere güvenme derim.
K
koc_ufuk
Üye
16 Mar 2026, 00:32#4
Kardeşim filtreyi yıkadın mı tam? Bazen gözle toz kalmamış gibi duruyo ama tıkalı oluyo, o yüzden de hava sirkülasyonu düşüyo. Uğraşmak istemezsen fişi çek, kapağı aç, filtreleri sabunlu suya at güzelce yıka havalandır bi dene sonra. Bazen en basit yerden çıkıyo sıkıntı.
S
simsek_simge
Üye
30 Mar 2026, 00:49#5
Benim başıma gelmişti geçen yaz başka marka klimada, dış ünite pervanesi dönmesine rağmen kompresör devreye girmiyodu, o yüzden de soğutmuyodu. Yine ses var görüntü var, serinlik yoktu yani. Senin dış ünitede kompresör sesi geliyor mu net? Bir sarsıntı, titreşim, düşük bir uğultu duyman lazım. Yoksa kompresör bozulmuştur maazallah.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.