P
6 Mar 2026, 20:14#1
Selamlar dostlar,
Evde yaklaşık 2 yıldır kullandığım Ariston Alys R32 12000 model klimada ilginç bir sıkıntı başladı. Geçen yaz hiçbir problemi yoktu, buz gibi çalışıyodu, odada donuyorduk resmen. Ama bu sene yaz gelince açtım, cihaz çalışıyor, sesinde falan sıkıntı yok ama ne kadar düşük dereceye alsam da doğru düzgün soğuk üflemiyor. Fanı, modları, dereceleri hepsini denedim, havayı üflüyor ama serinlik hissi yok neredeyse. Direkt oda sıcaklığında üflüyor gibi.
Kumandadan klimayı açınca iç ünite sorunsuz başlıyor, dış ünite de çalışıyor gibi gözüküyor ama dış ünitedeki borulara ellediğimde çok fazla bir soğukluk hissedemiyorum. Geçen sene dış ünitenin boruları buz gibi oluyordu, şimdi ılık kalıyor. Gazı mı bitti diye düşündüm ama daha 2 sene oldu takılalı, öyle kolay gaz mı kaçar? Ortada bir kaçak veya su damlama da yok. Filtrelerini falan temizledim, tozdan değildir diye düşündüm, yine değişen bir şey olmadı.
Servisi aradım adamlar “kart arızası olabilir, gaz eksilmiştir, ısı sensörü bozuk olabilir” deyip hemen gelsinler diye 700 TL servis ücreti çakıyorlar. Hani sırf bakmaya yani. O yüzden önce buraya yazmak istedim, belki başına gelen ya da çözümünü bilen vardır diye. Ariston’un diğer cihazlarını kullananlar da var aramızda biliyorum, bu modelde kronik bir problem mi var acaba? Ustalar, tecrübeliler bir bakın da boşa servis parası vermeyelim. Şimdiden teşekkürler, başına gelen varsa yazsın valla kafayı yemek üzereyim şu sıcakta.
Selamlar dostlar, Evde yaklaşık 2 yıldır kullandığım Ariston Alys R32 12000 model klimada ilginç bir sıkıntı başladı. Geçen yaz hiçbir problemi yoktu, buz gibi çalışıyodu, odada donuyorduk resmen. Ama bu sene yaz gelince açtım, cihaz çalışıyor, sesinde falan sıkıntı yok ama ne kadar düşük dereceye alsam da doğru düzgün soğuk üflemiyor. Fanı, modları, dereceleri hepsini denedim, havayı üflüyor ama serinlik hissi yok neredeyse. Direkt oda sıcaklığında üflüyor gibi. Kumandadan klimayı açınca iç ünite sorunsuz başlıyor, dış ünite de çalışıyor gibi gözüküyor ama dış ünitedeki borulara ellediğimde çok fazla bir soğukluk hissedemiyorum. Geçen sene dış ünitenin boruları buz gibi oluyordu, şimdi ılık kalıyor. Gazı mı bitti diye düşündüm ama daha 2 sene oldu takılalı, öyle kolay gaz mı kaçar? Ortada bir kaçak veya su damlama da yok. Filtrelerini falan temizledim, tozdan değildir diye düşündüm, yine değişen bir şey olmadı. Servisi aradım adamlar “kart arızası olabilir, gaz eksilmiştir, ısı sensörü bozuk olabilir” deyip hemen gelsinler diye 700 TL servis ücreti çakıyorlar. Hani sırf bakmaya yani. O yüzden önce buraya yazmak istedim, belki başına gelen ya da çözümünü bilen vardır diye. Ariston’un diğer cihazlarını kullananlar da var aramızda biliyorum, bu modelde kronik bir problem mi var acaba? Ustalar, tecrübeliler bir bakın da boşa servis parası vermeyelim. Şimdiden teşekkürler, başına gelen varsa yazsın valla kafayı yemek üzereyim şu sıcakta.