E
21 Oca 2026, 00:51#1
Dostlar selam, dertliyim valla. 3 senelik Arçelik 2398 CEI model no frost buzdolabım var, geçen hafta başladı artistik yapmaya. Üst taraf derin dondurucu gibi çalışıyo, buzlar maşallah kırağı tutmuş, ama alt kısmın içi resmen ılık. Yoğurt falan bozuldu, süt ekşidi, etiketleri okuyorum son kullanma tarihi geçmemiş ama dolap bildiğin soğutmuyo aşağıda. Şimdi kafamı karıştıran şey şu: Motor sesi geliyo, arada fan sesi de duyuyorum, ışıklar falan normal yanıyor. Fişten çekip yarım gün beklettim, biraz düzelir gibi oldu sonra yine aynı. Baktım çekmecelerin arkasında su damlacıkları var, acaba hava sirkülasyonu mu sıkıntılı diye düşündüm. Bazen aşırı dolu oluyor, sebzeliği bile tıkıştırıyoruz, ondan olabilir mi bilmiyorum.
Servisi aradım, telefonda "kart arızası olabilir, 3000 TL civarı" dedi, resmen soğudum. Daha 3 sene oldu alalı, garantisi de yeni bitti tam klasik Türk işi. Kendim bir şey yapabilir miyim diye bakındım internette ama herkes başka bir şey diyor. Birileri rezistans arızalı diyor, diğeri tahliye deliği tıkalı diyor, kafam iyice karıştı. Dolap komple boşaltıp arkayı açıp bakmak mantıklı mı sizce? Aynı sorunu yaşayan var mı? Ustaya güven olmuyor, biri gelir kart der, biri rezistans der, cebimizden gidecek belli. Prizle, elektrikle falan çok oynamak istemiyorum ama kolay çözümü varsa bi denemek isterim. Benim gibi yaşayan var mı, ya da bu Arçelik no frostlarda kronik bişi mi bu olay? Valla yardımcı olan olursa makbule geçer, özellikle şu kart mevzusunu abartanlar mı var anlamadım. Herkese şimdiden eyvallah, fikirlerinize açığım, sabırla bekliyorum.
Dostlar selam, dertliyim valla. 3 senelik Arçelik 2398 CEI model no frost buzdolabım var, geçen hafta başladı artistik yapmaya. Üst taraf derin dondurucu gibi çalışıyo, buzlar maşallah kırağı tutmuş, ama alt kısmın içi resmen ılık. Yoğurt falan bozuldu, süt ekşidi, etiketleri okuyorum son kullanma tarihi geçmemiş ama dolap bildiğin soğutmuyo aşağıda. Şimdi kafamı karıştıran şey şu: Motor sesi geliyo, arada fan sesi de duyuyorum, ışıklar falan normal yanıyor. Fişten çekip yarım gün beklettim, biraz düzelir gibi oldu sonra yine aynı. Baktım çekmecelerin arkasında su damlacıkları var, acaba hava sirkülasyonu mu sıkıntılı diye düşündüm. Bazen aşırı dolu oluyor, sebzeliği bile tıkıştırıyoruz, ondan olabilir mi bilmiyorum. Servisi aradım, telefonda "kart arızası olabilir, 3000 TL civarı" dedi, resmen soğudum. Daha 3 sene oldu alalı, garantisi de yeni bitti tam klasik Türk işi. Kendim bir şey yapabilir miyim diye bakındım internette ama herkes başka bir şey diyor. Birileri rezistans arızalı diyor, diğeri tahliye deliği tıkalı diyor, kafam iyice karıştı. Dolap komple boşaltıp arkayı açıp bakmak mantıklı mı sizce? Aynı sorunu yaşayan var mı? Ustaya güven olmuyor, biri gelir kart der, biri rezistans der, cebimizden gidecek belli. Prizle, elektrikle falan çok oynamak istemiyorum ama kolay çözümü varsa bi denemek isterim. Benim gibi yaşayan var mı, ya da bu Arçelik no frostlarda kronik bişi mi bu olay? Valla yardımcı olan olursa makbule geçer, özellikle şu kart mevzusunu abartanlar mı var anlamadım. Herkese şimdiden eyvallah, fikirlerinize açığım, sabırla bekliyorum.