Arçelik 7100 M çamaşır makinesi su almıyor yardım

orhan_zor · 28 Mar 2026, 10:04 · 501 görüntülenme · 7 yanıt

501 görüntülenme7 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları7 mesaj
O
orhan_zor
Üye
28 Mar 2026, 10:04#1
Arkadaşlar selam, elimde büyük dert var ya. Arçelik 7100 M modelim var, 4 senedir kullanıyorduk hiç sorun yaşamadık. Dün akşam çamaşır atayım dedim, deterjanı koydum programı seçtim start bastım ama makine hiç su almıyor. Sadece oturup duruo, hiçbir ses gelmiyor. Kapağı açıp baktım tambura su girmemiş.
Musluk açık tabi, hortum takılı hep aynı yerdeydi zaten. Başka programları da denedim aynı şey. Eco 40 da denedim, pamuk 60 da denedim olmadı. Kapağı sıkıca kapadım, deterjan çekmecesini de çıkarıp taktım belki orada bi sorun vardır diye ama yok.
Fişini çektim 10 dakika bekleyip taktım belki kendine gelir diye o da olmadı. Su giriş hortumunu çıkardım takla attırdım, su geliyordu normal. Hortumu da kontrol ettim ezikmesi bükülmesi yok.
Garanti 2 sene önce bitti maalesef. Servisi arayıp sordum telefonda "giriş vanası bozulmuş olabilir" dediler. Gelmesi için 150 lira istiyorlar bakma parası diye, onu da parça parasından düşmüyorlar. Vana 400-500 lira arası dedi usta.
Bu modelde böyle sorunlar oluyor mu sık sık? Bilen var mı bu durumu? Kendi başıma yapabileceğim birşey var mı acaba? Çünkü evde çamaşır birikiyor, çocuk okula gidecek temiz kıyafet bulamıyoruz artık. Eşim çıldırıyor durumda.
R
ruzgar.soy
Üye
28 Mar 2026, 13:35#2
Hocam bu %90 su giriş vanası bozulmuş. Ben de aynı modeli kullanıyorum, geçen sene aynı sorunu yaşadım. Vana değiştirince düzeldi. Ama kendine güvenmiyorsan elleme, su işi riskli. Servis pahalı diyorsan mahallede iyi bir tamirci bul, daha uygun yapar.
S
Serkan.Korkmaz_2934
Üye
1 Nis 2026, 14:15#3
Çek vanayı bi kontrol et bakalım, belki pislik tıkanmış. Hortumu çöz, vananın girişini temizle. Bizimkinde öyle olmuştu, içinden kum gibi şeyler çıkmıştı. 2 gün uğraştım sonunda kendim hallettim.
G
goktas.alper
Üye
8 Nis 2026, 14:10#4
Makine hiç ses çıkarmıyor mu peki? Çünkü vana çalışmaya çalışıyor genelde bi tık sesi gelir. Hiçbir ses yoksa elektronik kart sorunu da olabilir maazallah. O zaman iş daha pahalıya patlıyor.
S
sevgiozdemir
Üye
17 Nis 2026, 10:04#5
Valla servislerin fiyatları akıl alır gibi değil artık. 150 lira bakma parası ne ya! Eskiden 50 liraydı. Ben olsam YouTubedan bakardım nasıl yapılıyo diye, o kadar zor değil vanayı değiştirmek.
S
Serkan.Korkmaz_1934
Üye
28 Nis 2026, 21:24#6
Usta dediği fiyat normal maalesef. Ben 6 ay önce değiştirdim, orijinal parça 480 lira tutmuştu. Muadili varsa 300 lira civari. Ama işçilik de var tabi, toplamda 650-700 arası tutar herhal.
A
Ali.zdemir152
Üye
11 May 2026, 18:55#7
Kardeşim basit bi kontrol yap önce: deterjan çekmecesini tamamen çıkar, orayı iyice yıka. Bazen orada deterjan artığı birikir, su geçişini engeller. Sonra hortum bağlantılarını sök tak, belki orada hava kalmış. Olmadı tabi ki servise vereceksin.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.