C
29 Oca 2026, 12:36#1
Bulaşık makinesiyle uğraşmaktan bıktım yeminle, Arçelik 6243 modelini 3 sene önce almıştım. Şimdiye kadar genel olarak sıkıntısız çalışıyordu ama geçen haftadan beri yıkamayı tam bitiremiyor. Kapat tuşuna basınca bile içerde su bırakıyor. Mesela makineyi açıyorum, programı seçiyorum her şey normal başlıyor. 15-20 dakika sonra içerde motor sesi devam ediyor ama içerden bir tıkırtı geliyor, ekranda kalan süre de ilerlemiyor. Yarım saat sonra bir bakıyorum, bardaklarda deterjan lekesi kalmış, makinenin dibinde de bir avuç su var.
Bazen kapağı açıp kapatınca tekrar çalışır gibi oluyor ama sonra yine aynı yerde takılıyor. Filtreleri falan söküp temizledim, pervaneleri de suyun altında açıp kontrol ettim, tıkanıklık görünmüyor. Açıkçası işin içinden çıkamadım, makinayı fişten çekip biraz bekleyince bazen baştan alıyor ama bu sefer de kısa programda aynı takılma oluyor. Kullanma kılavuzuna baktım, reset yap falan diyor, yaptım işe yaramadı. Evin su basıncı normal, başka bir sorun yok.
Garanti süresi de yeni bitti. Servis çağırmaya çekiniyorum, geçen sene arkadaşın makinaya geldiler kart değişimi diye 3 bin lira istediler. Valla billa bu devirde her şey kazık. Benzer bir şey yaşayan var mı? Tam olarak nerede hata olabilir diye fikri olan varsa yazarsa süper olur. Arçelik bu modelde kronik hata mı yaptı nedir. Şimdiden eyvallah herkese.
Bazen kapağı açıp kapatınca tekrar çalışır gibi oluyor ama sonra yine aynı yerde takılıyor. Filtreleri falan söküp temizledim, pervaneleri de suyun altında açıp kontrol ettim, tıkanıklık görünmüyor. Açıkçası işin içinden çıkamadım, makinayı fişten çekip biraz bekleyince bazen baştan alıyor ama bu sefer de kısa programda aynı takılma oluyor. Kullanma kılavuzuna baktım, reset yap falan diyor, yaptım işe yaramadı. Evin su basıncı normal, başka bir sorun yok.
Garanti süresi de yeni bitti. Servis çağırmaya çekiniyorum, geçen sene arkadaşın makinaya geldiler kart değişimi diye 3 bin lira istediler. Valla billa bu devirde her şey kazık. Benzer bir şey yaşayan var mı? Tam olarak nerede hata olabilir diye fikri olan varsa yazarsa süper olur. Arçelik bu modelde kronik hata mı yaptı nedir. Şimdiden eyvallah herkese.
Bulaşık makinesiyle uğraşmaktan bıktım yeminle, Arçelik 6243 modelini 3 sene önce almıştım. Şimdiye kadar genel olarak sıkıntısız çalışıyordu ama geçen haftadan beri yıkamayı tam bitiremiyor. Kapat tuşuna basınca bile içerde su bırakıyor. Mesela makineyi açıyorum, programı seçiyorum her şey normal başlıyor. 15-20 dakika sonra içerde motor sesi devam ediyor ama içerden bir tıkırtı geliyor, ekranda kalan süre de ilerlemiyor. Yarım saat sonra bir bakıyorum, bardaklarda deterjan lekesi kalmış, makinenin dibinde de bir avuç su var. Bazen kapağı açıp kapatınca tekrar çalışır gibi oluyor ama sonra yine aynı yerde takılıyor. Filtreleri falan söküp temizledim, pervaneleri de suyun altında açıp kontrol ettim, tıkanıklık görünmüyor. Açıkçası işin içinden çıkamadım, makinayı fişten çekip biraz bekleyince bazen baştan alıyor ama bu sefer de kısa programda aynı takılma oluyor. Kullanma kılavuzuna baktım, reset yap falan diyor, yaptım işe yaramadı. Evin su basıncı normal, başka bir sorun yok. Garanti süresi de yeni bitti. Servis çağırmaya çekiniyorum, geçen sene arkadaşın makinaya geldiler kart değişimi diye 3 bin lira istediler. Valla billa bu devirde her şey kazık. Benzer bir şey yaşayan var mı? Tam olarak nerede hata olabilir diye fikri olan varsa yazarsa süper olur. Arçelik bu modelde kronik hata mı yaptı nedir. Şimdiden eyvallah herkese.