E
29 Oca 2026, 12:28#1
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Arçelik 2488 CE model buzdolabında dün akşamdan beri ciddi bir sıkıntı başladı, üst taraf (dondurucu) buz gibi ama alt kısımda sebzeler oda sıcaklığında resmen. Gece eşim domatesleri aşağıya koymuş sabah hepsi yumuşamış, peynir de neredeyse bozulucak gibi. Fişi çekip tekrar taktım, sıcaklık ayarlarını da oynadım ama hiç değişen bir şey olmadı. Motorun sesi geliyor, arka tarafı da elledim hafif ılık, onun dışında anlamadım valla.
Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık, normalde alt taraf da taş gibi olurdu, şimdi elini sok rahat gez yani. Kapak lastiklerine baktım kopukluk, gevşeklik yok gibi. Ama içerdeki fan mı çalışmıyor, hava mı gitmiyor yukarıdan aşağıya kestiremiyorum. Bir tek geçen ay buzlanma yapmıştı arada, temizlemiştik çözülmüştü. Şimdi buzlanma yok ama soğutmuyor bu sefer. Işıklar yanıyor, dijital panelde bir hata kodu da yok.
Geçen sene komşuda benzer bir şey olmuştu, onlar kart değişimi yaptırdı ama onların dolabı daha eskiydi, bizimki yeni sayılır. Servisi çağırsam kesin kart derler 4-5 bin isterler diye çekiniyorum. Şu an kısa vadede evdeki peynir, yoğurt vs. batmasın diye çözüm arıyorum. Acaba alt kısma hava inmiyor mu, fan mı arızalı yoksa başka bir şey mi var? Benzer sorun yaşayan oldu mu? Kendi başına çözen varsa nasıl yaptınız, servise gerek var mı, bi yol gösterin dostlar.
Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık, normalde alt taraf da taş gibi olurdu, şimdi elini sok rahat gez yani. Kapak lastiklerine baktım kopukluk, gevşeklik yok gibi. Ama içerdeki fan mı çalışmıyor, hava mı gitmiyor yukarıdan aşağıya kestiremiyorum. Bir tek geçen ay buzlanma yapmıştı arada, temizlemiştik çözülmüştü. Şimdi buzlanma yok ama soğutmuyor bu sefer. Işıklar yanıyor, dijital panelde bir hata kodu da yok.
Geçen sene komşuda benzer bir şey olmuştu, onlar kart değişimi yaptırdı ama onların dolabı daha eskiydi, bizimki yeni sayılır. Servisi çağırsam kesin kart derler 4-5 bin isterler diye çekiniyorum. Şu an kısa vadede evdeki peynir, yoğurt vs. batmasın diye çözüm arıyorum. Acaba alt kısma hava inmiyor mu, fan mı arızalı yoksa başka bir şey mi var? Benzer sorun yaşayan oldu mu? Kendi başına çözen varsa nasıl yaptınız, servise gerek var mı, bi yol gösterin dostlar.
Yaklaşık 4 senedir kullandığımız Arçelik 2488 CE model buzdolabında dün akşamdan beri ciddi bir sıkıntı başladı, üst taraf (dondurucu) buz gibi ama alt kısımda sebzeler oda sıcaklığında resmen. Gece eşim domatesleri aşağıya koymuş sabah hepsi yumuşamış, peynir de neredeyse bozulucak gibi. Fişi çekip tekrar taktım, sıcaklık ayarlarını da oynadım ama hiç değişen bir şey olmadı. Motorun sesi geliyor, arka tarafı da elledim hafif ılık, onun dışında anlamadım valla. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık, normalde alt taraf da taş gibi olurdu, şimdi elini sok rahat gez yani. Kapak lastiklerine baktım kopukluk, gevşeklik yok gibi. Ama içerdeki fan mı çalışmıyor, hava mı gitmiyor yukarıdan aşağıya kestiremiyorum. Bir tek geçen ay buzlanma yapmıştı arada, temizlemiştik çözülmüştü. Şimdi buzlanma yok ama soğutmuyor bu sefer. Işıklar yanıyor, dijital panelde bir hata kodu da yok. Geçen sene komşuda benzer bir şey olmuştu, onlar kart değişimi yaptırdı ama onların dolabı daha eskiydi, bizimki yeni sayılır. Servisi çağırsam kesin kart derler 4-5 bin isterler diye çekiniyorum. Şu an kısa vadede evdeki peynir, yoğurt vs. batmasın diye çözüm arıyorum. Acaba alt kısma hava inmiyor mu, fan mı arızalı yoksa başka bir şey mi var? Benzer sorun yaşayan oldu mu? Kendi başına çözen varsa nasıl yaptınız, servise gerek var mı, bi yol gösterin dostlar.