Altus Ceran 24 HF kombi su ısıtmıyor

ozg.peker · 1 Nis 2026, 17:12 · 513 görüntülenme · 8 yanıt

513 görüntülenme8 yanıt
Yanıtla
Konu mesajları8 mesaj
O
ozg.peker
Üye
1 Nis 2026, 17:12#1
Arkadaşlar 2 yıllık Altus Ceran 24 HF kombim var, dün akşamdan beri su ısıtmıyor. Radyatörlerde sıcaklık var, ısıtma çalışıyor normal ama musluktan akan su buz gibi geliyor. Kombinin üzerindeki ekranda herhangi bir hata kodu da görünmüyor.
Sabah servisi aradım, "randevu verebiliriz ama 1 hafta sonraya" dediler. Hem de çıkış parası 200 lira diyorlar sadece bakması için. Resmen insanı soyuyorlar. Kış ortasında 1 hafta nasıl duş alacağız anlamadım.
Kombinin önündeki su basıncı normal görünüyor, 1.5 bar civarında. Pilot alev de yanıyor sürekli. Sadece musluk açtığımda kombiden hiç ses gelmiyor, sanki fark etmiyor açtığımı. Normalde musluk açınca hemen çalışmaya başlar, şimdi hiçbir tepki vermiyor.
Eskiden bazen geç tepki verirdi ama 4-5 saniye sonra çalışırdı. Şimdi tamamen sessiz, hiç tepki yok. Elektriği kestim 10 dakika bekledim, tekrar verdim ama değişen bir şey olmadı.
Bu tip arızalar genelde neyin bozulmasından kaynaklanıyor? Kendem yapabileceğim bir kontrol var mı yoksa mecbur servis mi çağıracağım? Bu servisciler 1000-1500 lira arası para istiyorlar en ufak işlem için.
R
recep.bas
Üye
1 Nis 2026, 20:32#2
Hocam bizimkinde geçen ay aynen böyle olmuştu, sorun üç yollu vanadan çıktı. Servisciye 850 lira verdim sadece o parçayı değiştirmesi için. Sen bi kontrol et, kombinin altında kare şeklinde plastik bir parça var, orayı elle çevirmeyi dene bakalım.
D
d_kaya
Üye
3 Nis 2026, 14:30#3
Su akış sensörü bozulmuş olabilir. Bizim mahallede 3-4 kişide aynı sorun vardı bu modelde. Kombinin içinde küçük bir sensör var, su akışını algılayınca kombiye "çalış" sinyali veriyor. O bozulunca kombi musluk açtığını anlamıyor.
B
Burak.Ta_2223
Üye
7 Nis 2026, 14:10#4
Kaç derece su geliyor? Tamamen soğuksa flow switch denen parça bozulmuştur büyük ihtimal. Eğer ılık geliyorsa eşanjör kirlenmiş olabilir. Bi de şunu dene, sıcak su musluğunu sonuna kadar aç, belki az akıştan dolayı tepki vermiyor.
G
gurkan.ka
Üye
15 Nis 2026, 18:41#5
Servise 1 hafta mı? Valla bu soğukta insafsızlık. Ben olsam başka servis arardım. Bu arada kombinin garantisi varsa başka servislere de gidebilisin, sadece yetkili servise değil. Belki daha erken randevu verirler.
M
melis.dem
Üye
25 Nis 2026, 23:05#6
Geçmiş olsun reis. Aynı model bizde de var, hiç sorun çıkarmamıştı şimdiye kadar. Sen bi de gaz vanasını kontrol et, bazen yanlışlıkla biraz kapanabiliyor. Tam açık olması lazım. Bir de kombinin altındaki su girişi vanalarına bak, kapalı olabilir.
F
fuero
Üye
6 May 2026, 15:58#7
Bu modelde çok olan bir arıza değil aslında ama olunca genelde kart arızası oluyor. PCB kartındaki röle bozuluyor, su talebi gelince aktive olmuyor. Kart tamiri 400-500 lira civarı, değişimi 800-900 lira. Kesin teşhis için servise bakmak lazım tabii.
S
sila.ya
Üye
20 May 2026, 21:09#8
Dostum bak şunu dene: Kombinin önündeki düğmeleri sıfırla, sonra ayarları tekrar yap. Bazen yazılımsal sorun oluyor, reset atınca düzeliyor. Olmadı termostatı da kontrol et, belki oradan sıcaklık ayarı bozulmuş. Bunları denedikten sonra olmadı servisi çağır.

Hızlı Cevap

Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız veya üye olun.