O
1 Nis 2026, 17:12#1
Arkadaşlar 2 yıllık Altus Ceran 24 HF kombim var, dün akşamdan beri su ısıtmıyor. Radyatörlerde sıcaklık var, ısıtma çalışıyor normal ama musluktan akan su buz gibi geliyor. Kombinin üzerindeki ekranda herhangi bir hata kodu da görünmüyor.
Sabah servisi aradım, "randevu verebiliriz ama 1 hafta sonraya" dediler. Hem de çıkış parası 200 lira diyorlar sadece bakması için. Resmen insanı soyuyorlar. Kış ortasında 1 hafta nasıl duş alacağız anlamadım.
Kombinin önündeki su basıncı normal görünüyor, 1.5 bar civarında. Pilot alev de yanıyor sürekli. Sadece musluk açtığımda kombiden hiç ses gelmiyor, sanki fark etmiyor açtığımı. Normalde musluk açınca hemen çalışmaya başlar, şimdi hiçbir tepki vermiyor.
Eskiden bazen geç tepki verirdi ama 4-5 saniye sonra çalışırdı. Şimdi tamamen sessiz, hiç tepki yok. Elektriği kestim 10 dakika bekledim, tekrar verdim ama değişen bir şey olmadı.
Bu tip arızalar genelde neyin bozulmasından kaynaklanıyor? Kendem yapabileceğim bir kontrol var mı yoksa mecbur servis mi çağıracağım? Bu servisciler 1000-1500 lira arası para istiyorlar en ufak işlem için.
Sabah servisi aradım, "randevu verebiliriz ama 1 hafta sonraya" dediler. Hem de çıkış parası 200 lira diyorlar sadece bakması için. Resmen insanı soyuyorlar. Kış ortasında 1 hafta nasıl duş alacağız anlamadım.
Kombinin önündeki su basıncı normal görünüyor, 1.5 bar civarında. Pilot alev de yanıyor sürekli. Sadece musluk açtığımda kombiden hiç ses gelmiyor, sanki fark etmiyor açtığımı. Normalde musluk açınca hemen çalışmaya başlar, şimdi hiçbir tepki vermiyor.
Eskiden bazen geç tepki verirdi ama 4-5 saniye sonra çalışırdı. Şimdi tamamen sessiz, hiç tepki yok. Elektriği kestim 10 dakika bekledim, tekrar verdim ama değişen bir şey olmadı.
Bu tip arızalar genelde neyin bozulmasından kaynaklanıyor? Kendem yapabileceğim bir kontrol var mı yoksa mecbur servis mi çağıracağım? Bu servisciler 1000-1500 lira arası para istiyorlar en ufak işlem için.
Arkadaşlar 2 yıllık Altus Ceran 24 HF kombim var, dün akşamdan beri su ısıtmıyor. Radyatörlerde sıcaklık var, ısıtma çalışıyor normal ama musluktan akan su buz gibi geliyor. Kombinin üzerindeki ekranda herhangi bir hata kodu da görünmüyor. Sabah servisi aradım, "randevu verebiliriz ama 1 hafta sonraya" dediler. Hem de çıkış parası 200 lira diyorlar sadece bakması için. Resmen insanı soyuyorlar. Kış ortasında 1 hafta nasıl duş alacağız anlamadım. Kombinin önündeki su basıncı normal görünüyor, 1.5 bar civarında. Pilot alev de yanıyor sürekli. Sadece musluk açtığımda kombiden hiç ses gelmiyor, sanki fark etmiyor açtığımı. Normalde musluk açınca hemen çalışmaya başlar, şimdi hiçbir tepki vermiyor. Eskiden bazen geç tepki verirdi ama 4-5 saniye sonra çalışırdı. Şimdi tamamen sessiz, hiç tepki yok. Elektriği kestim 10 dakika bekledim, tekrar verdim ama değişen bir şey olmadı. Bu tip arızalar genelde neyin bozulmasından kaynaklanıyor? Kendem yapabileceğim bir kontrol var mı yoksa mecbur servis mi çağıracağım? Bu servisciler 1000-1500 lira arası para istiyorlar en ufak işlem için.