C
8 Mar 2026, 10:15#1
selam arkadaşlar, evde kullandığım kombi Airfel Digifel Premix 30, birkaç gündür can sıkmaya başladı. normalde kış boyu çok problem çıkarmadı ama şimdi resmen hiç yanmıyo. ekran açık, cihazda elektrik var gibi duruyo, bazen dereceler görünüyo ama sıcak suyu açınca da petek konumuna alınca da ateşleme yapmıyo. yani bildiğin kombi çalışacak gibi davranıyo ama alev almıyo. ne sıcak su veriyo ne de kalorifer devreye giriyo.
olay şöyle başladı, önce arada bir gecikmeli çalışıyodu. musluğu açıyodum 10-15 saniye sonra devreye giriyodu, sonra bir gün tamamen kesti. şu an cihazdan hafif tık sesi bazen geliyo gibi ama o normal ateşleme sesi mi emin değilim. gazda mı sıkıntı var dedim, ocakta sorun yok. evde gaz var yani. kombinin altında vanalara baktım, bana açık gibi göründü. su basıncı da çok düşmemişti, 1.3-1.4 bar civarı geziyo. ekranda bazen hata kodu var mı diye baktım ama net bi şey yakalayamadım, bir anda normale dönüyo sonra yine yanmıyo.
reset tuşuna birkaç kere bastım, düzelir gibi oldu ama yok. bir kere sanki çalışacakmış gibi ses yaptı sonra yine sustu. servis çağırmadan önce başına gelen var mı diye bi sorayım dedim çünkü servis daha telefonda kart der, ateşleme elektrodu der, gelir 3-5 bin kitler diye korkuyorum açıkçası. cihaz çok eski de değil bu arada, o yüzden direkt büyük masraf çıkarsa moral bozacak.
özellikle Airfel Digifel Premix 30 kullanan varsa ve “benimki de yanmıyodu şöyle çözdük” diyen olursa çok iyi olur. sizce bu durumda daha çok ateşleme tarafı mı düşünülür, gaz valfi mi, yoksa bu modelde kronik başka bi mevzu mu var? ben kullanıcı olarak çok kurcalamadım, sadece su basıncı ve reset işine baktım. benzer durumu yaşayan varsa yazarsa sevinirim, boşa masraf yapmadan bi yol bulsak iyi olacak.
olay şöyle başladı, önce arada bir gecikmeli çalışıyodu. musluğu açıyodum 10-15 saniye sonra devreye giriyodu, sonra bir gün tamamen kesti. şu an cihazdan hafif tık sesi bazen geliyo gibi ama o normal ateşleme sesi mi emin değilim. gazda mı sıkıntı var dedim, ocakta sorun yok. evde gaz var yani. kombinin altında vanalara baktım, bana açık gibi göründü. su basıncı da çok düşmemişti, 1.3-1.4 bar civarı geziyo. ekranda bazen hata kodu var mı diye baktım ama net bi şey yakalayamadım, bir anda normale dönüyo sonra yine yanmıyo.
reset tuşuna birkaç kere bastım, düzelir gibi oldu ama yok. bir kere sanki çalışacakmış gibi ses yaptı sonra yine sustu. servis çağırmadan önce başına gelen var mı diye bi sorayım dedim çünkü servis daha telefonda kart der, ateşleme elektrodu der, gelir 3-5 bin kitler diye korkuyorum açıkçası. cihaz çok eski de değil bu arada, o yüzden direkt büyük masraf çıkarsa moral bozacak.
özellikle Airfel Digifel Premix 30 kullanan varsa ve “benimki de yanmıyodu şöyle çözdük” diyen olursa çok iyi olur. sizce bu durumda daha çok ateşleme tarafı mı düşünülür, gaz valfi mi, yoksa bu modelde kronik başka bi mevzu mu var? ben kullanıcı olarak çok kurcalamadım, sadece su basıncı ve reset işine baktım. benzer durumu yaşayan varsa yazarsa sevinirim, boşa masraf yapmadan bi yol bulsak iyi olacak.
selam arkadaşlar, evde kullandığım kombi Airfel Digifel Premix 30, birkaç gündür can sıkmaya başladı. normalde kış boyu çok problem çıkarmadı ama şimdi resmen hiç yanmıyo. ekran açık, cihazda elektrik var gibi duruyo, bazen dereceler görünüyo ama sıcak suyu açınca da petek konumuna alınca da ateşleme yapmıyo. yani bildiğin kombi çalışacak gibi davranıyo ama alev almıyo. ne sıcak su veriyo ne de kalorifer devreye giriyo. olay şöyle başladı, önce arada bir gecikmeli çalışıyodu. musluğu açıyodum 10-15 saniye sonra devreye giriyodu, sonra bir gün tamamen kesti. şu an cihazdan hafif tık sesi bazen geliyo gibi ama o normal ateşleme sesi mi emin değilim. gazda mı sıkıntı var dedim, ocakta sorun yok. evde gaz var yani. kombinin altında vanalara baktım, bana açık gibi göründü. su basıncı da çok düşmemişti, 1.3-1.4 bar civarı geziyo. ekranda bazen hata kodu var mı diye baktım ama net bi şey yakalayamadım, bir anda normale dönüyo sonra yine yanmıyo. reset tuşuna birkaç kere bastım, düzelir gibi oldu ama yok. bir kere sanki çalışacakmış gibi ses yaptı sonra yine sustu. servis çağırmadan önce başına gelen var mı diye bi sorayım dedim çünkü servis daha telefonda kart der, ateşleme elektrodu der, gelir 3-5 bin kitler diye korkuyorum açıkçası. cihaz çok eski de değil bu arada, o yüzden direkt büyük masraf çıkarsa moral bozacak. özellikle Airfel Digifel Premix 30 kullanan varsa ve “benimki de yanmıyodu şöyle çözdük” diyen olursa çok iyi olur. sizce bu durumda daha çok ateşleme tarafı mı düşünülür, gaz valfi mi, yoksa bu modelde kronik başka bi mevzu mu var? ben kullanıcı olarak çok kurcalamadım, sadece su basıncı ve reset işine baktım. benzer durumu yaşayan varsa yazarsa sevinirim, boşa masraf yapmadan bi yol bulsak iyi olacak.